Kurde Paul chce Ci sie tak walczyc?1,5 roku juz walczysz nie wiadomo ile to jeszcze potrwa ,a i wynik tej batalii nie jest przesądzony.Nie lepiej jakbys przez te 1,5 roku spróbował poszukać innych dokumentów na DVL 2 Twojego przodka?Bo z tego co pamiętam zaliczaja Twojego przodka narazie do DVL 3 tak?
Ja mam podobna sytuacje ( opisałem ja pare stron wczesniej ),mam papiery obozowe,z których jasno wynika ze moj dziadek byl w Obozie Pracy za to ze mial DVL 2 ( Pisze powód skazania na Obóz Pracy: DVL 2), jednak AP w Katowicach mi ich nie chce uwierzytelnic.Rozmawiałem z dyrektorem AP w Katowicach (miły Pan) i mi wytłumaczył,ze tak kaze im robic Warszawa.Pytam czy jest sens starac sie o uwierzytelnianie, a on mi mówi, że przez 4 lata nikt w sądzie nie wygrał.Po prostu jest kategoryczny zakaz uwierzytelniania DVL I i DVL II pod każda postacią.
Narazie wiec dokumenty obozowe mam nieuwierzytelnione (tak,tak polskie ale jednak),staram sie znalezc NIEMIECKIE dokumenty.Jeden dokument niemiecki i sprawa odwraca sie o 180 stopni.
Pozdrawiam wytrwałych,
Daniel