Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no to pocieszyles nas moderatorze :)
zylam w przekonaniu, ze przed swietami ida szybciej ,,,

usazz napisał:
no to pocieszyles nas moderatorze :)
zylam w przekonaniu, ze przed swietami ida szybciej ,,,

Wiesz , tak jest zawsze nawet z głupimi paczkami itp.
Po prostu poczta nie wyrabia z przesyłkami i dlatego są takie opóźnienia :)

Witam, mam pytanie. Czy do listu mogę włożyć kartę z telegrosika??

Co prawda TA i tak nie mogą dzwonić, ale możesz ją włożyć, może przyda mu się do czegoś innego. I najlepiej napisz w liście, że włożyłaś kartę, bo takie rzeczy lubią czasami ginąć...

Ale osoba do której wysyłam nie jest TA. A na marginesie do zego innego moze sie przydac ta karta jak nie do dzwonienia?:|

Ponieważ nie ma tematu listy skazanego? Poza tym przeglądając posty zauwazylam ze wiele osob wypowiada się nie tylko na temat aresztowanych

karolajnka napisał:
Ale osoba do której wysyłam nie jest TA. A na marginesie do czego innego moze sie przydac ta karta jak nie do dzwonienia?:|

Na przykład do wymiany na coś innego - tutaj się płaci kartą płatniczą a tam kartą telefoniczną...:)

forg napisał:
To dlaczego piszesz w temacie "listy ARESZTOWANEGO"??

Jeśli się nie mylę gdzieś było powiedziane, że jakiś wątek umownie dotyczy i TA i skazanych, bo nie ma osobnego - może to właśnie były listy? Nie jestem pewna, ale sprawdź to. A tak na marginesie jeśli jakiś wątek miał umownie dotyczyć i TA i skazanych to nie można zmienić tematu na "... aresztowanego i skazanego"? Weź to Forg sprawdź i napraw tytuł jak coś:)

karolajnka napisał:
Ponieważ nie ma tematu listy skazanego?

Ale jest wątek "telefony, karty telefoniczne".

Fakt faktem - trzeba tu będzie zrobić gruntowne porządki. Wątki składające się z ponad stu stron i tak nikomu do niczego się nie przydadzą...

Wiesz Forg na dwoje babka wróżyła czy to pytanie nadawało się do listów czy do telefonów... no chyba, że patrząc na ten nieszczęsny tytuł Listy TA..., a nie skazanego... Nie wiem, nie wiem, ale tu często były pytania co można wysłać w liście więc chyba wielkim błędem nie było zadanie tego pytania tutaj...

Dobrze, w kazdym razie dziekuje za odpowiedz i udzielac juz sie nie bede.

Karolajnka daj spokój - Forg dopiero zaczął sprawować funkcję moderatora i prawdopodobnie chce ją wypełniać jak najlepiej dlatego to napisał. A Ty pisz jak masz jakiś problem, najwyżej Forg przeniesie posty w odpowiednie miejsce;)

Generalnie ja tylko odezwałem się, by wyjaśnić, dlaczego myśleliśmy (właściwie to akte myślała), że karolajnce chodzi o list z karta telefoniczną do t.a. I dlatego to napisałem. A nie dlatego, że jestem moderatorem.

Witam wszystkich. Może powiem tak odnośnie listów aresztowanego. Ja wysyłam za wsze piorytetem w poniedziałek i czwartek i Mój Łobuz juz na drugi dzień ma. Zawsze. Tak samo ja dostaję listy. Jeśli przykładowo w środę na apelu oddaje list to w czwartek jest wysłany priorytetem i w piątek go mam. Co do wkładania kart telefonicznych w list to polecam wtedy wysyłać poleconym bo w innym przypadku to karty giną, a tak jest zawsze pewność że dojdzie.

Pozdrowionka i buziaki dla wszystkich ;-)

Cenzurują. Nie wiem jak to z listami od nich. Ale moje np: wychowawca czyta prawie każdy. Powiedział to mojemu. Ale nawet jestem wdzięczna bo dowiedział się z nich że jest mi cięko jeżdzić tak daleko z 5 miesięczną córką i bardzo wysoki koszt. I dzięki temu załatwił mu pracę by było nam lżej i pomaga mu załatwić R2 i przeniesienie. :-)

Witajcie, przejrzałam 10 stron tego tematu na forum w poszukiwaniu odpowiedzi na dręczące mnie pytania, ale nie znalazłam a jest późno i nie mam już sił po zbyt wielu nieprzespanych nocach po osadzeniu mojego faceta w AŚ w Gdańsku (przebywa tam od 20 listopada) na 3 msc szukać dalej. Proszę pomóżcie, jeśli ktoś wie co się dzieje, gdy przychodzi z Prokuratury pismo z zarządzeniem o zatrzymaniu mojego listu do Niego? Jakie są tego konsekwencje??? Tak się składa, że pisząc do Niego na gorąco nie wiedzialam jeszcze, że o sprawie pisać nie wolno. Ale wiedziałam n atemat sprawy co nieco i po charakterze zadawanych mi jako świadkowi pytań i w ogóle podczas składania zeznań przeze mnie i kolegę mojego faceta na policji, ci funkcjonariusze się nie patyczkowali... Facetowi za szybko alkohol wszedł do glowy i domyśliłam się, że może nic nie pamiętać. Poza tym znam go od tej strony, że po trzeźwemu na pewno nie zrobiłby czegoś o co jest podejrzany. Napisalam mu o tym, jak i zadawałam pytania za co trafił do aresztu.. Jego prokurator powiedziała, że mogę spytać, a on może mi odpowiedzieć lub nie, więc go ciągnęłam za język, pytałam.. Prokurator uznała, że część mojego listu ma być zatrzymana, ponieważ tyczy się okoliczności zatrzymania i może utrudniać śledztwo.. Czy to, że ufam i wierzę w mojego faceta, że na trzeźwo by nic nie zrobił (jeśli zrobił, bo przecież równie dobrze, gdy on był wstawiony to można mu bylo coś wkręcić) to dowod na to, że np. podpowiadam mu linię obrony? Wygląda na to, że tu każdy może być posądzany o wszystko. A ja nie miałam złych zamiarów a już na pewno nie chcialam mu w czymś zaszkodzić... Część listu zostanie włączona do akt sprawy? CO TO OZNACZA:( ????

Chciałam wysłać czasopisma i długopisy do mojego chłopaka, który przebywa w AŚ w Inowrocławiu. Podobno nie trzeba na to talonu. Chciałam przyspieszyć sprawę i zawiozłam te gazety do AŚ w otwartej kopercie - zaadresowanej do niego. Bez listu, żeby nie tracić czasu na prokuraturę. Ale strażnik w okienku nie przyjął tego, powiedział, że na to potrzeba talon, albo że trzeba wysłać pocztą, ale nie ma gwarancji, że on to odbierze bez talonu. I już nie wiem o co chodzi. Chciałam ominąć drogę pocztową, ale może tak się nie da... Może koperta była za gruba? Może powinnam wysłać do niego te czasopisma np. w 3 kopertach po 2 sztuki? Pisał w liście, że można to wysłać poleconym... Jeśli wyślę poleconym i nie włożę listów, to czy odeślą to do prokuratury? Zależy mi, żeby doszły do niego przed świętami... A talonu nie mam, bo daje rodzinie, więc czy dostanie te gazety w ogóle?

Albo talon,albo poczta!!!!?????Czegoś nie rozumię....Najlepiej zadzwoń na bramę i zapytaj!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót