Podgrupy klasyfikacyjne np.P1, P2,P3

• Autor wątku Autor wątku Nisiator
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie powiedziałam, że trwa 7 lat. Napisałam, że wyrok zapadł w 2000 roku. Ale zgadzam się z Tobą, wiem bardzo mało.

witam
mam takie pytanko czy osoby grypsujace moga isc na polotworek czy sza raczej wysylane na zamek

Nisiator napisał:
Mój ukochany przebywa obecnie w zakładzie półotwartym.Parę dni temu miał komisję i przyznali mu grupe P3.Bardzo proszę o informację na temat zakładu otwartego z tego co wiem to cele sa tam otwarte całą dobę a jak jest z przepustkami???I z telefonami czy moze miec swój ???Dzieki za odpowiedź

w praktyce to róznie wygląda, ale wiem że np. w ośrodku P3 w Zabrzenicy (kujawsko-pomorskie) osadzeni mogą mieć komórki za zgoda dyrektora w nagrodę za dobre sprawowanie :mad:

natalia984 napisał:
Witam moj mąż został zabrany 2 dni temu na odsiadke jakies 5 lat temu juz siedzial mial wtedy wyrok na 2 lata za pg a teraz na 8 miesiacy takze za pg. Jaka grupa moze zostac mu przyznana czy bedzie siadzial w zakladzie zamknietym dlatego ze byl juz kiedys karany?

zapewne trafi na "zamek" z grupą R - teraz tylko problem czy dostanie R1 czy R2. W przypadku tego drugiego wariantu może starać się o półotworek, chociaż wyrok ma krótki...

minimini napisał:
A to jakaś różnica? Myślałam, że osadzony to każdy kto siedzi w AŚ lub ZK.

Dobra, do rzeczy... Jest skazany. Ma wyrok, z którego ma część odsiedziane, coś zaliczone z aresztu i sam nie wiem ile mu zostało. Nie ma właśnie tego obliczenia kary :(

w ciągu kilku dni otrzymuje z działu naliczeń kary, wydruk ( z pięczątką dyrektora, kier. działu administarcji, dz.peniten. i dz. ochrony) z informacją o POCZĄTKU i KOŃCU KARY!!! ten dokument musi podpisać, i zostaje on dołączony do jego akt personalnych. Jeśli tego do tej pory nie uczyniono, widze tutaj brak kompetencji i bałagan w administracji zk - gdzie przebywa twój M.

marcinmajster napisał:
w ciągu kilku dni otrzymuje z działu naliczeń kary, wydruk ( z pięczątką dyrektora, kier. działu administarcji, dz.peniten. i dz. ochrony) z informacją o POCZĄTKU i KOŃCU KARY!!! ten dokument musi podpisać, i zostaje on dołączony do jego akt personalnych. Jeśli tego do tej pory nie uczyniono, widze tutaj brak kompetencji i bałagan w administracji zk - gdzie przebywa twój M.

Art. 79b&3 kkw
Skazanego informuje się o obliczonym okresie wykonywania kary. Przyjęcie informacji do wiadomości skazany potwierdza podpisem

Marcin nie pisz posta pod postem użyj opcji zmień.
Zrzędliwa się robię :evil:

To ja też pozrzędzę, ale ja to mam we krwi. Marcin, staraj się nie odbiegać od tematów. Rozumiem, że chcesz pomóc, ale nie robimy off-topiców, bo wtedy robi się bałagan :ok:

marcinmajster napisał:
w praktyce to róznie wygląda, ale wiem że np. w ośrodku P3 w Zabrzenicy (kujawsko-pomorskie) osadzeni mogą mieć komórki za zgoda dyrektora w nagrodę za dobre sprawowanie :mad:
Za takie herezje powinni Cię rozstrzelać!!!! Posiadanie przez skazanego na terenie zk jakiegokolwiek środka łączności jest wypadkiem nadzwyczajnym, który podlega specjalnej procedurze wyjaśniającej i nie ma znaczenia czy jest to zk zamknięte czy otwarte. A jak piszesz że jest to formą nagrody w tej jednostce .... to wybacz....nie skomentuję tego. Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to niech Pan Bóg ma w swojej opiece Pana Dyrektora.

Recedes napisał:
Za takie herezje powinni Cię rozstrzelać!!!! Posiadanie przez skazanego na terenie zk jakiegokolwiek środka łączności jest wypadkiem nadzwyczajnym, który podlega specjalnej procedurze wyjaśniającej i nie ma znaczenia czy jest to zk zamknięte czy otwarte. A jak piszesz że jest to formą nagrody w tej jednostce .... to wybacz....nie skomentuję tego. Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to niech Pan Bóg ma w swojej opiece Pana Dyrektora.

Herezje??? - a to my jesteśmy w średniowieczu? CHWAŁA BOHATEROM!:lol:

przepustka

proszę o pomoc.Mój mąż odsiaduje wyrok 1rok i 6 msc odsiedziane ma dopiero 2msc i jest na półotworku z grupą p2 stąd moje pytanie a mianowicie kiedy może mąż się starać o przepustkę bardzo proszę o odpowiedz dziękuję i pozdrawiam

ania1231r moze sie starac po odsiedzeniu 1/4 kary

jak wygląda sprawa przywilejów w sytuacji, gdyby grupa p1 była nadana tylko ze względu na bezpieczeństwo skazanego?
czy gdyby poza ta jedną sprawą kwalifikowal się do p2 to czy jest szansa na to,żeby przy grupie p1 np.liczba widzeń była większa...,a jak wyglądałyby szanse na warunkowe zwolnienie w takiej sytuacji?

dziękuję , już przeczytałam chyba wszystko na ten temat ...
pytajac o ew. warunkowe zwolnienie miałam na myśli szanse na takie w kotekscie posiadania gupy P1
niemniej już nie zameczam pytaniami, grupy jeszcze nie przyznano, nie będę gdybac.
dziękuję i pozdrawiam wszystkich

Wanda napisał:
jak wygląda sprawa przywilejów w sytuacji, gdyby grupa p1 była nadana tylko ze względu na bezpieczeństwo skazanego?
czy gdyby poza ta jedną sprawą kwalifikowal się do p2 to czy jest szansa na to,żeby przy grupie p1 np.liczba widzeń była większa...,a jak wyglądałyby szanse na warunkowe zwolnienie w takiej sytuacji?

skąd posiadasz taką wiedzę, że podgrupa kwalifikacyjna została "nadana tylko ze względu na bezpieczeństwo skazanego"?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót