Oszukana przez firmę T2C INTERNATIONAL LLC.

• Autor wątku Autor wątku xjustynax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Monika 6996 ja się też dołączam.
Naciągneli mnie jak byłam w pracy i nie było klientów jak zadzwonili szybko chciałam zakończyć rozmowę bo klient nade mną stał i się zgodziłam na darmową próbkę. Było to listopad 2014. Wysłali, a ja odesłałam z odmową, wysłali jeszcze raz ale nic z tym nie robiłam, bo przecież wysłałam rezygnację. We wrześniu dostałam list z Radomia na promocyjną kwotę 189,90 zamiast 223,50. Wysłałam do Radomia, że nie zapłacę, ponieważ niczego nie zamawiałam i nie podpisywałam i że jak już przyszło zrezygnowałam w ciągu 10 dni. Dzwonił nr prywatny co godzinę w niedzielę!! jak się wkurzyłam i odebrałam, okazało się, że to automat. Dostałam list, że mam zapłacić 223,50 i adnotację"Dział prawny jeszcze raz przeanalizował zgromadzony materiał dowodowy, stwierdzając prawidłowość dokonanych naliczeń" i że mnie wpiszą do KRD. Powinnam im odpisać, że chcę zobaczyć te dowody czy już nic nie pisać, ciekawe co by przysłali? Chyba pójdę na policję. Poza tym zmieniłam adres, na tamtym mieszka siostra, mówiłam im o tym nie raz, a listy ciągle tam trafiają, oni nawet w sprawie zmiany adresu nie słuchają, równie dobrze mogłam tamto mieszkanie sprzedać, a ciągle by tam listy trafiały, a ja bym o tym nic nie wiedziała. Myślę, że może trzeba iść w większą liczbę osób na policję. Poza tym sprawa już była w interwencji na polsacie i nadal nic się nie zmieniło.

Witam dziewczyny ja tez zostałam oszukana przez ta firme. Dzwonił do mnie pan i mówił ze zostałam wytypowana w konkursie i dostane za darmo ekskluzywna bielizne z Włoch. Na poczatku sie nie zgodziłam i pytałam z dobre 4 razy czy na pewno za darmo powiedział ze tak za darmo i czy mi wysłac zgodziłam sie odpowiadajac ze moze pan mi wysłac ta próbke tej bielizny było to w Lutym 2015. Czekałam na bielizne a bielizna wcale do mnie nie dotarła az pewnego dnia w skrzynce pocztowej dostałam druczek do zapłaty 54 zł + odsetki az byłam zdziwiona skad to jest weszłam na internet i zobaczyłam ze to ta bielizna bo nawet nie miałam pojecia za co mam zapłacic jak nic nie zamawiałam i nic nie otrzymałam. Było to w czerwcu. Oczywiscie nie zapłaciłam. Pózniej dostałam telefon oczywiscie zastrzezony od firmy indykacji. Powiedziałam ze nie zapłace i ide z tym na policje . Pózniej znów dzwonili do mnie nagrana sekretarka ze mam zapłacic. Poszłam z tym na policje,została moja sprawa zgłoszona jako wyłudzenie piniedzy. W tamtym tygodniu dzwonił do mnie znów numer prywatny z innej firmy ze mam zapłacic juz 190 zł nawet mi na raty rozłozy jak moge za cos płacic czego nie dostałam wogóle.Straszył mnie komornikiem i ze nic nie dostane na raty bo wpisza mnie do krd.Jak powiedziałam ze nic nie podpisywałam to mówił ze maja nagranie ze sie zgodziłam na abonamet tylko ze ja sie na nic nie zgadzałam i zadnej umowy nie podpisywałam a jak poprosiłam o wysłane mi takiej umowy to pan twierdził ze maja moja rozmowe nagrana na której sie zgadzam na abonamet tylko ze ja na nic sie nie zgodziłam.A jak zapytałam dlaczego dzwonia z numeru prywatnego to nie uzyskałam odpowiedzi.... Mam juz dosc naprawde budza mi dzieci bo potrafia nawet w nocy dzwonic. Trzeba cos z tym zrobic..

Ostatnia edycja:
Witam, zostałam oszukana dokładnie tak, jak wy. Majtki kupione tak naprawdę przez pomyłkę - zaakceptowałam pierwszą paczkę, zapłaciłam za nią, a od umowy odstąpiłam telefonicznie i nie było żadnych problemów, dopóki nie dostałam pierwszego listu o zwrot pieniędzy(za rzeczy, których nie kupiłam, nawet nie widziałam na oczy), a dzisiaj drugiego, straszącego KRD.
Po przeczytaniu tony postów na ten temat w zasadzie się nie boję, jedyne, co mnie martwi, to mój brak dowodów na to, że faktycznie zerwałam umowę i żadnych majtek po ustnym odstąpieniu od umowy nie dostałam - ale z drugiej strony, oni nie mogą udowodnić, że jakiekolwiek do mnie przyszły. Nie mogą mi udowodnić w zasadzie niczego.
Mimo wszystko, chciałabym zobaczyć, jak zostają sprowadzeni do parteru i wysłani do więzienia. Jeśli macie jakiś plan, włączcie mnie w niego. Powodzenia nam!

Jedyny skuteczny plan to pozew grupowy. Poczytajcie o nim na Internecie i zastanówcie się. Takie nękanie nie powinno im ujść na sucho.

Witam.
Ja też się zgodziłam na te nieszczęsne majtki. Jednak wtedy nie miałam czasu i chyba z rozpędu nie podałam im ulicy. W ten sposób żadna paczka nigdy do mnie nie dotarła, nie wiedziałam o żadnym abonamencie i po czasie po prostu zapomniałam o sprawie. W tamtym tygodniu właśnie zadzwoniła babka z wyżej wymienionej firmy windykacyjnej, że mam dług w kwocie 163,70 zł. Pytam się skąd się to wzięło to mi mówi, że za paczkę i listy, ale ja nic nie dostałam. Dopiero po jej telefonie dostałam list, też niby adres Radom, a stempel Kraków, z kwotą zadłużenia i wtedy dopiero kapnęłam się, że w adresie nie ma ulicy. I teraz nie wiem co mam zrobić. Zgłaszać to gdzieś, czy posądzą mnie o podawanie fałszywych danych? Płacić nie będę, ponieważ niczego nigdy nie dostałam to do jasnej ciasnej za co mam zapłacić. :mad: Nerwicy się nabawię przez tą firmę.

Witam! Czy ktoś mógłby wysłać mi warunki tej umowy co zawiera bo sama wyrzuciłam. Potrzebna mi jest do napisania odstąpienia od tej umowy. Bardzo byłabym wdzięczna! Z góry dziękuje!

Ostatnia edycja:
Witam! Czytając Wasze posty jest mi trochę lżej,ponieważ widzę że nie jestem sama aczkolwiek bardzo Wszystkim współczuję. Moja historia jest identyczna,najpierw telefon,następnie przesyłka,a teraz wezwania do zapłaty od firmy windykacyjnej. Ja już podjęłam kroki i w środę składam zawiadomienie do prokuratury o próbie wyłudzenia. Zobaczę czy to coś pomoże. Tak na marginesie firma o której mowa ma teraz swoją siedzibę w Poznaniu. Pozdrawiam

Iwona770720 napisał:
Witam! Czytając Wasze posty jest mi trochę lżej,ponieważ widzę że nie jestem sama aczkolwiek bardzo Wszystkim współczuję. Moja historia jest identyczna,najpierw telefon,następnie przesyłka,a teraz wezwania do zapłaty od firmy windykacyjnej. Ja już podjęłam kroki i w środę składam zawiadomienie do prokuratury o próbie wyłudzenia. Zobaczę czy to coś pomoże. Tak na marginesie firma o której mowa ma teraz swoją siedzibę w Poznaniu. Pozdrawiam

To napisz jak poszło w prokuraturze. Bo zrobię to samo. Pozdrawiam

M-dorota zamiast tracic czas na pisanie odsyapuenia od umiwy i dawania im kolejnych swoich danych plus wlasnoreczny podpis to napisz zgloszenie do prokuratury zawiadomienie i przestepstwie. Tym bardziej przysluzysz sie sprawie

witajcie,
Na policji już byłam, doradzili aby pozew grupowy wnieść do sądu

Gdyby ktoś chciał zgłosić pozew grupowy to ja się na to piszę bardzo chętnie.

Na stronie 3-ciej p.Michał Herde wszystko opisał można by było skierować pismo do Urzędu ochrony konkurencji i konsumentów.
Sąd wydaje mi się być ostateczny dla tej nieuczciwej firmy.

Uokik nic nie zrobi. Moze sie jedynie przygladac. Oczywiscie mozna do nich napisac ale to piwinno byc dzialanie dodatkowe. Główne zadanie polega na pokazaniu PROKURATURZE skali tych oszustw. Wiec zamiast dywagowac i szukac chetnych na pozew zbiorowy do sądu -co i dla mnie jest ostatecznoscia- powtarzam raz jeszcze puszcie zawiadomienia do prokuratury. To nic skomplikowanego i nsprawde nie boli. Jesli zawiadomien bedzie dużo prokuratura sama wniesie o wlasciwe postępowanie . Wiec bieszcie die do roboty zamiast siedziec i plakac.

hej Dziewczyny,

ja też dostałam pismo na 103 zł z płatnością do 02.11.15. jest to wielkie oszustwo. Pani do mnie dzwoniła i podniosła mi ciśnienie ze wpisze mnie do KRD i do sądu. powiedziałam jej że spotkamy się w sądzie, bo za pierwszą przesyłę zapłaciłam mam potwierdzenie w przelewach, i od razu telefonicznie zrezygnowałam z kolejnych przesyłek , Pan na infolinii powiedział że już żadnej nie otrzymam i tak się stało i nic nie będzie przychodzić. wezwania do zapłaty przychodza listami zwykłymi, ciekawa jestem czy będzie jakiś polecony z wezwaniem przedsądowym. Jak przyczytałam w jednym poście nigdy żadnej sprawy nie założyli. Ja jestem unieruchomiona z noga w gipsie ale też bym tą sprawę zgłosiła na policje i do rzecznika. Warto by było się w więcej osób skrzyknąć w tej sprawie. Czytałam wszystkie posty i prawnicy mówia żeby nie płacić, rzecznik też. Jest to mocno denerwujące że tak naciągają ludzi.:mad:

Calvados wybacz ale z Twojej qypowiedzi nie ma zadnego porzytku. Jesli nawet nie mozesz wyjsc z domu to napisz do prokuratury listem zawiadomienie o przestwpstwie. Ktos to chyba moze wyslac za ciebie poczta? Tak nam pomozesz chociaz nie mozesz aie ruszyc ;-) pozdrawiam i zdrowka zycze

Ja również chętnie dołączę się do pozwu grupowego. Tylko jak ii do kogo mogę się zgłosić?

Witam mam ten sam problem co wy. Najpierw telefon gdzies w maju. Zgodzilam sie na darmowe majtki czekalam na paczke o ktorej zapomnialam całkiem generalnie paczka nie doszla do tej pory. We wrzesniu dostalam pierwsze pismo nie wiedziałam o co chodzi bo nie podali za co ta oplata wiec olalam to. Dzisiaj wyciagnelam ze skrzynki kolejny list dopiero teraz wiem ze chodzi o te majtki ktorych na oczy nie widzialam. No coz najpierw sie wkurzylam o wystraszyłam chcialam do nich zadzwonic ale oczywiscie wiecznie zajęte wogole pod adresem w radomiu jest jakiś zaklad specjalnej opieki wiec to sciema a najlepsze jest to ze list przyszedl z krakowa bynajmniej taka mam pieczatke na kopercie. Gdybyscie ruszali z jakimś planem badz pozwem dajcie znac chętnie sie dolacze i pomoge. Na szczęście mam zablokowane polaczenia z numerów zastrzezonych wiec chociaz telefonami nie nekaja ale to pismo niezle mnie zagotowalo. Pozdrawiam

Witam.
Ja niestety mam ten sam problem z firmą LLC gdyby ktoś pisał pozew zbiorowy to proszę o info.chętnie się dołączę.
Pozdrawiam.

Witam, ja również zostałam naciągnięta na te badziewne gacie, historia taka sama jak Wasza - jota w jotę! Teraz oczywiście nękania, straszenie, śmieszne pisma i telefony z firmy windykacyjnej. Mam tylko pytanie czemu nasze polskie prawo nie jest po naszej stronie i nikt nam nie pomoże. Jest nas setki jak nie tysiące a zapewne osoby, które mogłyby coś z tym zrobić czytają ten wątek i nic nie robią.
Wydaje mi się że Rzecznik Praw Konsumenta czy też policja, która zna doskonale sprawę powinna już "z automatu" dobrać się do d... tych oszustów. Nie jest nic robione w tej sprawie a Ci paskudni i bezczelni naciągacze mają się świetnie.
Całkowicie zgadzam się z Olejas - zamiast organizować armię osób pokrzywdzonych, które ewentualnie podpiszą się pod ewentualnym pozwem zbiorowym i dadzą zarobić prawnikowi, niech każda z tych osób przynajmniej złoży do prokuratury doniesienie w naszej wspólnej sprawie. To na pewno nie boli i na pewno wyniesie mniej niż najlepszy prawnik. Co tu po nawet wygranej sprawie? Sąd wyda wyrok a Ci oszuści będą działać dalej tylko że pewnie pod inną nazwą. W tym wypadku powinna dobrać im się do tyłka prokuratura i dopiero sąd z odpowiednim wyrokiem.
Niby błacha sprawa bo każda z oszukanych osób wie że to nic wielkiego, że nic nie mogą zrobić a jednak ile nerwów i złych myśli w głowie siedzi, ile krwi napsutej to wie każda z nas.

Ostatnia edycja:
Powrót