Paczki - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jaimojimperatyw napisał:
Masz widzenia 3 razy w tyg??
Tak. Mam widzenia 3 razy w tygodniu, trwające po 2h każde.

martetta napisał:
To pewnie też wewnętrzny regulamin :D
Zaskoczę Cię ;) Mój facet ma p3 i ma nieograniczoną ilość widzeń, a w ZK, w którym odbywa karę widzenia udzielane są 3 razy w tygodniu. I co? :D
A to akurat kkw, gdybyś poczytała to byś wiedziała. :cool:

martetta napisał:
Jak może być wewnętrzny regulamin w jednostce skoro weszlo w zycie 1 stycznia 2012 tak jak napisał Scherlock Holmes
No popatrz, a jednak robimy zakupy i są zabierane do celi. I tak jest np. w 3 ZK. Życie Cię jeszcze nie raz może zaskoczyć...

Ostatnia edycja:
Ja mam wrażenie że ty kkw masz w jednym palcu zaskocze cie i ja jak byś poczytała kkw to też byś nie pisała od rzeczy

martetta napisał:
Ja mam wrażenie że ty kkw masz w jednym palcu zaskocze cie i ja jak byś poczytała kkw to też byś nie pisała od rzeczy

Gdybym nie widziała na własne oczy, nie pisałabym głupot na forum. Jeżeli nie masz wiedzy na jakiś temat to lepiej przemilczeć niż upierać się przy swoim, nie mając racji. ;) Już kiedyś Ci pisałam, że jeżeli Ty czegoś nie widziałaś i nie wiedziałaś to nie znaczy, że tak nie jest.

Mam nadzieję, że narzeczonaJ pojawi się na forum i potwierdzi, bo robi obecnie zakupy w tym samym ZK co ja.

To może należy zgłosić ze łamiesz prawo? i twój osadzony też

martetta napisał:
To może należy zgłosić ze łamiesz prawo? i twój osadzony też
Uważasz, że Dyrektorzy 3 ZK oraz reszta funkcjonariuszy a nawet panie z kantyny łamią prawo? Zgłoś to koniecznie jak najszybciej! ;)
Gdybyś potrafiła czytać ze zrozumieniem, dostrzegłabyś w moim poście, że w jedym ZK była w ubiegłym tygodniu kontrol z CZSW, a zakupy dalej robię. :confused:

Ja na Ciebie nie naskakuje ale czy sama nie widzisz w tym absurdu? Skoro od 1 stycznia 2012 r weszło w życie ze nie wolno to coś jest nie tak to jest przywilej który jest w 3 Zk w Polsce a w innych innym jest zabierany to coś jest nie tak...

A czy ja mam wpływ na to? Widocznie ktoś ma powód, by pozwolić osadzonym zabierać zakupy do celi. W jednym jest ograniczenie wagowe, w pozostałych nie ma. Nie upierałabym się przy swoim, gdybym nie robiła tych zakupów chociażby w minioną sobotę i niedzielę czy przez cały rok w różnych ZK.

Ostatnia edycja:
To co twój skazany zrobił zeby miec tyle widzen

jaimojimperatyw napisał:
To co twój skazany zrobił zeby miec tyle widzen

To temat o paczkach, nie o widzeniach i podgrupach.
Ma p3, więc nieograniczoną ilość widzeń. Tak dla przykładu:
na p1/r1- 2h, na p2/r2- 3h, na p3/r3- nieograniczona ilość.

Nieświadomie wprowadza Pani w błąd forumowiczów pisząc
Ja robię zakupy w kantynie 3 razy w tygodniu i mój facet może je zabierać do celi.
Sądzę, że opisane przez Panią rzekome paczki są po prostu zakupami skazanego.
Art. 113a.§ 1. Skazany ma prawo co najmniej trzy razy w miesiącu dokonywać zakupów artykułów żywnościowych i wyrobów tytoniowych oraz innych artykułów dopuszczonych do sprzedaży w zakładzie karnym, za środki pieniężne pozostające do jego dyspozycji w depozycie.
Prawdopodobnie w ZK, w którym przebywa bliski Pani skazany, porządek wewnętrzny stanowi, że może on dokonywać częściej zakupów za środki pozostające do jego dyspozycji. Pisze też Pani, że jest to zakład typu otwartego, więc zgodnie z art. 92. pkt 8) W zakładzie karnym typu otwartego skazani mogą otrzymywać z depozytu zakładu karnego pieniądze pozostające do ich dyspozycji.
Skoro jednak Pani dokonuje tych zakupów,a nie skazany ze środków pozostających do jego dyspozycji, to jest to jednak jakaś nieprawidłowość prawda?

Ja na widzeniu nie moge kupić artykułów żywnościowych żeby sobie zabrał do celi

Ponieważ podczas widzenia korzysta się z poczęstunku,a to o czym pisze szka to po prostu zakupy skazanego, do których ma prawo. Dlatego napisałem, że wprowadza w błąd forumowiczów.Tutaj piszemy o paczkach!

Scherlock Holmes napisał:
Nieświadomie wprowadza Pani w błąd forumowiczów pisząc Sądzę, że opisane przez Panią rzekome paczki są po prostu zakupami skazanego.

Prawdopodobnie w ZK, w którym przebywa bliski Pani skazany, porządek wewnętrzny stanowi, że może on dokonywać częściej zakupów za środki pozostające do jego dyspozycji. Pisze też Pani, że jest to zakład typu otwartego, więc zgodnie z art. 92. pkt 8) W zakładzie karnym typu otwartego skazani mogą otrzymywać z depozytu zakładu karnego pieniądze pozostające do ich dyspozycji.
Skoro jednak Pani dokonuje tych zakupów,a nie skazany ze środków pozostających do jego dyspozycji, to jest to jednak jakaś nieprawidłowość prawda?

Nie to nie jest wypiska. Nikogo nie wprowadzam w błąd. W ZK do którego obnecnie jeżdżę można robić zakupy , które skazany zabiera do celi. W tym i innych można, w kolejnych nie można. Zakupy robi ze środków z mojego portfela. Czy nieprawidłowość? Nie mnie to oceniać. Skoro można to można. Może ja podam numery telefonów do tych ZK i przestaniesz mi coś wpierać? Zadzwonisz i zapytasz czy osadzony może zrobić sobie zakupy na widzeniu, nie z wypiski?

jaimojimperatyw napisał:
Ja na widzeniu nie moge kupić artykułów żywnościowych żeby sobie zabrał do celi

Dobra: np. ZK Przemyśl, ZK Jasło. Proponuję zadzwonić i sprawdzić. ;) Już nie wiem jak tłumaczyć... To że Wy czegoś nie widzieliście to nie znaczy, że tak nie jest!

Ostatnia edycja:
Bardzo Panią proszę o te numery, poza tym nie przypominam sobie, abyśmy wypili bruderszaft...

Zakład Karny Jasło
Tel./Fax: +48 13 44 35 860, fax. +48 13 44 35 861
E-mail: zk_jaslo@sw.gov.pl

Zakład Karny Przemyśl
Tel./Fax: 16 6789271 fax. 16 6786131
E-mail: zk_przemysl@sw.gov.pl

Zakład Karny Uherce Mineralne
Tel./Fax: +48 13 4618346 / +48 13 4618400
E-mail: zk_uherce@sw.gov.pl

Mam nadzieję, że pojawi się ktoś, kto odwiedza te ZK i potwierdzi, bo ja mam przecież wizję. :D

Myślicie ze moge włożyć do paczki mieso upieczone przez siebie ??

jaimojimperatyw napisał:
Myślicie ze moge włożyć do paczki mieso upieczone przez siebie ??

To też zależy w którym ZK. Zadzwoń i zapytaj. Ja podaję, tylko zapakowane hermetycznie.

a co z jogurtami ??i czy w takiej maczce mogą być jakies witaminy np magnes

Uważam, że może Pani włożyć do paczki mięso upieczone przez siebie. Proszę pamiętać o zasadach:
Art. 113a. § 5. Paczki podlegają kontroli w obecności skazanego. W paczkach nie mogą być dostarczane artykuły, których sprawdzenie jest niemożliwe bez naruszenia w istotny sposób ich substancji, jak też artykuły w opakowaniach utrudniających kontrolę ich zawartości, a także przedmioty, o których mowa w art. 110a § 4.
Poza tym warto zajrzeć na stronę Służba Więzienna na zasady przyjmowania paczek w zakładzie, do którego chce Pani dostarczyć paczkę.

Powrót