Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam ja osobiście na sygnał po rozmowach czekałem jakoś około 15stu może 20stu dni zostałem powiadomiony telefonicznie , że rozmowy zostały zakończone sukcesem i dostałem datę wstawienia się na test sprawności ;)

czy może ktoś się orientuje odnośnie doliczania stażu pracy? w czasie prowadzonej działalności gospodarczej prowadziłem dodatkowo gospodarstwo rolne. nie opłacałem składek KRUS gdyż opłacałem ZUS. gospodarstwo oczywiście było moją własnością. okresu kiedy prowadziłem działalność nie mogę oczywiście sobie wliczyć ale może na to konto mogę wliczyć sobie pracę we własnym gospodarstwie . proszę o poradę czy ma to sens

rp84 napisał:
W przychodni MSW w mieście wojewódzkim. Na temat testu już było w tym temacie.

W moim przypadku był to Areszt Śledczy w Poznaniu. Po psychotestach jakie są dalsze etapy rekrutacji i ile na nie czekać? Badania psychiatryczne miałem miesiąc temu z racji przerwy świąteczne myślałem że się dzisiaj odezwą a tu cicho sza.... .

Witam :) Przeszedłem wszelkie etapy kwalifikacyjne i oczekuję na przyjęcie, od października... Na początku stycznia gdy zadzwoniłem dowiedzieć się czy coś wiadomo o przyjęciach poinformowała mnie Pani z kadr że są wolne wakaty lecz zablokowana przyjęcia do służby więziennej (dodam że staram się o przyjęcie do działu ochrony). Stąd moje pytanie czy jest ktoś na tym forum kto orientuje się do kiedy będzie ta blokada przyjęć do służby :?:

tego to chyba nikt nie wie? każda formacja mundurowa ma swoje prawa. jak jest mało planowanych przyjęc to możesz nawet się nie wyrobić w ciągu roku a jeśli sobie dobrze przypominam to po roku cała procedura rusza od nowa.

zdzisław Przeczytaj jeszcze raz mój wcześniejszy post. Napisałem że ZK ma wakaty lecz nie mogą zatrudnić nowych funkcjonariuszy bo góra wstrzymała przyjmowanie nowych. Lecz moim zdaniem jeśli 2-3 brakuje do ochrony to ktoś musi wykonywać obowiązki więc nazbiera się funkcjonariuszom nadgodzin nie wiadomo ile i co...?
Stąd moje pytanie czy ktoś zna pobudki "góry" dlaczego wstrzymali i do kiedy wstrzymali te przyjęcia do służby :) Pozdrawiam! ;)

Dymek898 a możesz odpowiedzieć na moje pytanie. Po psychotestach jakie są dalsze etapy rekrutacji i ile na nie czekać. Test sprawnościowy jest przed psychotestami trzy po bo co do tego to jest nie jasne.

5th może wypiszę od razy wszystkie etapy wg kolejności jakiej ja je przechodziłem:
1. złożenie podania do jednostki
2. rozmowa kwalifikacyjna
3. testy sprawnościowe (przed tym trzeba zrobić potrzebne badana, które wymaga kryminał i o których poinformuje kadrowa)
4. test psychologiczny (nie kłamać a jak jest się normalnym to się zda)
5. komisja lekarska w szpitalu MSWiA
6. oczekiwanie na przyjęcie.....

Ponawiam Pytanie Czy ktoś zna pobudki "góry" dlaczego wstrzymano i do kiedy wstrzymano przyjęcia do Służby? ;/ Pozdrawiam! :)

dymek898 napisał:
Czy ktoś zna pobudki "góry" dlaczego wstrzymano i do kiedy wstrzymano przyjęcia do Służby? ;/ Pozdrawiam! :)

Tak, jak znam ale nie napiszę tego na ogólnodostępnym forum. To znaczy mogę Cię zapewnić, że nie wstrzymano przyjęć do Służby Więziennej. Jeśli już to postanowiono przesunąć pewne etaty.

forg to proszę o kontakt e-mailowy tzn napisz do mnie **** Rozumiem że nie wszystko można wszędzie pisać

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dymek898 napisał:
forg to proszę o kontakt e-mailowy tzn napisz do mnie ****

A przeczytałeś regulamin tego forum? Pewnie nie.
No i jak widzę totalnie nie rozumiesz jednak, dlaczego nie chcę pisać o tym na forum. Właśnie dlatego, że nie jest to wiedza dla wszystkich.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
prawdopodobnie są nabory ale nie dla wszystkich- chyba wiesz o co chodzi!!!!

było nas prawie 30 chętnych a 3 zostało po wszystkich badaniach zakwalifikowanych do przyjęcia. Wydawano by na mnie pieniądze żeby teraz ściemniać?

dymek898 napisał:
Wydawano by na mnie pieniądze żeby teraz ściemniać?

A co to znaczy "ściemniać"? Dlaczego zakładasz, że ktoś Cię oszukuje? Otrzymałeś jasny komunikat - wcześniej było można a teraz "chwilowo"nie można przyjmować. Widocznie zmieniły się potrzeby lub priorytety.

Ściemniać w sensie zbywać. Nie zakładam że ktoś mnie oszukuje :) Niestety widzę że jest pełno domysłów takich samych jak sam mogę sobie snuć lecz brak jakichkolwiek konkretów bądź chociażby realnych wieści ze słyszenia. Więc precyzuję moje pytanie. Czy jest ktoś na tym forum, kto dysponuję jakimikolwiek informacjami na temat wstrzymań przyjęć osób zakwalifikowanych (po przejściu naboru) do przyjęcia do jednostek (dział ochrony) okręg koszaliński. Pozdrawiam

Witam padło tutaj stwierdzenie , że jeśli się nie wyrobisz w trakcie roku to cała procedura zaczyna się od nowa pytanie jak liczymy ten rok w sensie od dnia badania psychologicznego (ustawowo ważność testu 365 dni) czy od zakończenia rekrutacji w sensie komisji lekarskiej. Bo tak patrząc na to czysto teoretycznie to co dany kandydat może za to kiedy na poszczególne etapy zostanie wydelegowany. Poza tym przecież po drodze też zdarzają się różne zdarzenia losowe i jak wiadomo czas mija. U mnie np sytuacja wygląda tak jałowo , że test psychologiczny zdawałem 04.04.2013 a dalej nie mam zaliczonej komisji lekarskiej to co gdy wybije 04.04.2014 to po prostu proces rekrutacyjny się przedawni pozdrawiam :)

Jaro91 z tego co mnie informowano to każde z badań jest ważne rok. A testy psychologiczne to już na pewno :) Więc chyba maż ważne do kwietnia ;/

Jest ktoś na tym forum, kto dysponuję jakimikolwiek informacjami na temat wstrzymań przyjęć osób zakwalifikowanych (po przejściu naboru) do przyjęcia do jednostek (dział ochrony) okręg koszaliński. Pozdrawiam

Hmm czyli idąc tym tropem , że wszystkie badania są ważne rok to bardzo zła wiadomość dla mnie bo praktycznie nic tu nie było zależne ode mnie a wszystko może się przedawnić ;/. A pozwolę sobie zapytać ile czekaliście między testem psychologicznym a komisją lekarską ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót