*** - niemiecka firma problem

• Autor wątku Autor wątku kpiwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Belussi napisał:
No właśnie dziwi mnie to, że jeszcze nie wzięli nic z mojego konta (przygotowałem się na to, że wezmą). Chyba na prawdę się już pogubili ;) Czekam jeszcze tydzień, jak nie załatwię to idę na pocztę...
Nawet jakiś automatyczny mejl nie doszedł z ponagleniem?
@balerinaa w regulaminie jest napisane,że wypowiedzenie musisz złożyć najpóźniej 14 dni przed końcem premium.

Kompletnie nic nie doszło :D Troszkę mnie to dziwi, ale sami są sobie winni... Ktoś wyżej nawet pisał, że usunęli mu konto premium mimo nie dochowania terminu 14dni... Oni tam mają burdel i są tego świadomi, dlatego to tak wygląda...

Ostatnia edycja:
no to już nic nie rozumiem, niektórzy pisali, że musi być w ciągu 14 dni od założenia lub 14 przed upływem... czyli mogę wysłać 2 miesiące przed końcem Premium??

Napiszcie mi jeszcze raz o co chodzi z tym terminem, przepraszam ale z tego wszystkiego jestem całkiem załamana...

No jeżeli masz 14 dni przed końcem, to masz czas do 15 stycznia 2011. Jeżeli wypowiesz teraz to i tak będziesz to konto miała, bo usuną ci je po upływie pół roku od zakupu. Lepiej wypowiedz teraz i zachowaj email z odpowiedzią. Tylko weź jeszcze poprawkę na to, że mają tam buuuuuurdel :D

Na szczęście kupiłem tylko na miesiąc, a 25zł to nie fortuna...

W regulaminie jest napisane, że w terminie do 14 dni od założenia konta można odstąpić od umowy co nie jest równoważne z wypowiedzeniem umowy. Są to dwa różne pojęcia :)

na odstąpienie, które wysłałam po kilku dniach nie odpowiedzieli do dziś...
czyli teraz piszę do nich wypowiedzenia, załączam pdfy, piszę mailem... czyli moje czynności powinny być skuteczne, a nie są , bo oni nie odpisali mi już 2 tygodnie...:sad:

Wypowiedzenie Członkostwa Premium jest skuteczne jedynie wówczas, gdy ma formę tekstową (list, faks lub e-mail). W celu potwierdzenia autentyczności i zapobieżenia nadużyciom, wypowiedzenie powinno zawierać nazwisko, adres e-mail, którym posługiwano się w serwisie (widoczną w zakładce „Konto użytkownika”) oraz hasło. Wypowiedzenie Członkostwa Premium powinno być przesłane listownie na adres:

Affinitas GmbH
- Dział Obsługi Klienta -
Kohlfurter Straße 41/43
10999 begin_of_the_skype_highlighting**************41/43 10999******end_of_the_skype_highlighting Berlin,
Niemcy

lub faksem: +49 30 991 949 5 37 begin_of_the_skype_highlighting +49 30 991 949 5 37 end_of_the_skype_highlighting, lub drogą mailową na adres: pomoc@edarling.pl.

Tego co zaznaczyłem jeszcze nie dawno nie było? Chyba zmienili troszkę regulamin, albo to ja już mieszam...

było...
ja już nic rozumiem... przeciez w tym formularzu, ktory dają, nie trzeba podać hasła...

Mam prośbę, jeśli owa firma odpowie na któryś z waszych e-maili, napiszcie, żebym wiedziała, dlaczego innym odpisują a mnie nie... :sad:

Tez jestem za aby ta sprawe naglosnic bo to jak to wyglada nie jest czysta zagrywka. Ja juz tyle e-maili do nich wyslalam i zadnej odpowiedzi eh maskara...

czyli lepiej jest odstępić od umowy czy ją wypowiedzieć, bo nieminal mi jeszcze okres 14 dni od zawarcia umowy?

Najbardziej absurdalne jest to, że będąc członkiem Premium nie mam możliwości dokonania kolejnej wpłaty, bo brak dostępu do form płatności. Oni mi automatycznie przedłużają abonament, ale nie dają możliwości zapłaty. Czy ktoś wie jak im zapłacić przekazem pocztowym? DOTPAY chce odpowiedniego numeru w rubryce TYTUŁEM, ale jak mam dostać ten numer, jeśli nie mam dostępu do form płatności? To jakieś błędne koło!

to jest jakas parodia juz sroda i brak jakiejkolwiek odpowiedzi a konto mam od 7 sierpnia i wyslalem juz 4 wypowiedzenia mailowo ,chyba wysle fax

a co do tego odstapienia o ktre pytalam powyzej to chyba trzeba jednak wypowiedziec. Bo jak sie wchodzi w usuniecie konta to każą wypowiedziec umowe. I sie boje ze jak nie wypowiem a tylko odstapie to w przyszlosci sie okaze ze nadal jestem czlonkiem premium. To jest jakas masakra.

moze jakas telewizja lub gazeta sie tym zainteresuje i sie przejedzie do nich ,pisze maila do uwagi ,interwencji itd. zobaczymy , to wkoncu jak pisac zeby byl efekt, bo czas leci

Witam:) Kazdy z nas wszedl z ciekawosci na eDarling, ja rowniez:mad: Dzis wyslalam @ z rezygnacja,czekam na odpowiedz, mam nadzieje,ze sie uda bez problemow. Co mnie napadlo zeby wykupic to premium:) jak tylko mi odpowiedza, zaraz dam znac. Nie ma sie poki co denerwowac, zycze milego,pelnego usmiechu dnia:)

Myślę,że tak jak ktoś już wspomniał ludzie są na urlopach a my im zaserwowaliśmy bombę e-mailową. Zresztą wcześniej odpisywali.Trzeba pewnie czekać i nie wysyłać niepotrzebnej ilości mejli.

Znalazłam na forum gazety wątek o be2. Ludzie borykali się z podobnymi problemami. I okazuje się, że jest mozliwe ściąganie pieniędzy przez taki portal bez wiedzy użytkownika :-o

Nie bedzie tak zle,raczej nie jest to portal,ktory chce naciagac ludzi- reklamuja sie w tv, wiec nie sadze,zeby mieli zle intencje.
:smile:

Śpieszę donieść,że dostałem w końcu wiadomość z serwisu edarling.pl. Jest ona następującej treści:
Twoje Członkostwo Premium zostało zakończone!

dziękujemy za wiadomość.

Otrzymaliśmy Twoją rezygnację z korzystania z naszego serwisu. Zgodnie z życzeniem Twoje Członkostwo Premium wygasa w dniu 14.09.2010.

Jest nam niezmiernie przykro z powodu Twojej decyzji. Jednocześnie pragniemy zapytać o powody Twojej rezygnacji z Członkostwa Premium w naszym serwisie. Czy znalazłeś już idealną Partnerkę? Jeśli tak, to gratulujemy serdecznie i cieszymy się razem Tobą. Opowiedz nam swoją historię w krótkim mailu i prześlij na adres historiemilosne@edarling.pl !

Jeśli masz uwagi, sugestie bądź zastrzeżenia odnośnie naszego serwisu, nie wahaj się nimi z nami podzielić. Będziemy wdzięczni za krótki e-mail z Twoimi uwagami.

Oczywiście możesz nadal używać wszystkich funkcji oraz narzędzi Członkostwa Podstawowego oraz w razie zmiany decyzji w każdej chwili powrócić do Członkostwa.

Dodam tylko,że konto Premium założyłem 14.08. W poniedziałek posłałem mejla tylko z loginem i hasłem a we wtorek posłałem mejla z wypełnionym i zeskanowanym pdf-em z podpisem może to zaważyło może nie.Ale faktem jest że nie czekałem nawet tygodnia :D.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót