Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dziewoja-to,że jest osadzony to chyba go nie zwalnia od myślenia,lub odpowiedzialności...prędzej czy póżniej taki osadzony zostanie odnaleziony,więc poprostu podaj listonoszowi adres jednostki w której przebywa ten,do którego jest korespondencja;)

mam pytanie jesli ktos zostal zdegradowany to dojda do niego listy??? i czy za kare moga mu ich nie dac?

Dojdą. Dlaczego miałyby nie dojść?
Nie ma takiego czegoś jak nie dostarczenie listu "za karę"

aa0 szkapdw dobrze Ci mówi, dojdzie. :ok:
Nawet jak się dostaje karę "izolatki", to i tam dostaje się listy, które przyjdą, tylko w tedy np. może nie móc zadzwonić.
Ale to, że jest zdegradowany z P2 na P1 nie znaczy, że listu nie dostanie ;)

sierma..bylam dzis ale sie nie zobaczylam:(...list mu wyslalam...ale jest odizolowany...dojdzie ten list???
jak dojdzie to dobrze

jest zdegradowany na 14 dni i wraca dzieki bogu...

To jest temat o listach. Jeśli użytkownik nie czyta prywatnych wiadomości dołączanych do ostrzeżeń, to ostrzegam tutaj, że dalsze robienie czatu z forum skutkować będzie blokadą konta. Od przedstawiania swoich przemyśleń na temat skazanego jest miedzy innymi temat "wolny" - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
tak wiec mam pytanie czy na izolatce mozna pisac listy?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam pytanie mój chłopak przebywa w AŚ ja jestem głównym świadkiem w sprawie a do tego według prokuratury pokrzywdzoną - art. z powodu którego został zatrzymany jest ścigany z urzędu. Czy mogę do niego napisać list?
wiem że idzie przez prokuraturę i jest cenzurowany, ale chodzi mi o to czy prokurator nie wykorzysta faktu napisania przez ze mnie listu przeciwko mnie w sądzie? Problem polega na tym że kazano mi zerwać z nim kontakty do wyjaśnienia sprawy. List oczywiście nie zawierałby żadnych treści co do toczącego się postępowania.

Nikt nie wie, jak potraktuje list prokurator bo nikt nie jest tym prokuratorem. Według prawa możesz list napisać. Aczkolwiek prokurator może uznać, że jakakolwiek forma Twojego kontaktu z tym człowiekiem jest szkodliwa dla toczącego się postępowania i list nie zostanie osadzonemu przekazany.

Czy wysyłacie komuś coś w kopertach oprócz listów ? Mój mówił, że mogę mu wysyłać choinki zapachowe, karty telefoniczne a nawet długopisy.
Co o tym sądzicie ?

wszystko zależy od danego zk,w jednym można w drugim nie...

andziula393 napisał:
Czy wysyłacie komuś coś w kopertach oprócz listów ? Mój mówił, że mogę mu wysyłać choinki zapachowe, karty telefoniczne a nawet długopisy.
Co o tym sądzicie ?

to chyba zalezy do jakiego zk
bo nie wszedzie pozwola

Mój póki co jest w Środzie Wlkp ale chce na Młyńską do Poznania i tam przechodziły takie rzeczy.. ale właśnie nie wiem jak jest z Środą.

andziula393 napisał:
Co o tym sądzicie ?

Ja wysyłam mojemu to co napisałaś i jeszcze wiele innych rzeczy. Był w kilku ZK i z tego co pamiętam w każdym dostawał to, co wysłałam.

czy moglby mi ktos powiedziec, moze glupie pytanie... czy jesli ja wysylam list do skazanego, albo jesli on mi wysyla, to ZK gdzies to zapisuje? kiedy dostaje listy albo wysyla?

Witam wszystkich mam pytanie znajomy jest osadzony w Nowym Wiśniczu czekam na list od niego który wysłał w środę list nadal nie dotarł a minął już tydzień od wysłania ile może iść taki list? z góry dziękuje za odpowieć

agnieszka nie ma określonych dni ile może iść list zależy to od wielu czynników

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót