E
emilcia7878
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
nadpłata, czyli? Ja mam to zapłacić? Wybaczcie, ale jestem zielona..
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie zapłacić, tylko US Tobie zwróci.emilcia7878 napisał:nadpłata, czyli? Ja mam to zapłacić? Wybaczcie, ale jestem zielona..
A może ktoś napisać jak to się oblicza?gmarcing napisał:emilcia7878 - nadpłata 369zł.
UoP ma KUP za cały rok. Czyli chyba jednak pracowałaś jednocześnie.papula napisał:niejednocześnie
Nie ma takiej potrzeby. Po prostu - nie było przychodu, więc nie ma podatku.frisek napisał:muszę poinformować Urząd Skarbowy o braku najemcy?
Wpłaty dokonywane na IKZE w roku kalendarzowym nie mogą przekroczyć kwoty odpowiadającej równowartości 4% podstawy wymiaru składki na ubezpieczenie emerytalne, ustalonej dla oszczędzającego za rok poprzedni, nie więcej jednak niż 4% kwoty ograniczenia rocznej podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe (tj. w 2012 r. nie więcej niż 4% kwoty wynoszącej 105.780 zł).