Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam serdecznie wszystkich

czytam to forum i nie mogłam znaleźć odpowiedzi na moje pytanie

mąż miał podgrupę p1z i zmienili mu na p1p ,co oznacza grupa p1p

Nie czytasz tego forum. Na 15 stronie TEGO tematu komuś się chciało i wkleił przepis, w którym objaśnione te wszystkie literki, ktoś wcześniej pytał i dostał odpowiedź.

marcysia 29 napisał:
co oznacza grupa p1p

Odbywa kare w systemie programowanego oddziaływania w zakładzie karnym typu zamkniętego.

Ostatnia edycja:
dzięki wielkie za odpowiedz Felerian, a Forg za otworzenie :o.

jeszcze jedno pytanie co do tej podgrupy

mąż został objęty programem i chodzi również na mitingi aa czy to są przesłanki do lżejszego zdobycia przerwy lub zwolnienia warunkowego?

Felerian napisał:
co oznacza p1.p.

Zakład karny dla odbywających karę po raz pierwszy typu zamkniętego w systemie programowanego oddziaływania.

Jest różnica?

marcysia 29 napisał:
mąż został objęty programem i chodzi również na mitingi aa czy to są przesłanki do lżejszego zdobycia przerwy lub zwolnienia warunkowego?

Istotna jest realizacja programu - a nie objęcie nim.

dzieki wielkie za odpowiedz jest ona co prawda bardzo plytka i nie bardzo zrozumiala.

jesli jest realizowana w 100% wiec?

Długość wyroku nie ma nic wspólnego z przyznaniem podgrupy zależy ona od decyzji komisji można mieć parę miesięcy i tez dostać p1

Gajana napisał:
Polemizowałabym i to bardzo mocno bym polemizowała...:)

Polemizuj. I pokaż mi więźnia z 25 laty do końca z podgrupą P3.
Nie rozszyfrowałaś mojego skrótu myślowego. Nie napisałem "wyrok 25 lat".

forg napisał:
Polemizuj. I pokaż mi więźnia z 25 laty do końca z podgrupą P3.
Nie rozszyfrowałaś mojego skrótu myślowego. Nie napisałem "wyrok 25 lat".
Ale zaraz zaraz, to o jakiej Ty grupie skazanych mówisz? O jakiejś innej niż te, o których mówią przepisy? Bo chyba nadal nie rozumiem Twojego "skrótu myślowego":) A jeśli nie chodzi Ci o osoby z jednostkowym wyrokiem "25 lat", to tym bardziej nie wiem o czym piszesz, bo czy ktoś kogo suma kar wynosi nawet i 40 lat i pozostało mu jeszcze 25 lat do końca, nie może przebywać w zk typu otwartego? A może ja mam jakiś stary kkw i art. 89 już nie istnieje:) I czy w przypadku osób z dożywociem można stwierdzić kiedy zostanie im 25 lat do końca kary? Oj Forg, chyba jednak nie do końca przemyślałeś, to co napisałeś. Poza tym czy to nie Ty, gdy pojawiają się głosy w stylu "w zakładzie karnym X nie dają warunkowego", wypisujesz często, że to, że ktoś nie dostał warunkowego, nie znaczy, że niemożliwe jest jego uzyskanie? Coś mi się wydaje, że to Twoje słowa, więc to, że Ty nie widziałeś w zk typu otwartego skazanego, któremu zostało 25 lat do końca kary, nie znaczy, że jest to niemożliwe, zatem Twoje skróty myślowe są jak najbardziej błędne:)

Witam, mam pytanie...czy wie ktoś może za co jest tzw "zwózka" z p2 na p1? Mojego brata zwieźli z p2 na p1 i nie wiemy dlaczego. Nie mamy z nim kontaktu bo dopiero wczoraj sie dowiedzieliśmy (jego kolega zadzwonił do nas i nas poinformował) że już go nie ma. Dodam jeszcze że nie miał "kwitów". Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

arguna napisał:
Witam, mam pytanie...czy wie ktoś może za co jest tzw "zwózka" z p2 na p1? Mojego brata zwieźli z p2 na p1 i nie wiemy dlaczego. Nie mamy z nim kontaktu bo dopiero wczoraj sie dowiedzieliśmy (jego kolega zadzwonił do nas i nas poinformował) że już go nie ma. Dodam jeszcze że nie miał "kwitów". Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

prawdopodobnie porzadnie narozrabial:what: lub zwiezli go do jakiejs sprawy(jesli jest teraz w innym miescie niz byl)

Ostatnia edycja:
arguna napisał:
mam pytanie...czy wie ktoś może za co jest tzw "zwózka" z p2 na p1? Mojego brata zwieźli z p2 na p1 i nie wiemy dlaczego.

Brat został zdegradowany z.k półotwartego na ''zamek''.
A za co i dlaczego to tu na forum raczej nikt nie będzie wiedział.

Witajcie ,proszę o odpowiedź -jeśli mój m jest w zk od tygodnia (wyrok prawomocny) to kiedy będzie wiedział jaką ma grupę ?

Felerian napisał:
Brat został zdegradowany z.k półotwartego na ''zamek''.
A za co i dlaczego to tu na forum raczej nikt nie będzie wiedział.

wie on sam osadzony za co jego zdegradowali

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót