K
karolka2238
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
A czy ja z PIT 40 A z KRUS też muszę się rozliczyć? Jeśli tak to na jakim formularzu?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Z góry dziękuję za odpowiedź
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
. Rok 2011 został rozliczony i nic się nie przenosi na 2012.lagarto napisał:zeszłorocznym zwrotem mam nie zawracać sobie głowy
Jeśli to nie jest PIT-11A, to z 40-A nie trzeba się rozliczać, chyba że są jakieś odliczenia.karolka2238 napisał:A czy ja z PIT 40 A z KRUS też muszę się rozliczyć? Jeśli tak to na jakim formularzu?
Wpisujesz w złym wierszu. Umowy o pracę wpisujemy w wierszu pierwszym, UZ w trzecim.agus1a napisał:laczego kup wynosi w moim pit 11 z umowy zlecenie 3283.80, skoro mam zaznaczone jeden stosunek pracy, praca w miejscu zamieszkania
Możesz skorzystać z ulgi internetowej.Cherie napisał:Mniej więcej od połowy roku 2012 na moje nazwisko zapisany jest internet
Nie.Cherie napisał:otrzymuję kredyt studencki, wynajmuję mieszkanie. Szczególnie proszę o informację czy w rozliczeniu uwzględnić należy/można kredyt studencki, czy przysługuje w takim wypadku jakikolwiek zwrot.
Mylisz się.Cherie napisał:Jeżeli się nie mylę przyznawany jest takowy z racji kredytu hipotecznego, czy są tu jakieś analogie?
Wpisujesz w złym wierszu. Umowy o pracę wpisujemy w wierszu pierwszym, UZ w trzecim.
Tak.PiotrNiedbala napisał:Witam, Mam 20 lat, pobieram rentę rodzinną po zmarłym ojcu.
Chciałem się dowiedzieć czy Matka może odliczyć ulgę dla dziecka ?