suthold napisał:
Witam. Takze otrzymalem list wzywajacy do zaplaty 750zl. Zapoznalem sie z tematem, i dalej nie mam pojeciacia czy wyrzucic to do kosza czy jednak cos w tym jest. Pod koniec ubieglego roku dostalem wezwanie na policje z podobnego powodu tyle, ze za film Dallas Buyers Club, z tamtej sprawy nic nie wyniklo poniewaz umowa z dostawca internetu byla na mojego ojca ktory juz nie zyje. Chcialbym wiec zapytac czy jeslli obecne wezwanie takze jest na mojego ojca to mam to placic, czy moze takze nic z tego nie wyniknie?
Nie znam dokladnie twojej sytuacji, nie podales zbyt duzo szczegolow... Ale w takiej sytuacji, wchodzi prawo spadkowe i najprawdopodobniej za wszelkie roszczenia dot. zmarlego odpowiadac beda jego spadkobiorcy, czyli ty jako syn, jesli dziedziczysz rowniez. Proponowalabym Ci jednak konsultacje w tej sprawie albo u jakiegos prawnika, ktory zajmuje sie sprawami spadkowymi, albo u innego eksperta w tej dziedzinie.
Danielgda napisał:
Człowieku, IP na ojca który nie żyje. Po co się pytasz? pytasz??? Ojciec nie żyje!!! Rodacy myślcie trochę !!! Chociaż trochę
Jak juz chcesz cos skomentowac, to moglbys oprocz przyslowiowego "opier-papieru " dodac od siebie cos merytorycznego, by pytajacemu pomoc.... "Ochrzan" dla samego ochrzanu tworzy metlik i cos w rodzaju bazaru z tego watku... A jak nie masz nic konstruktywnego do dodania, lepiej zamilknac

Wszak mowa jest srebrem, a milczenie zlotem. Ponadto, czytajac ze zrozumieniem, suthold napisal, umowa BYLA na ojca (czyli ip tez), nic nie wspomina o czasie terazniejszym, poza tym, ze ojciec nie zyje. I dziwne by bylo gdyby uzytkowal router/modem z wnetrza swojego grobu. Twoja wypowiedz zabrzmiala groteskowo. Nie wiemy tez co sie stalo z ta umowa, po jego smierci, czy zostala rozwiazana, czy przepisana, itd.