Praca w Służbie Więziennej - III

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy na test sprawności fizycznej wymagane jest zaświadczenie lekarskie? dzwonili z kadr i kazali zabrać tylko strój sportowy i dowód osobisty, a takie zaświadczenie składałem wraz z wszystkimi dokumentami i upłyneło znacznie więcej niż 14 dni.

Witajcie słyszałem taką nowinę niestety nie potrafię jej samodzielnie zweryfikować więc może tutaj znajdę odp orientuję się w ktoś w temacie możliwej zmiany w systemie naliczania emerytury mam na myśli konkretnie układ naliczania emerytury od kwoty zasadniczej , a nie całości składowych.

Forg to plotka krążąca po zakładzie nie wiem kto był jej autorem , a że lubię mieć jasne sytuacje w życiu to zwróciłem się tutaj do właściwego miejsca ,aby swoje wątpliwości rozwiać i to tyle. Skoro się nie zanosi to dobrze sprawa wyjaśniona dziękuje i pozdrawiam.

U mnie w zakładzie też taki news słyszałem o tym naliczaniu. Niby w 2017 roku jak będą znowu zmieniać naszą ustawę o SW takie naliczanie mają wprowadzić, więc już teraz wielu obecnych jak i funkcjonariuszy co ma do emerytury nie wiele już szykuje się na odejście, a uwierzcie mi ,jest ich sporo.

ja natomiast slyszalam, ze za nocki ma byc dodatkowo platne oraz cos obilo mi sie o uszy w zwiazku placa za nadgodziny. Cos musi byc na rzeczy, bo czytalam, ze stronie zw.zawodowych, ze bylo spotkanie z Pania minister i nawet zaznaczyla, ze "ma nadzieje, iz prace legislacyjne zostana zakonczone do konca roku 2014 i zmiany zaczna obowiazywac od 1 stycz 2015." ciekawe, a co lepsze wczoraj cos takiego znajomy dostal do podpisuy

Cześć zastanawiam się nad wstąpieniem do sw i mam kilka pytań
1.Pytanie odnośnie szkoleń jakie przechodzi funkcjonariusz sw po przyjęciu do służby ile ich jest w czasie służby i jak długo trwają.
2.Wiek w tym roku kończę 30 lat czy nie jestem za stary.
3.Kiedy składać dokumenty tzn trzeba czekać na nabór czy można o każdej porze.
4.Gdzie składać w zk w którym chcemy pracować(mnie interesuje Tarnów)
5.Wynagrodzenie ile na początek można dostać.
Wiem że odpowiedzi pewnie gdzieś są na forum ale zależy mi na czasie i proszę o odpowiedz.

wolak000 napisał:
Cześć zastanawiam się nad wstąpieniem do sw i mam kilka pytań
1.Pytanie odnośnie szkoleń jakie przechodzi funkcjonariusz sw po przyjęciu do służby ile ich jest w czasie służby i jak długo trwają.
2.Wiek w tym roku kończę 30 lat czy nie jestem za stary.
3.Kiedy składać dokumenty tzn trzeba czekać na nabór czy można o każdej porze.
4.Gdzie składać w zk w którym chcemy pracować(mnie interesuje Tarnów)
5.Wynagrodzenie ile na początek można dostać.
Wiem że odpowiedzi pewnie gdzieś są na forum ale zależy mi na czasie i proszę o odpowiedz.

2. Ograniczenie wiekowe jest do 35 lat
3/4. Szukaj na stronie SW zakładka praca wszystko piszę

Witam,
Panowie pracuje w SW od kilku lat i takiego czegoś dawno nie było, od roku w moim kryminale nie dostałem podwyżki która mi się prawnie należy,a co najgorsze nie jestem sam w tej sytuacji:( Podzielcie się jeśli ktoś może czy u was w zakładzie karnym lub areszcie śledczym też jest taka sama sytuacja z pieniędzmi??

Chodzi mi o pieniądze za oddziałowego lub za starszego strażnika. Wiele osób już jest po szkółce w Kaliszu i czekają ponad rok na oddziałowego,a w kadrach mówią że nie mają pieniędzy bo im Centralny Zarząd nie wysyła i nie wiadomo czy w tym roku cokolwiek dostaniemy,ale przecież te pieniądze prawnie się nam należą.

Nie ma powiedziane kiedy taki awans przysługuje. Dużą rolę odgrywa tutaj polityka kadrowa jednostki oraz fakt czy są na ten cel są faktycznie pieniądze przysłane z centrali. Ponadto według nowej polityki kadrowej, awanse są rozdzielone na cały okres służby i tak starszego oddziałowego można dostać np. po 15 latach służby.

Czesc. dzisiaj mialem rozmowe kwalifikacyjna do sw jako straznik, czy ktos orientuje sie jak dlugo sie czeka na odpowiedz? dzieki

Witam!
Mam pytanie, czy posiada ktoś z Państwa, jakieś wzory podań o pracę na strażnika?
Z góry dziękuje za pomoc

Jestem daleki od krytyki, ale skoro nie umiesz napisać podania, to się nie pchaj do SW. Na służbie trzeba ruszać głową...samodzielnie.

witam, pytanie odnosnie tzw. dodatku wczasowego. czy ktos orientuje sie w jakim terminie, tzn do kiedy zostaje przyznany. czy maja caly rok na wyplate czy tylko do jaiegos miesiaca. A tak przy okazji to czy pracujac w ZK przy rozliczaniu PITA mozna spodziewac sie jakiegos zwrotu, czy w tym przypadku pracodawca nie nadplaca?

Witam,
czy ktoś mi może pomóc w sprawie wzięcia tego kredytu na zakup mieszkania lub działki budowlanej w sw? Od czego to zależy ile zakład karny wypłaci pieniędzy? CZy ktoś mi może w tym pomóc?

prosze mi wyjasnic pewna kwestie, w ustawie jest zapis, ze wynagrodzenie jest wyplacane 1ego dnia miesiaca. ok. ale jesli np 1 wypada w sobote, niedziele, swieto? to czy nie powinni wyplacic tego wczesniej?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót