Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
agnes to on musi wystąpić o talon na paczkę i przekazać ją tobie on napewno się już dowiedział o tym skazani czy aresztowani przekazują sobie takie informacje ;)

dzieki :) a tak w ogole to oni tam jakies ubrania dostaja?? i cos zeby sie umyc itd?? czy tylko sa w tym w czym zostali zatrzymani?? i tak w ogole to adwokat ma skladac zazalenie, myslicie ze to cos da?? bo jak czytalam na innych tematach to marne szanse :/ i jeszcze jedno pytanko wnioski o uchylenie aresztu lub o poreczenie majatkowe pisze aresztowany czy ktos z rodziny??

A tak wogóle to szybciej dojdzie list do AŚ/ZK czy do mnie z tamtąd?

agnes wejdz na watek o paczkach i poczytaj, tam pare dni temu dziewczyny nowe tez pytaly o ubrania jakie dostaja lobuzy, co dostaja i jak to wyglada z dostarczaniem im czego kolwiek ;)

Ja chciałam się dowiedzieć czy listy już skazanego na 3 lata też mogą długo dochodzić jeżeli jest w AŚ? Czy też są odsyłane do prokuratury tak jak aresztowanych?

monia10002 napisał:
Ja chciałam się dowiedzieć czy listy już skazanego na 3 lata też mogą długo dochodzić jeżeli jest w AŚ? Czy też są odsyłane do prokuratury tak jak aresztowanych?
jezeli jest w areszcie na warunkach karnych- po wyroku nie , powinny isc normalnie ewentualnie wychowawca je przeglada ale nie powinno to znacznie wplynac na czas Twojego oczekiwania :)

monia zalezy, moj łobuz odsiaduje juz wyrok a teraz nagle listy zaczely isc strasznie dlugo. po 2-3 tyg.

Jedno jest pewne, listy skazanego nie przechodzą cenzury przez prokuratora ani sąd.

hej kochane. mam pytanie czy w as maja jakies wyznaczone dni w ktorych wysylaja listy? troche sie martwie bo wiem ze moj lobuz wysylam ok.10 dni temu a nawet jeszcze nie trafily do prokuratury...(mieszkam 60 km od as)

fefka kazdy zk ma inaczej. nie mozna powiedziec ze we wszystkich zk, czy as daja listy co dwa dni. twoj łobuz powinien mniej wiecej sie orietowac bedac tam kiedy listy sa wydawane

tylko ze nie mam sie jak od niego dowiedziec bo listow nie ma:(

Współczucie :( Nie wiele człowiek może zrobić :(

witam, mam pytanie odnośnie listów.
znajomy przebywa obecnie w Aś. napisałam do niego list, niestety nie znam imienia jego ojca, czy list dojdzie?? czy będzie przez kogoś czytany?? jeśli nie dojdzie, to zostanie do mnie odesłany z informacją dlaczego został odrzucony, no i kiedy mogę się spodziewać ewentualnej odpowiedzi...?
z góry dziękuję za odpowiedź

andyia- jesli nie znasz imienia ojca tez dojdzie, ale jak bedzie 2 takich samych lobuzow o takim samym imieniu i nazwisku o wtedy beda sie zastanawiac :) jesli jes tymczasowo aresztowany to list bedzie cenzurowany. a jesli napisalas adres zwrotny i cos bedzie nie tak to go odesla spowrotem

tak, napisałam adres zwrotny.
powiedz mi proszę, kiedy mogę spodziewać się ewentualnej odpowiedzi?? bo chyba On bedzie miał możliwość odpisania mi.
aha i jeszcze jedno istotne pytanie: o czym można pisac, a jakie tematy lepiej omijać w listach które są cenzurowane ??

dziękuję za odpowiedź!

andyia, nie umiem ci odpowiedziec kiedy mozesz sie spodziewac odpowiedzi, zalezy jak dlugo prokurator bedzie cenzurowal list, trzymal go. generalnie mozna pisac o wszystkim , ale lepiej unikac drazliwych tematow np. narzekania na sluzbe wiezienne, prokuratora, no i pisania jak czasami niektorzy pisza kogo to sie nie zgnebilo, lub cos w tym rodzaju, mam nadzieje ze rozumiesz

Eh czytam sobie ten wątek i z tymi listami to jest w cały świat.Jak przeczytałam,że ktoś czekał na list trzy tygodnie to się zdołowałam,ale mój list do mojego Łobuza szedł tydzień a teraz on wysłał do mnie,zobaczymy ile to potrwa :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót