Praca w Służbie Więziennej - III

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Służba Więzienna praca

Witam, mam takie pytanie. Przeszedłem pełny proces rekrutacji łącznie z komisją lekarską i psychologiem, można powiedzieć, że czekam na miejsce. Ciekawy jestem czy czekając na to miejsce mogę złożyć dokumenty do innego zakładu karnego lub aresztu śledczego?

RE: Służba Więzienna praca

Dziękuję za odpowiedź. A czy możesz rozwinąć to trochę?

Ważne pytanie ! W przypadku negatywnej oceny z testu sprawności fizycznej nie można przystąpić przez 12 miesięcy do kolejnego postępowania kwalifikacyjnej w jednostce w której etap został niezaliczony czy tyczy się to wszystkich jednostek całej Służby Więziennej?

pytanie czy pracujac w SW po zdobyciu licencjata z miejsca dostaje sie awans na chorazego? Ile wynosi pensja chorazego?

ddd33 napisał:
pytanie czy pracujac w SW po zdobyciu licencjata z miejsca dostaje sie awans na chorazego?

Pracownik nie ma stopnia służbowego.
A funkcjonariusz pełniący służbę też nie dostaje z miejsca awansu na chorążego. Kiedyś dostawał awans na stopień młodszego chorążego. Ale to było kiedyś.

ddd33 napisał:
Ile wynosi pensja chorazego?

Dodatek za stopień i inne składniki wynagrodzenia są ogólnodostępne - polecam pragmatykę służbową.

patrys2711 napisał:
Ważne pytanie ! W przypadku negatywnej oceny z testu sprawności fizycznej nie można przystąpić przez 12 miesięcy do kolejnego postępowania kwalifikacyjnej w jednostce w której etap został niezaliczony czy tyczy się to wszystkich jednostek całej Służby Więziennej?
Nikt nic nie wie w tym temacie? :(

Hej, chciałabym zapytać, czy jednostronny niedosłuch dyskwalifikuje mnie do pracy w służbie więziennej?

Witam, czy orientuje sie ktos co do premii swiatecznych, ew. bonow? czy cos takiego w ogole jest w sw?

Nie rób sobie nadziej na jakieś profity na święta.

spokojnie, pytam tylko, bo rozne wersje sie slyszy

Wybaczcie, przepraszam jeśli powielam pytanie.

Ostatnio gdzieś mi się przewinął nabór do SW. Pomyślałem - czemu by nie wskoczyć znowu w Państwowe kapcie?

Pytanie? Posiadam tatuaż na lewym ramieniu od barku do połowy ramienia, chowający się pod mundurem. Czy SW jest bardziej rygorystyczna niż Policja?

Kolejne pytanie - ile trwa szkolenie podstawowe? Bijcie, krzyczcie ale wybaczcie, jeśli odpowiedź już padła.

Jeśli chodzi o resztę - jestem wyedukowany.

Ps. czy lata poprzedniej służby zaliczają się do emerytury przy rozpoczęciu nowej pracy w mundurówce?

Custos Legum napisał:
Pytanie? Posiadam tatuaż na lewym ramieniu od barku do połowy ramienia, chowający się pod mundurem. Czy SW jest bardziej rygorystyczna niż Policja?

Spod koszuli letniej też nie będzie wystawał? Ale tak czy owak - znam wytatuowanych funkcjonariuszy.

Custos Legum napisał:
Kolejne pytanie - ile trwa szkolenie podstawowe? Bijcie, krzyczcie ale wybaczcie, jeśli odpowiedź już padła.

Zależy o co pytasz. O cały proces czy o pierwszy wyjazd "poza dom".

forg napisał:
Spod koszuli letniej też nie będzie wystawał? Ale tak czy owak - znam wytatuowanych funkcjonariuszy.

Zależy o co pytasz. O cały proces czy o pierwszy wyjazd "poza dom".

Tatuaż jest na tyle wysoko umieszczony, że koszula letnia (która ma zazwyczaj rękaw długości 2/3 ramienia) zakrywa go całego.
Mam jeszcze sporą bliznę po oparzeniu na przedramieniu ale nigdy nie stanowiło to problemów na komisjach.

Pytam o pierwszy wyjazd kiedy to nie ma mnie w domu.

Pozdrawiam,

Rozumiem, że po tym szkoleniu nabywam wszelkie uprawnienia, łącznie z dostępem do broni palnej, czy następuje to później podczas praktyki w ZK/AŚ?

Witam , miesiąc temu złożyłem podanie do Aresztu Śledczego w Katowicach . Jestem studentem 2 roku Pedagogiki. Złożyłem wszystkie papiery i po 2 tygodniach przyszła mi odmowa bez żadnego wyjaśnienia czemu mnie nie zaprosili na rozmowę . Mam do was parę pytań jakie kursy mogę zrobić , szkolenia poza aresztem na które będą patrzeć podczas rekrutacji?

A zatem przykładowo będąc funkcjonariuszem na stanowisku, strzelam: wychowawcy, nie mogę konwojować więźniów?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót