Praca w Służbie Więziennej - III

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Adamkazaja napisał:
Pozniej gadaja ze nie ma chetnych... Chetni sa ale wymagania beznadziejne...

To samo mowili mi koledzy ktorzy już w SW pracują :D Trudno, żeby jeszcze z tego nie wiadomo jaka kasa była to rozumiem ... Ps lekarz dawał N nawet za popsute zęby...

veltor napisał:
To samo mowili mi koledzy ktorzy już w SW pracują :D Trudno, żeby jeszcze z tego nie wiadomo jaka kasa była to rozumiem ... Ps lekarz dawał N nawet za popsute zęby...

Co jak co, ale (wydaje mi się, że) w służbie więziennej dobry wzrok ma kardynalne znaczenie... Dla bezpieczeństwa Twojego i innych.

Ale mam dobry wzrok tylko że w soczewkach kontaktowych. To tak samo jakbys nosił okulary:lol:

Czy jeśli jestem na liście oczekujących na przyjęcie to jest szansa dostania się do jednostki 5 grudnia ?,wtedy to Dyrektor Generalny ogłosił termin przyjęć w tym roku,czy to zależy indywidualnie od danej jednostki i wolnych miejsc?

Mnie też to zastanawia. Do mnie z kadr dzwonili we wrześniu, że na 99% przyjmą mnie od 1 listopada, ale w międzyczasie wyszło to pismo od dyr. SW, więc pewnie dopiero na 5 grudnia zostanie przesunięty termin przyjęcia.

Najlepiej będzie jak zadzwonisz do kadr i się dowiesz niektóre jednostki ogłosiły kolejny nabór mimo, że nie zatrudnili wszystkich z rezerwy kadrowej.

Akacz napisał:
Najlepiej będzie jak zadzwonisz do kadr i się dowiesz niektóre jednostki ogłosiły kolejny nabór mimo, że nie zatrudnili wszystkich z rezerwy kadrowej.
Już wiem że od 2 listopada zaczynam służbę. Najpierw przez miesiąc od 8 do 16 pod okiem mentora. ☺️

Gratuluje i powodzenia :) Długo czekałeś po zakończeniu wszystkich etapów?

Akacz napisał:
Gratuluje i powodzenia :) Długo czekałeś po zakończeniu wszystkich etapów?
Trochę to trwało. W kwietniu byłem na rozmowie, w maju test sprawności, czerwiec testy psychologiczne a w lipcu obiegowka. Komisje mi wyznaczyli na wrzesień a przyjęli w listopadzie ☺️

Archi. napisał:
Trochę to trwało. W kwietniu byłem na rozmowie, w maju test sprawności, czerwiec testy psychologiczne a w lipcu obiegowka. Komisje mi wyznaczyli na wrzesień a przyjęli w listopadzie ☺️
można wiedzieć jaki areszt/zakład? I jakie dokładnie warunki na początek oferują?

domdmc93 napisał:
można wiedzieć jaki areszt/zakład? I jakie dokładnie warunki na początek oferują?
Zakład Karny w Tarnowie, dokładnie jeszcze nie wiem, ale około 2300-2500 na rękę.

Dobrze Ci poszło ja czekam trochę dłużnej, obawiam się ze jak nie zostanę przejęty do końca roku będę musiał rekrutację od nowa przechodzić na nowych zasadach.

Akacz napisał:
Dobrze Ci poszło ja czekam trochę dłużnej, obawiam się ze jak nie zostanę przejęty do końca roku będę musiał rekrutację od nowa przechodzić na nowych zasadach.
Papiery są ważne chyba rok z tego co wiem. Ale nie wiem od kiedy ten rok się liczy. Ja na twoim miejscu bym do kadr dzwonił się przypomnieć co jakiś czas, będą wiedzieć że ci zależy , to może przyjmą cię wcześniej.

Witam, mam pytanie do osób mających za sobą tak zwany test "wiedzy w zakresie funkcjonowania władzy publicznej oraz bezpieczeństwa państwa i porządku publicznego". Pamiętacie może jakie pytania pojawiły się na teście w Waszym przypadku? Przegladam od paru dni podręcznik z WOS'u i jestem niezmiernie ciekawy :P z góry dziękuję :!:

Za niedługo również zaczynam i mam pytanie czy pierwszego dnia obowiązkowo garnitur czy można troszkę luźniej ?

"Galowo". tzn. niekoniecznie garnitur, ale marynarka z dżinsami to minimum moim zdaniem.

Przysięga i mianowanie na pewno. Co więcej nie wiem, ale pewnie większość.

Pierwszy dzień to mianowanie i wypełnianie dokumentów w kadrach głównie oraz czytanie regulaminów itp. Ubrać się trzeba przyzwoicie, ładne buty, spodnie koszula i marynarka najlepiej. Garnituru być nie musi, ale żeby to było ładnie schludnie i nie dres ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót