Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Teraz siedze i obgryzam pazury :( No niby tak.. ale taka duza kopert a.. mowil ze to moge wyslac w zwyklej duzej kopercie.. nie mowil ze musi byc a4 chyba.. nie wiem zwykla to zwykla.. zwykla duza to a4...a nie b5 .. bo to chyba byla b5 . kurcze tamtego nie dostal narazie.. wiec zmienilam tresc zn ucielam to co niepotzrebne i wlozylam w ta.. tyle sie napisalam.. caly arkusz kancelaryjny drobnym maczkiem.. 3 raz mam to pozniej przepisywac to mnie cholera strzeli. minelo 15 dni.. dopiero..dopiero do mnie dociera powaga tej syt:( Ze bd tak tesknic jeszcze 52miesiace:(( dopiero bo tak długo go nie widze.. a najgorsze ze czekam az mi da znac czy bd razem dalej przez tel niechcial mowic.. mowil ze niema do tego glowy.. ze jak dostanie moj list zob. co w nim napisalam i wtedy da znac ..:( nawet nie wiem czy mam na co czekac

Ja pamiętam jak akta trafiały z prokuratury do sądu wtedy czekaliśmy wszyscy na listy chyba ponad miesiąc.Bo to zanim trafiły akta,zanim rozpatrzyli itp to troche to potrwało.I też mi źle było bo tyle czasu,a wiem że jak prokurator ma urlop to też nie ma komu sprawdzać tego,więc różnie może być.Ale myśle że powinien dojść.... Musisz czekać w takim razie na list z odpowiedzią ale jeśli Ci zależy to walcz i mimo tego co on Ci tam napisze to nie rezygnuj.Jeśli masz siłe oczywiście.

nadal nie wiem co oznaczał zapisek PR, może i prokuratura cokolwiek chcieli przez to powiedzieć...
Dostałam już list od ojca, że go przenieśli do innego zakładu.
Dzięki wszystkim.

poczta dość szybko dostarcza,tym bardziej ,jak wysłany priorytetem, ale pamiętaj,że list musi być sprawdzony a to trwa, bo wszędzie jest dużo osadzonych,więc takie sprawdzanie trwa,a między tym jeszcze kupa innej papierkowej roboty,itd,czyli trzeba uzbroić się w cierpliwość i dojdzie:)

a nie ma jakiegos ogranicznika w pisaniu listow czy nie moze on byc za dlugi albo za czesto wysylany

Raczej nie,ja piszę często i bardzo długie listy i nigdy nie było z tego powodu problemu.

ja wysyłałam już kilka razy i zawsze dochodziły,ale to może zależy od zk,zadzwoń i zapytaj

ja nadrukowuje zdjęcie na każdym liście - nikomu to nigdy nie przeszkadzało. zwykłe zdjęcia też przesyłałam listem - dochodziły.

a czy jak wysyłam list do aresztu sledczego to mam jakiś limit na zdjęcia?

martulka22 napisał:
a czy jak wysyłam list do aresztu sledczego to mam jakiś limit na zdjęcia?

A masz zamiar cały album wysłać ? :D O limicie nie słyszałam, ale spotkałam się z tym, że na drodze AŚ (cenzura)->Prokurator->AŚ zdjęcie się "zawieruszało".
Mój M przebywa w AŚ , list ze zdjęciem dostał.

List

Czy list który Wysylam oskarżonemu będzie sprawdzany/czytany .?
I wyslac go na adres więzienia .?

RE: List

jak mogę zaadresować list?Mój mąż jest na młyńskiej w Poznaniu,adres znam,ale jak go zatytułować?imie i nazwisko wystarczy czy np"Jan kowalski syn tomasza ul.mlynska 1 a" itp ? czy jak to powinno wygladac ?mam tyle do opisania i do powiedzenia mężowi ze nie mam ochoty ani czekac na widzenie (a czytalam ze pogadac na mlynskiej to ciezko bo straszny halas) ani na to az jego list dojdzie do mnie pierwszy (a i tak sie nie stanie bo nie ma NIC,koperty,znaczka..)i co teraz?

RE: List

Blacky_cat napisał:
jak mogę zaadresować list?Mój mąż jest na młyńskiej w Poznaniu,adres znam,ale jak go zatytułować?imie i nazwisko wystarczy czy np"Jan kowalski syn tomasza ul.mlynska 1 a" itp ? czy jak to powinno wygladac ?mam tyle do opisania i do powiedzenia mężowi ze nie mam ochoty ani czekac na widzenie (a czytalam ze pogadac na mlynskiej to ciezko bo straszny halas) ani na to az jego list dojdzie do mnie pierwszy (a i tak sie nie stanie bo nie ma NIC,koperty,znaczka..)i co teraz?

jeśli napiszesz Jan Kowalski syn Franciszka to wystarczy,kopertę i znaczki też możesz mu wysłać

Jak nie ma koperty i znaczka to nic, bodajże dwa w miesiącu mu przysługują.

kupiłam dla Męża papeterię i znaczki (10 sztuk).czy mogę taką ilość wsadzić na raz czy lepiej dorzucać do każdego odpisanego listu ??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót