Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Po prostu wszystko zależy od szczęścia i tyle- jeden z 6 mies wyrokiem dostaje np P1 a drugi ma 4 lata i P2-dlaczego? Nie wie nikt...

witam moj na poczatku miał R1 i po roku dostał R2 i wywiezli Go na polotwartu, i mam pytanie bo stara sie o R3 i jak jest z godzinami na R3? jak mam rozumiec bez ograniczen?jak np w tyg sa widzenia 3 razy,to w kazdy z tych dni moge przyjechac?,i ile czasu moge byc ze swoim mezem?bo nic wiem na ten temat pozdrawiam :)

Monika to wszystko zależy od konkretnego zakładu karnego- w każdym jest inaczej. Ale mniej więcej powinnaś mieć widzenia w każdy możliwy dzień odwiedziń ale też tak jak wcześniej-tylko po godzinie.

dzieki MARTA a jak napisze o złaczenie godzin np zebysmy mieli 3 na raz to połacza?teraz na R2 zawsze łaczy po 2godz i nie ma problemu z połaczeniem, wiec mysle ze na R3 tez nie bedzie zadnych problemow :what:

u nas na R3 widzenia sa codziennie oprócz poniedziałków i piątków, teoretycznie takie widzenie trwa 3 godziny, praktycznie zostaję ile chcę :)

Ja wiem tylko jak jest na p3 ale myślę, że to też dotyczy r3 i ilość widzeń zależy od zakładu karnego-np na Młyńskiej osadzony z p3 ma wszystkie widzenia bezdozorowe- tyle, że widzenia są w piątek-a wtedy nie ma bazdozorów, w sobotę i niedzielę, ale tylko po godz. A np w Baranowie niby można przyjśc w każdy dzień ale jest to źle widziane i widzenia są w weekendy też po godz.-co zakład karny to obyczaj...

kurcze to niajlepiej dowiedziec sie w z.k, no ale najpierw nich dostanie R3 a pozniej pomyslimy jak to bedzie :D szczerze to nie wydaje mi sie zeby u nas były tylko po godzinie bo to troche dziwne jak na R2 mamy po 2 a nawet nieraz po 3 godziny na raz to na R3 po jednej? niewiem dowiem sie jak juz dostanie :D

Monika- ale chyba masz teraz łączone godziny ale masz 3 godz+1 na dziecko w mies?

tak, tak MARTA mamy 3+1 na dziecko,i zawsze łaczymy conajmniej 2 godziny a jezdze 2-3 razy w miesiacu i jak wykorzystamy programowe, to moj dostaje godziny nagrodowe za dobre sprawowanie,i nieraz mamy nawet 6 godzin w miesiacu :D zadko sie zdarza zebysmy mieli 1 godzine , nawet na zamku łaczylismy po 2 godziny i tez dostawał potem nagrodowe, tylko ze na zamku masz tylko 2+1 programowe i ciezko jest o dodatkowe :ooo: szczerze to odkad jest na R2 to chyba tylko raz mielismy tylko 1 godzine :ooo: a nawet mielismy na zamku niewykorzystane godziny dodatkowe i wykorzystalismy je na połotwartym, :ooo:

No to fajnie-tyle,że chodziło mi o widzenia normalne, bez nagrodówek-bo wiadomo- z nagrodówkami może być ich więcej :ok:

wiem MARTA ale chciałam Ci dokładnie opisac o co mi chodziło :D

Re:

[cytat="AgataS.":162c9dkj]Dziekuje, tez jestem z niego bardzo dumna :D Jeszcze w grudniu mial P1, w polowie stycznia P2, a tydzien temu dostal P3. Juz mi sie chwalil roznicami miedzy P2 a P3 ale nadal nie wiem o co chodzi z tym "systemem programowego oddzialywania"... :what:
l:[/cytat:162c9dkj]

To na zmianę grupy nie staję się na komisję co pół roku???????????????????bo mój staje co pół roku, a może można to jakoś przyspieszyć????

Agata S jak to możliwe. Przecież na komisję tak jak pisze Melka można stawać co pół roku? A może twój od razu miał P3 tylko zanim go przewieźli na otwarty był w różnych ZK? To jest niemożliwe żeby tak szybko zmienili mu grupę

Wg mnie możliwe-wszystko jest możliwe- zwłaszcza, że mąz agaty staje na wokandę i ma poparcie a w statystyce będzie ładniej wyglądało warunkowe z p3 :evil: widziałam sporo przypadków zmiany grupy z p2 na p3 wcale nie po pól roku...ale fakt tak szybko z p1 do p3 to nie...

Mój narzeczony ma dostać P2, jest w ZK od wczoraj więc jeszcze nie przynano mu grupy, ale rozmawiałam z wychowawcą, powiedział, że ma duże szanse na P2 i na pracę juz od nastepnego tygodnia, ma to byc praca poza ZK. Chciałabym wiedziec czy sa sznase na P3? Jeśli bedzie dobrze sie zachowywal i pracowal po jakim czasie ma prwo ubiegac sie o P3, czy ze zmnia grupy wystepuje ZK? Dodam, że miał wczesniej wyrok w zawieszeniu, który został teraz odwieszony.

Tak, myślę, że Twój narzeczony dobrze rokuje, ale nigdy nie ma gwarancji :ok: Co jakiś czas (bodajże co pół roku) staje się przed komisją o zmianę podgrupy.

Nigdy nie wiadomo jaką grupę przyznają ale jeśli wychowawca mówi, że jest możliwość na P2 to może taką gr dostać, ale osobiście we wszystkie słowa wychowawcy bym nie wierzyła. A na komisję o zmianę grupy staje się co pół roku - tak jak napisała Moniak

Witam

Jestem świeża w temacie więziennictwa bo w takiej sytuacji jestem dopiero od 2 tygodni. Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam pytanie odnośnie grup. Mój H ma R2 i w związku z tym mam pytanie - ile widzeń przysługuje na miesiąc? On powiedział, że 3 a gdy poszłam tam po raz trzeci to mi powiedzieli, żę wykorzystał już regulaminowe 2 widzenia a trzecie jest na dziecko. Gdy do mnie zadzwonił powiedziałam mu o tym i w czasie naszej rozmowy zapytał oddziałowego, który tez powiedział, że 3. Zadzwoniłam więc do AŚ(teraz tam przebywa na półotwartym, ale niedługo pewnie go wywiozą bo jest już skazany) i znów powiedzieli, że jest 2+1 ma dziecko. Zastanawiam się kto ma rację. Proszę o jakies info w tej kwestii. Z góry bardzo dziękuję.

witam na R2 napewno przysługują WAM 3+1 na dziecko pozdrawiam

Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Czy przysługujące widzenia skazanym z R2 są gdzieś wyjaśnione w jakimś artykule czy czymś takim? Chodzi mi o coś na co mogłabym się powołać.
Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót