Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
dorseb napisał:
tak nawet nie powienien pic alkoholu!!!

Który przepis to reguluje?
To jest forum prawne i tu dyskutujemy o rzeczywistości prawnej a nie o tym, co się komu wydaje.

moze wszytsko czemu nie moze nawet pomieszkiwac w burdelu .......

dzieki za info ktore mnie interesowlo
nie prowadzmy klotliwej konwersacji bo nie o to mi chodzilo ;)

-no wiesz...jak go stać ... To jak juz o seksie mówimy,to...ma sie kochac tylko po bożemu"? Czy może być wyuzdany i miec fantazje erotyczne i realizować je z żoną /partnerką, czy nie ? To tez "nie wypada'?

Hej, witam wszystkich. Mam mały dylemat. Mam zamiar dostać się do SW w łodzi ale czy może ktoś wie lub słyszał i może mi odpowiedzieć.

Mianowicie mam przerośnięte migdałki w gardle. Myślicie, że mogą mnie za to zdyskfalifikować na komisji lekarskiej? Czytałem rozporządzenia ministra dotyczące kryteriów tych badań, ale nie ma tam jasno określonego mojego problemu.

Czy ktoś może chociaż coś podpowiedzieć? Będe bardzo wdzięczny :)

Wenzon tez jestem w trakcie rekrutacji do sw i ja juz czekam tylko na komisje lekarska. Oczywiscie jak mnie wysla bo jak wszyscy wiemy nie maja takiego obowiazku. Co do Twojego problemu wydaje mi sie ze nie masz sie czego obawiac, bo jak dobrze pogadasz z lekarzem to jestem przekonany ze Cie przepusci, pod warunkiem ze nie bedzia to razaca niezdolnosc do sluzby:)

No to jest spory przerost tych migdałków. On mi w niczym nie przeszkadza ale wiadomo jak to z komisjami lekarskimi jest...

Iceman no to gratuluje :)

Jak już pofatygowali się na tyle, że Cię wzieli już na psychotesty, sprawnościówkę to na lekarzy też pewnie :)

A też do łodzi zdajesz czy gdzieś indziej?

Gdzies indziej:) Badz spokojny nie na Twoje miejsce:D hehe I Tobie tez powodzenia życze:D

Ponieważ w tymże wątku jak zauważyłam pojawiają się osoby, które
już pracują, albo dopiero zamierzają pracować w SW chciałam zaprosić Państwa (najbardziej tych, którzy znają się na prawie lub chociażby nie są ignorantami w swojej dziedzinie, ale też i innych, którym "wydaje się, że wiedzą":) ) do innego wątku na tym forum, w którym toczy się rozmowa na temat zastosowania art. 226 kk.
Problem zaczyna się w tym miejscu:
http://forumprawne.org/wieziennictwo/337838-listy-od-do-osadzonego-cz-ii-14.html
i trwa do końca wątku.
Chętnych do dalszej rozmowy proszę o dokładne zapoznanie się ze wszystkimi postami w temacie i komentarz. Liczę na Państwa odzew:)

witam
mam takie małe pytanie Dostałem sie do ZK jako oczywiscie Pracownik Dział Kwatermistrzowskiego w charakterze kierowca
jak wyglada praca kierowcy ZK ?
pozdrawiam

Witam
ubiegam się o służbe w aś
Jestem juz po testach sprawnościowych i psychologicznych
Cały czas sprawdzaja moje dokumenty i mowia ze sie odezwa pod koniec roku aby wyslac mnie do lekarzy( oczywiscie jesli nie beda mieli zastrzezen ).
Moze mi ktos powiedziec co oni sprawdzaja i czego nalezy sie spodziewac na komisji lekarskiej?
I co moze mnie wyeliminowac na takiej komisji?

dartagnan1 napisał:
I co moze mnie wyeliminowac na takiej komisji?

A jak sądzisz, co będą sprawdzać lekarze? Przecież nie to, jakim samochodem jeździsz ....
Poświęć trochę czasu i przeczytaj pierwszą cześć tego wątku - jeśli jest dostępna ale chyba jest.

Ja już po sprawnościowych, psychologicznych i po MSWIA (zdolny) i na razie cisza, 0 odzewu z ich strony. Podobno w mojej byłej szkole był policjant i wywiad robił o mnie. Ciekaw jestem jak to wyjdzie wszystko.

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...y4DYCg&usg=AFQjCNGHAmLf8TnT92NE_0nUgtlsavqVlw

Tu jest rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości odnośnie badań lekarskich oraz testu sprawności fizycznej kandydata.

Dodam jeszcze, ponieważ ktoś wcześniej pytał o lekarzy że w okręgu warszawskim MSWiA ul.Wołoska z obiegówki wykreśleni zostali stomatolog, chirurg i dermatolog. Komisja w marcu tego roku.

Pozdrawiam

I jeszcze jedno pytanie
W ankiecie personalnej ktora skladalem prawdopodobnie nie zaznaczylem ze sladalem rowniez papiery do policji.
A jest tam pytanie czy sluzylem badz ubiegalem o sluzbe w innych jednostkach.
Czy taki cos musze uzupełnic ?
Czy to sprawdzaja ?
Czy moze to byc powodem odrzucenia?

Witam
Możecie mi napisać ile tak naprawdę w ciągu miesiąca pełni się służbę? Wiem że w regulaminie jest napisane że strażnik musi mieć wolne 24 godz po służbie dziennej i 48 po nocnej ale to co jest w regulaminie nie zawsze ma sie do rzeczywistości.

Lepper napisał:
Witam
Możecie mi napisać ile tak naprawdę w ciągu miesiąca pełni się służbę? Wiem że w regulaminie jest napisane że strażnik musi mieć wolne 24 godz po służbie dziennej i 48 po nocnej ale to co jest w regulaminie nie zawsze ma sie do rzeczywistości.

U mnie to wygląda tak: dzień 1 - 12 h dniówka, dzień 2 - 12 h nocka, dzień 3 - wolne, dzień 4 - wolne. I tak wygląda jeden cykl. A te cykle lecą ciągle w kółko. Więc weż kalendarz i licząc w ten sposób wychodzi tak około 15 - 16 służb w miesiącu - zależy od miesiąca. Wiadomo jak weżmiesz urlop lub wybicie za nadgodziny to jest mniej. Jak zostajesz wrzucony w inną zmianę lub zostajesz ściągnięty na dyżur to się to troszkę piepszy ale to są sytuacje bardzo sporadyczne. Jeżeli nie ma sytuacji "niecodziennej - konieczności" to wszystko leci zgodnie z regulaminem więc spokojnie :D.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót