M
minimini
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 194
Nie powiedziałam, że trwa 7 lat. Napisałam, że wyrok zapadł w 2000 roku. Ale zgadzam się z Tobą, wiem bardzo mało.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nisiator napisał:Mój ukochany przebywa obecnie w zakładzie półotwartym.Parę dni temu miał komisję i przyznali mu grupe P3.Bardzo proszę o informację na temat zakładu otwartego z tego co wiem to cele sa tam otwarte całą dobę a jak jest z przepustkami???I z telefonami czy moze miec swój ???Dzieki za odpowiedź
natalia984 napisał:Witam moj mąż został zabrany 2 dni temu na odsiadke jakies 5 lat temu juz siedzial mial wtedy wyrok na 2 lata za pg a teraz na 8 miesiacy takze za pg. Jaka grupa moze zostac mu przyznana czy bedzie siadzial w zakladzie zamknietym dlatego ze byl juz kiedys karany?
minimini napisał:A to jakaś różnica? Myślałam, że osadzony to każdy kto siedzi w AŚ lub ZK.
Dobra, do rzeczy... Jest skazany. Ma wyrok, z którego ma część odsiedziane, coś zaliczone z aresztu i sam nie wiem ile mu zostało. Nie ma właśnie tego obliczenia kary![]()
marcinmajster napisał:w ciągu kilku dni otrzymuje z działu naliczeń kary, wydruk ( z pięczątką dyrektora, kier. działu administarcji, dz.peniten. i dz. ochrony) z informacją o POCZĄTKU i KOŃCU KARY!!! ten dokument musi podpisać, i zostaje on dołączony do jego akt personalnych. Jeśli tego do tej pory nie uczyniono, widze tutaj brak kompetencji i bałagan w administracji zk - gdzie przebywa twój M.
Za takie herezje powinni Cię rozstrzelać!!!! Posiadanie przez skazanego na terenie zk jakiegokolwiek środka łączności jest wypadkiem nadzwyczajnym, który podlega specjalnej procedurze wyjaśniającej i nie ma znaczenia czy jest to zk zamknięte czy otwarte. A jak piszesz że jest to formą nagrody w tej jednostce .... to wybacz....nie skomentuję tego. Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to niech Pan Bóg ma w swojej opiece Pana Dyrektora.marcinmajster napisał:w praktyce to róznie wygląda, ale wiem że np. w ośrodku P3 w Zabrzenicy (kujawsko-pomorskie) osadzeni mogą mieć komórki za zgoda dyrektora w nagrodę za dobre sprawowanie![]()
Recedes napisał:Za takie herezje powinni Cię rozstrzelać!!!! Posiadanie przez skazanego na terenie zk jakiegokolwiek środka łączności jest wypadkiem nadzwyczajnym, który podlega specjalnej procedurze wyjaśniającej i nie ma znaczenia czy jest to zk zamknięte czy otwarte. A jak piszesz że jest to formą nagrody w tej jednostce .... to wybacz....nie skomentuję tego. Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to niech Pan Bóg ma w swojej opiece Pana Dyrektora.
Wanda napisał:jak wygląda sprawa przywilejów w sytuacji, gdyby grupa p1 była nadana tylko ze względu na bezpieczeństwo skazanego?
czy gdyby poza ta jedną sprawą kwalifikowal się do p2 to czy jest szansa na to,żeby przy grupie p1 np.liczba widzeń była większa...,a jak wyglądałyby szanse na warunkowe zwolnienie w takiej sytuacji?