Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no wiem wiem....za tutaj zakladalam ta gorsza wersje....z happy endem
nie wzielam pod uwage tej najgorszej:)- bo nawet o niej nie mysle..
u mojego teraz wychodza codziennie...:) ...ale....zakladam ze nie zawsze tak jest bo musi cos "wyskoczyc" czasami..prawda..?:)

Z tymi listami to naprawdę różnie bywa i trzeba brać wszystkie możliwości pod uwagę, a nie tylko te z happy endem, no niestety...

oooo to cala polska moj list piorytet polecony do zk szedl 4 dni a np. z zk wadowice zwykly list od meza szedl 3 dni to chyba zalezy od zakladu

co ".... ooo to cala polska moj list..." nie kumam jakos ...
w sensie "....o to cala polska. Moj list..." czy jak...?

na to sie sklada wiele przyczyn "dlaczego tak a nie inaczej...."
min. to co wymienilas anula30.

aa0 Jakby użytkowniczka anula30 używała interpunkcji to by każdy wiedział o co jej chodzi. A wystarczył chociażby jeden przecinek po słowie "polska" i wiadomo by było, że kobiecie chodzi o " ooo to cała polska, mój list.... " czyli z irytowanie [(zirytowanie) - złośliwy moderator] faktem "Takie rzeczy to tylko w Polsce" :lol:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
no wlasnie....czytajac to "ciagiem"....to nie ma ani rak, ani nog...
ile to jeden maly " , " moze wniesc w zdanie...powiedziala bym nawet, ze zmienic jego znaczenie..a raczej interpretację:) :D

aa0 Widzisz, jedna literówka i niestety moderator nasz kochany musiał się pofatygować do zmiany wyrazu.
A jak tu ktoś napiszę zdanie bez sensu, to podejrzewam, że moderator wpada w takie zaskoczenie, że mu rączki opadają i nawet nie ma jak, (chociażby bardzo chciał) poprawić błędu... :confused:
Interpunkcja to bardzo ważna rzecz ! Zaraz po Polsce...

Sorki za brak interpunkcji chodzilo mi wlosnie ''o to cala nasza polska'' jeszcze raz przepraszam

To może jeszcze przeproś za pisanie nazwy naszego kraju od małej litery - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy wysłany list do ZK z którego osadzony został przetransportowany do ZK w innym mieście zostanie odesłany do nadawcy czy zostanie przesłany do ZK w którym obecnie więzień jest osadzony ?

Zgodnie z przepisami list powinien zostać zwrócony w ciągu trzech dni do placówki pocztowej.

Dziękuję za informację :) Czyli nie powinno być możliwości,że taki list pozostanie w Zakładzie Karny do którego został wysłany?Dobrze rozumiem,że list MUSI trafić albo do nadawcy albo do odbiorcy?

tak....zgadza sie.... wroci do Ciebie lu pojdzie za nim....napewno nie zostanie...

Dziękuję bardzo za pomoc :) to wygląda na to,że muszę jeszcze troszkę poczekać:)

nie ma za co...
no niestety roznie sie schodzi...na to nie ma regoly...raz sie czeka tydzien a raz 2...trzeba uzbroic sie w cierpliwosc...

w moim przypadku 2 listy wracaly mi ponad 2 tygodnie...a innym razem moze tydzien.. tak wiec sama widzisz..
mojego tez przewiezli i w poniedzialek wyslalam mu list i teraz ponoc wysla go za nim...ale licze sie z tym ze moze wrocic...czas pokaze:)

Furia napisał:
Czy wysłany list do ZK z którego osadzony został przetransportowany do ZK w innym mieście zostanie odesłany do nadawcy czy zostanie przesłany do ZK w którym obecnie więzień jest osadzony ?

jak mojego co chwilę transportowali do innych ZK, to listy "szły" za nim ;-)

Ja w zeszlom srode wyslalam list do trzebini ,a maz obecnie jest w tarnowie ,list do mnie nie zostal zwrocony ,ani do meza przeslany

od mojego list szedl ponad 2 tygodnie....a byl 14 km ode mnie

Hej furia po poltora tygodnie mi przyszedl zwrot listu z zk gdzie nie bylo osadzonego,czyli list wraca do nadawcy a nie idzie za adresatem

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót