Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dziekuje jeszcze mi powiedz czy mam mu wysłac znaczek i koperte w srodku ??

Możesz wysyłać znaczki, zdjęcia, koperty. Nawet dokumenty potrzebne np. do uchylenia aresztu wysyłałam listownie

tak tylko znaczki,koperty i dokumenty radze wysyłać priorytetem poleconym bo zdarza się,że giną

Mam pytanie,

czy istnieje możliwość pisania (zamiast tradycyjnych listów) e-maili do osadzonego w AŚ? Czy postęp dotarł do więzienia? Wydaje mi się, że to tańszy i łatwiejszy sposób komunikowania się z kimś bliskim. Czy ktoś spotkał się z taką formą kontaktu z osadzonym?

nie :lol: tam postep techniczny nie dociera:-D

niezapominajka30 napisał:
Mam pytanie,

czy istnieje możliwość pisania (zamiast tradycyjnych listów) e-maili do osadzonego w AŚ?
Nie,i ciesz sie jak zwykły list dojdzie w miarę szybko ,bo najpierw idzie przez prok.a meile:confused:takiej formy nie ma nawet w ZK a co dopiero w AŚ.\
Nie obraz się ale oni są w więzieniu a nie na wczasach na Majorce:tuptup:

niezapominajka30 napisał:
Mam pytanie,

czy istnieje możliwość pisania (zamiast tradycyjnych listów) e-maili do osadzonego w AŚ? Czy postęp dotarł do więzienia? Wydaje mi się, że to tańszy i łatwiejszy sposób komunikowania się z kimś bliskim. Czy ktoś spotkał się z taką formą kontaktu z osadzonym?

:D

Witam jestem tutaj po praz pierwszy i mam takie pytanie a mianowicie co się dzieje listami osadzonego w AŚ tzn jaka droge muszą przejśc zanim trafią do mnie (no oczywiście o poczcie nie mówimy tutaj). Mój mąz napisal do mnie 6 listów i wysłał je już do mnie pierwszy z nich 2 tygodnie temu i ja po dziś dzień nie dostałam ani jednego. Natomiast ja wysłałam do niego list we wtorek a on dostał go w piątek! Nie wiem co jest grane potrzebuję ważnych zaświadczeń od niego które mi wysłał. Jak długo moze iśc list? Kto może je przetrzymywać? Czy można się dowiedzieć od kogoś z AŚ dlaczego tak jest?
Pozdrawiam

ansark listy do AŚ przechodzą przez cenzurę tzn.najpierw czyta je prokurator ,a póżniej trafiają do AŚ.Prokurator ma wiele pracy więc nie dziw się że nie czyta i nie odsyła od razu do AŚ.Szybsza forma jest chyba zaniesienie listu do prokuratury niż wysyłanie pocztą tam zostanie ocenzurowany i wysłany do AŚ.A tak to idzie długa droga poniewaz ty wysyłasz do AŚ,a AŚ odsyła do prok.a ta spowrotem doAŚ i rąk Twojego męża

Najlepiej listy zanosić do prokuratury ( jeśli ma sie taką możliwość ) wtedy droga skraca się o połowę .

rustyka lepiej je nosić do prokuratora prowadzącego czy to bez różnicy?

Szczerze ja zanosze je po prostu do prokuratury jak nie mam czasu to zostawiam je ochroniarzowi w bramce, a ogólnie zostawiamy w sekretariacie prokuratury.

Dziekuje za odpowiedzi.
otórz moi drodzy piszac postanie chodzilo mi o moje listy do meza tylko meza listy do mnie. Moje dochodza uczciwie jeszcze bo w okolo 4 dni ale jego do mnie ida juz 2 tygodnie i NIC! Nie mam pojecia dlaczego i jak moge sprawdzic czy wogole wychodza z AŚ czy prokuratury? On ich nie dostaje spowrotem ani ja tez ich nie dostaje. :(

Acha do prokuratury rczej nie zaniose ich ponieważ do miejsca mam nadzieje tymczasewego osadzenia męża mam 460 km w jedną stronę jadac samochodem!:!: Ale dziekuje za podpowiedz moze przyda sie na przyszlosc.

Ja jutro tuptam:tuptup: by zanieść moje wypociny do Pana prokuratora.Pewnie minę zrobi niezłą.

hej jestem zupełnie "zielona" jeśli chodzi o pisanie litów do AS. Niestety mojego narzeczonego zamknęli na Służewcu :( mam takie pytanko czy jeśli zanoszę listy do prokurator która się zajmuje jego sprawa to czy mam na nie naklejać znaczki czy tak po prostu zanieść je w kopercie??

dzięki wielkie. A mam jeszcze jedno pytanie czy istnieje możliwość przekazania listów np. przez Adwokata lub podczas widzenia??

Monika-Pruszków jeśli Twój facet siedzi na Służewcu, to mogę Ci zagwarantować, że na widzeniu listów dać nie można. Mam tam brata i jeżdżę na widzenia, więc to napewno jest niemożliwe. Nie wiem jak jest z przekazaniem przez Adwokata, ale wydaje mi się, że raczej też nie (raczej napewno), ponieważ jeśli jest na Śledczym, każdy list musi przeczytać prokurator (wiesz, chodzi o cenzurę i informacje w nim zawarte), żeby przypadkiem nie było napisane w liście czegoś, co nie powinno być. Zresztą wszystkie listy są czytane, nawet jeśli jest już skazany. Tylko w takiej sytuacji czytają je osoby w ZK, a nie prokurator.
Pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót