A
asiaaa92
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
RE: Pity za 2012 rok cz. II
super, dziękuje za odp
super, dziękuje za odp
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
???? Nie zjadłeś przecinka?jagasi napisał:kOSZTY UZYSKANIA PRZYCHODU; 133500
I tyle dostaniesz zwrotu.czarekn napisał:Zaliczka pobrana przez płatnika: 212
ag_maz napisał:???? Nie zjadłeś przecinka?
ag_maz napisał:a ta zaliczka jest naprawdę taka mała? Czy znowu zjadłeś jakąś cyfrę?
Sprawdź jeszcze raz kwoty z pit.
gmarcing napisał:Przy wspólnym rozliczeniu bez ulg właśnie tyle nadpłaty.
Uwzględniając ulgę prorodzinną 1112,04zł nadpłata wyniesie 1124zł, czyli cała odprowadzona zaliczka na podatek. Nie ma więc sensu uwzględniać już ulgi na internet.
Tak zgadza się, powinno być 1224zł.nowyciekawy napisał:dziekuje, jednak znow mam problem, mi wyszlo 1224 zl to po pierwsze
W PIT/O w polu 35 - 529,45 (można tą kwotę podzielić w polach 35 i 36, ale suma ma być 529,45). Kwota ta ma być przeniesiona do pola 112 (lub 112 i 113 w przypadku podzielenia jej) w PIT-37.nowyciekawy napisał:jaka kwote mam wpisac w picie/O i gdzie?
gmarcing napisał:Tak zgadza się, powinno być 1224zł.Przepraszam za pomyłkę.
W PIT/O w polu 35 - 529,45 (można tą kwotę podzielić w polach 35 i 36, ale suma ma być 529,45). Kwota ta ma być przeniesiona do pola 112 (lub 112 i 113 w przypadku podzielenia jej) w PIT-37.[/QUOT
wielkie dzieki, a czy jak wpisze cala kowte 529,45 w pozycji podatnik czyli ja , a ja mialam male zarobki i male skladki to czy ma to jakies znaczenie? czy jesli rozliczam sie z mezem to oni nie patrza kto i ile i co, i czy u obijga z nas ma byc zaznaczony caly rok? czy tylko u tego co wpisana kwota?
chcialabym wyslac deklaracje poprzez strone internetowa, czy dobrze zrobie? macie jakies doswiadczenia zwiazane z e-deklaracjami? czy sa one szybsze i prostsze?, a jeszcze jedno, czy kazdemu przysluguje ta ulga prorodzinna? przepraszam za moze banalne pytania ale pierwszy raz sie rozliczam od wielu lat i kompletnie jestem zielona achce to zrobic samodzielnie, szybko i poprawnie, wasze forum jest niezastapione i ulatwia zycie ludziom, wiec ciagle pytam;
Ja bym kwotę podzielił (bo w sumie dziecko wychowywane jest przez obojga rodzicównowyciekawy napisał:wielkie dzieki, a czy jak wpisze cala kowte 529,45 w pozycji podatnik czyli ja , a ja mialam male zarobki i male skladki to czy ma to jakies znaczenie? czy jesli rozliczam sie z mezem to oni nie patrza kto i ile i co, i czy u obijga z nas ma byc zaznaczony caly rok? czy tylko u tego co wpisana kwota?
Tak. Wg mnie jest to prostsze i szybsze.nowyciekawy napisał:chcialabym wyslac deklaracje poprzez strone internetowa, czy dobrze zrobie? macie jakies doswiadczenia zwiazane z e-deklaracjami? czy sa one szybsze i prostsze?
Od tego jest to forum ;-)nowyciekawy napisał:przepraszam za moze banalne pytania ale pierwszy raz sie rozliczam od wielu lat i kompletnie jestem zielona achce to zrobic samodzielnie, szybko i poprawnie, wasze forum jest niezastapione i ulatwia zycie ludziom, wiec ciagle pytam
Tak. Umowę zlecenie wpisujesz do wiersza "działalność wykonywana osobiście". PIT-40- do wiersza "emerytury i renty..."iwonamj napisał:czy mam obydwa pity ująć w zeznaniu?
No bez przesady. My tu możemy pomóc w rozliczeniu, powiedzieć ile zwrotu/ do zapłaty, podpowiedzieć, kiedy w jakie rubryki co wpisać.Kasiulaaa343453 napisał:Jesli robie zle to prosze o zrobienie mi w obojetnie jakim programie, sciagne sobie ale najlepoje ***, i przeslanie mi go na maila: ****
Dobrze.Kasiulaaa343453 napisał:Dobrze jest tak???