Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
donata771 listy z AŚ nie cenzurowane?Chyba tutaj w błąd nas wprowadzasz...

moj W jest skazany moze dlatego...w kazdym razie koperta byla w stanie nienaruszonym...choc moze faktycznie jest tak,ze nie zalepiaja tych kopert zanim dadza do wyslania...musze zasiegnac informacji.Ja dostalam list normalnie zalepiony jak prywatny.

Donata, parę stron wcześniej była już mowa o czytaniu listów skazanych, zaklejaniu kopert itd. Zerknij :)

dzieki,poczytam wczesniejsze...ide nabierac doswiadczenia:grin:

nie polecam wysyłki stringów, chłopaki zapewne ucieszyli by się, ale nie zawsze sw - zrozumie taki "załącznik" do listu! już było na forum o tym, że jeden strażnik za tą przesyłkę chciał wypisać "kwit", to niepotrzebne! zalecałbym daleko idącą ostrozność w tym temacie...

heh,a jak juz wyslalam ale to nie byla pelna bielizna(hihi)kawaleczek koronki?to moga byc klopoty?

Wiesz... kłopoty mogą być zawsze. Zależy od sw. U mojego faceta akurat są w miarę ok ale kwita chciał mu wystawić, o czym już wspomniałam. Ale nie żałuję, że to wysłałam, moim zdaniem nie było to przesadą, ale może to być różnie odebrane... :P :)

dziewczyny a czy mogę do aresztu wysłać gazety? czy muszę miec jakaś zgodę? a jes?li przeleję mu parę groszy na konto to czy go o tym poinformują?
czy powiedzą od kogo?

gazety możesz wysłać,

Skasowałam posty nie wnoszące nic do tematu. Do luźniejszych rozmów służy wolny. - M.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
donata771 napisał:
heh,a jak juz wyslalam ale to nie byla pelna bielizna(hihi)kawaleczek koronki?to moga byc klopoty?

Hihi a prane czy nie? Żeby było śmieszniej dołącz jeszcze swoje zdjęcie bez tych stringów hihiiii

moje to nie byly stringi a koroneczki tyci:confused:...a stringi wyslala womanhood i koniec tematu bo krzycza administratorzy:D

świetny pomysł ze stringami hahaha,ja dopiero pierwszy list zaniosłam do pani prokurator,bo słyszałam że tak jest szybciej jak mój mąż siedzi w aś czy to prawda,włożyłam do koperty oprócz listu koperty,znaczki długopisy i zeszyty a ponadto dwie maszynki do golenia ale nie jestem pewna czy to przejdzie jak myślicie,da radę?piszę już następny list bo niedługo ma urodzinki wiec pomyśle nad stringami hahaha ale by patrzyli:D;)

Jak jest w AŚ to mogą być z tym problemy z tymi stringami... Lepiej ich nie drażnić. A przez prokuratora pewnie szybciej bo z tego co wiem to listy z AŚ zanim trafią do aresztowanych są cenzurowane przez prokuratora zajmującego się sprawą.

z tym zanoszeniem listów do prokuratora, to jest zły pomysł! mój kolega , swego czasu będac w aś, czekał na list od żony blisko 3 tygodnie! ( w tym samym mieście: mieszka jego żona, jest siedziba prokuratury i znajduje się zk!)...:x

tak nieraz jest.
Osoba przebywająca w AŚ długo czeka na list.
Mnie też wydaje się,że przez prokuratora jest lepiej,bezpośrednio do osoby,która cenzuruje...W każdym razie tak czy inaczej trzeba czekać.
Też tak miałam.Dostawałam 1 list w miesiącu,a teraz parę tygodniowo:)
W ZK to idzie znacznie szybciej :lol::lol::lol:

Ja wysyłam polecony to dochodzi już na drugi dzień :) Gorzej z listami od mojego faceta bo kilka już zaginęło w akcji i zwyczajnie nie doszło... :/

a ja nie mam problemów z listami od niego w ciągu 2-3 dni dochodzą:) ode mnie tez dostaje bardzo szybko

Mojemu wychowawca przetrzymuje listy... Nie wiem w jakim celu. Ostatnio się śmiał, że poczta w Uhercach szwankuje... Wcześniej niedochodzące listy strasznie mnie wkurzały - teraz już się przyzwyczaiłam, ale nadal mnie to irytuje.

Ja każdy list zanoszę prosto do prokuratury ale powiem wam szczerzę, że jakoś nie widzę większej różnicy.. Ten nasz prokurator to chyba czeka na kilka z rzędu, potem cenzuruje i odsyła.. na list czekam już z 3 tydzień.. ostatnio było to samo i przyszły mi 3 na raz :/
Jak byłam u mojego to też mówił że nic nie dostał od jakiś 2-3 tygodni..a w tym czasie wysłałam mu kilka listów :/
Przecież trafia człowieka takie coś noo!
Chociaż jak się dostaje potem kilka na raz to jest co poczytać ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót