S
Siisii
Moderator globalny
- Odpowiedzi
- 21 491
@martawi - Nadpłata 556 zł.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ag_Maz napisał:Skoro zmienił się adres zamieszkania, należy wpisać 1335. Chyba, że jakieś miesiące mieszkał w innym mieście.
US nie obchodzi miejsce zameldowania tylko zamieszkania. Moim zdaniem, powinien zrobić korektę.agus1a napisał:Bo w końcu niby tam nadal mieszkał.
US ma 5 lat na podjęcie czynności sprawdzających. Zawsze ktoś życzliwy mógłby donieść.agus1a napisał:A skąd niby oni mogą wiedziec że on tam nie mieszkał akurat?
Można.agus1a napisał:Taką korektę można robić za 2011 rok?
lagarto napisał:W roku 2011 prowadziłem przez 4 miesiące DG (plus praca na etacie). Płaciłem składki zdrowotne z tytułu prowadzonej działalności (973,56). Składki te zostały mi zwrócone wraz ze zwrotem z podatku w 2012 roku. Czy rozliczając pita za 2012 rok doliczam gdzieś te zwrócone składki?
Nie musi tam iść. Można złożyć korektę przez internet.agus1a napisał:Po prostu idzie tam i mówi że chce zrobić korektę za ten i za ten rok bo zobaczył teraz że miał te wyższe kup zastosowane i poprawia i tyle?
???lagarto napisał:Dowiedziałem się, że doliczam to do podatku.
Brednie.lagarto napisał:a potem je muszę i tak doliczyć do podatku, bo skoro jednego roku podatek został o nie zmniejszony to kolejnego musi być powiększony.
Tak. Skoro pracuje w mieście, w którym mieszka.agus1a napisał:także musi zastosować mniejsze kup za ten rok?
Ag_Maz napisał:Brednie.
Dokładnie tak.lagarto napisał:Czy w ogóle zeszłorocznym zwrotem mam nie zawracać sobie głowy i spokojnie wypisywać pita?
A ile lat ma syn?karolka2238 napisał:Oprócz tego mój syn otrzymał PIT 11 z praktyk