Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W jakim wieku można odpowiadać na ogłoszenia w SW? Służba Więzienna / Okręgowy Inspektorat Służby Więziennej Koszalin / Zakład Karny Wierzchowo
W przepisach nie ma ograniczenia wiekowego, jednak jest pewnego rodzaju niepisana umowa aby przyjmować do 35 roku życia. Nie znam osoby która by miała więcej lat niż wspomniane 35. Zaznaczam nie jest to regulowane w przepisach.

karolzielaz napisał:
Witam. Mam takie pytanie startowałem na stanowisko strażnika działu ochrony w zeszłym roku. Przeszedłem cały proces rekrutacyjny, a na komisji stawałem w przerwie między Świętami, a nowym rokiem przełom 2011/2012. W październiku dostałem wiadomość pocztą, że mój proces zostaje przerwany, a powodem jest brak zapotrzebowań kadrowych na ten rok. Razem z tą wiadomością były moje wszystkie dokumenty, które składałem. Teraz moje pytanie czy jeśli np startowałem ponownie do innego zakładu i będę miał iść do pracy np styczeń/luty to muszę od nowa robić wszystko tak ?? Bo rozumiem, że papiery są tylko rok ważne tak ?? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Ktoś pomoże ??

zadzwoń a najlepiej podejdź do ZK do którego się ubiegasz - do działu kadr - i spytaj a najlepiej poproś o pisemne potwierdzenie - ponieważ "podobno" w SW obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. pozdrawiam

Witam. Czy na funkcjonariusza są wymagania co do wzrostu? W rozporządzeniu nie znalazłam, ale może jest jakiś ,,umowny" wymóg.

Witam. Jak najlepiej ubrać się na rozmowę kwalifikacyjną ? garnitur ?

Witam. Jak najlepiej ubrać się na rozmowę kwalifikacyjną ? garnitur ?
No chłopie ile Ty masz lat? A jakbyś szedł na rozmowę o pracę do korporacji to w dresie?
Myśleć, myśleć jeszcze raz myśleć, obojętnie czy w służbie, ale też w życiu!

Ja ze swojego doswiadczenia powiem ze bylem w spodniach od garniaka i koszuli bo bylem w lipcu gdzie byl straszny skwar. Najwazniejsze by być ubranym schludnie i czysto. Ale byly tez osoby w pelnym umundorowaniu:) No coż jak cie widza tak cie pisza wiec dres odpada.

ja proponuje .... adidasy wyłącznie firmy nike, dres z kreszu ten z lat 90,włosy na żel niczym jak Albert (Borys Szyc) z Symetrii Konrada Niewolskiego

a teraz na poważnie.... czarny garnitur jednorzędowy, zapięty jeden guzik ten od góry, czarne eleganckie buty, pamiętaj aby były dokładnie wyczyszczone również podeszwy, skarpetki w kolorze butów, najlepiej gładkie lub w poziome paski, koszula oczywiscie bardzo dokładnie wyprasowana, kolor najlepiej w tonacji SW czyli ciemno- szarno - niebieski oczywiście gładka zapięta na wszystkie guziki, pasek z elegancką klamrą (obowiązkowy), krawat najlepiej w poprzeczne delikatne paski na ukos lub bardzo małe kara wręcz nie widoczne wszystko w jednolitym stalowym kolorze, pamiętaj o zadbanych paznokciach, ułożonych włosach i jak posiadasz włosy w nosie to oczywiście je wygol, biżuteria jak jesteś żonaty to obrączka i zegarek stonowany elegancki, pamiętaj nie stresuj się pacz w oczy odpowiadając patrz się w oczy, nie używaj słowa NIE, NIE WIEM, NIE PAMIĘTAM etc.

Powodzenia

Witam czy mogłby ktoś napisać jak wygląda dokładnie test psychologiczny ? Jaka jest jego struktura , czy pytania są wyłącznie na osobowość i charakter czy rownież na inteligencje ? A jeśli takowe sa to jak dokładnie wyglądają. Z góry dziękuję za odpowiedź

drogi forg, wiele osób nie nawiązuje kontaktu wzrokowego, z wielu przyczyn - dlatego moja sugestia

Hej mam takie pytanie odnośnie badań lekarskich do SW. Mój mąż właśnie przeszedł testy psychologiczne i teraz czekają go badania. Ogólnie jego stan zdrowotny jest w jak najlepszym porządku. Problem jest tylko taki, że pół roku temu miał zabieg na żylaki na obie nogi, więc na dzień dzisiejszy problemów z żylakami nie ma. Jednak pytanie mam takie czy warto przyznać się, że taki zabieg miał miejsce czy też lepiej nie... na łydkach nie widać śladów - blizn lecz na udach już tak.. Mówiono, że lepiej się nie przyznawać, tylko jeśli dojdzie do konfrontacji z chirurgiem, to myślę że on będzie wiedział skąd wzięły się te blizny i trudno będzie wmówić, że to z powodu jakiegoś wypadku.. A zapewne lekarze bardzo dokładnie sprawdzają kandydatów..
To jest chyba jedyny lekarz, który może zaważyć na negatywnym wyniku tego etapu.
Ogólnie liczyliśmy, że rekrutacja do służby będzie dopiero na sierpień 2013 a tu nas miło zaskoczyli i wszystko bardzo szybko się toczy, do tego czasu liczyliśmy na to, że blizny będą jaśniejsze. Oczywiście są smarowane po dwa 3 razy dziennie, ale jakiś specjalnych efektów nie ma.
Z góry dziękuję za odpowiedź, radę.
Miło będzie również jak wypowie się osoba, która przechodziła lekarza chirurga.

Witam,
prawdopodobnie 99.9% od 1.01.2013 zacznę pracę w sw jako strażnik działu ochrony.
Teraz moje pytania:
1) jak wygląda pierwszy miesiąc lub dwa pracy? Jak odbywają się przygotowania do służby?
2)Kiedy idzie się na szkolenie? (tzw wstępniak trzy tygodniowy)
3)Studiuję co za tym idzie muszę być na zajęciach w piątki soboty i niedziele co koliduje ze służbą jak to jest z tym? Dostanę wolne czy jak?
4)No i w końcu bardzo ważna sprawa ile zarabia się na początku?
5)i jak to jest z tym dodatkiem mieszkaniowym? Komu on się należy?

dziękuję ślicznie za odpowiedzi na powyższe pytania i pozdrawiam!

Czyli zdecydowałeś się podjąć służbę w ciemno??? Akt desperacji?

Ad. 3 - Wolne może dostaniesz a może nie. Pewnie przeoczyłeś podstawową sprawę - funkcjonariusz ma być DYSPOZYCYJNY.

Poczytaj sobie obie części tego tematu to będziesz wiedział więcej.

nie jest to akt desperacji i tak serio kto lubi pracę w murach? Jestem dyspozycyjny ale studia to studia nie jest to wyjazd w alpy na wakacje... Ja idę bo robota dobra i pewna a oczekuję odpowiedzi na resztę pytań.
pozdrawiam

mata320d napisał:
Jestem dyspozycyjny ale studia to studia nie jest to wyjazd w alpy na wakacje...

No to albo studia albo służba. Przynajmniej w czasie okresu przygotowawczego.
Na pozostałe swoje pytania znajdziesz odpowiedz w tym temacie oraz w ustawie o SW i aktach wykonawczych.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót