Praca w Służbie Więziennej - III

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
domdmc93 napisał:
Orientuje się ktoś czy ciężko przejść test psychologiczny w Krakowie ?
Testy psychologiczne wyglądają chyba bardzo podobnie w całej Polsce, aczkolwiek jeśli się mylę, to może ktos mnie wyprowadzi z błędu :)

Czy odwoływał ktoś się od komisji lekarskiej? I czy mógłby ktoś mniej więcej określić jak wygląda wzór odwołania się od komisji? Albo podesłać coś na PW :)

Usagi06 napisał:
Bardziej zalezy mi na zarabianiu [niezłych] pieniędzy, nie męcząc się przy tym fizycznie
To szukaj gdzie indziej pracy... 2300 to śmieszne pieniądze.. byle murarz zarobi 2 albo 3x wiecej.

Myślicie że w najbliższych latach coś się zmieni? Czy nigdy już nie myśleć o budżetówce? :p

Nie ma co zniechęcać moim zdaniem :P . Przyjdź do służby i ocenisz sam :) a wtedy zdecydujesz

Usagi06 napisał:
Ale skoro na start policjanci mają około 2700 netto, to naprawdę aż tak ciężko dobić ścieżką awansu do powiedzmy 5k netto?

Raz jeszcze - jeśli główną motywacją dla ciebie podjęcia pracy jest wynagrodzenie to nie służby.

Mam pytanko, zagwozdkę.
Niedawno, w sumie z 2 miesiące temu, składałam dokumenty do SW będąc bezrobotna i to uwzględniłam w ankiecie personalnej. Nikt na razie się jeszcze nie odezwał, ale zdążyłam sobie znaleźć inną pracę.

Czy mam SW zgłaszać, że podjęłam pracę? Nic innego się u mnie nie zmieniło jeśli chodzi o dane osobowe.
Dzięki za rzetelną odpowiedź :)

Edo22 napisał:
Mam pytanko, zagwozdkę.
Niedawno, w sumie z 2 miesiące temu, składałam dokumenty do SW będąc bezrobotna i to uwzględniłam w ankiecie personalnej. Nikt na razie się jeszcze nie odezwał, ale zdążyłam sobie znaleźć inną pracę.

Czy mam SW zgłaszać, że podjęłam pracę? Nic innego się u mnie nie zmieniło jeśli chodzi o dane osobowe.
Dzięki za rzetelną odpowiedź :)

Nie. Nic nie musisz zgłaszać. Zresztą jeszcze przed Tobą długa droga rekrutacji. A jeżeli na końcu przejdziesz komisję pozytywnie i jak w końcu Zakład Karny się do Ciebie odezwie to oni i tak mają gdzieś czy Ty pracujesz, czy nie pracujesz. Zadzwonią do Ciebie np. w piątek, że w poniedziałek masz być na apelu. No i musisz porzucić robotę. U mnie było tak w większości przypadków które znam.

Witam.

Czy ktoś z wam mógłby polecić jakieś rękawiczki antyzakłuciowe do kontroli osobistej?

witam wszystkich serdecznie,
orientuje się ktoś z Was drodzy forumowicze czy istnieje możliwość zmiany działu w ramach którego w służbie przygotowawczej kandydat został przyjęty do służby więziennej czy istnieje taka prawna furtka na podstawie ustawy o sw lub życiowej praktyki, że ktoś z aktem mianowania do działu np. kwatermistrzowskiego może zmienić dział pracy na dział ochronny i odwrotnie w służbie przygotowawczej czy nie ma takiej praktycznej i prawnej możliwości? za odpowiedź i pomoc w tej sprawie dziękuję

Hej !
Prosze powiedzcie mi jak wygladaja testy psychologiczne i komisja lekarska... ciezko jest to przejsc???

Pozdrawiam i prosze o odp :)

aleksandra71 napisał:
Prosze powiedzcie mi jak wygladaja testy psychologiczne i komisja lekarska... ciezko jest to przejsc???

Osobom chorym ciężko jest to przejść, osobom zdrowym wręcz przeciwnie.

Witam wszystkich
Staram sie o przyjęcie do Sluzby Wieziennej. mam juz praktycznie podbitą calą obiegowkę, niestety Pani Psychiatra wystawiła mi negatywną opinie mianowicie Paragraf 72 (uposledzony umysłowo). Co jest kompletnie nie uzasadnione :cool: i bezpodstawne. Zauwazyłem że od razu jej sie nie spodobałem niestety... Chciałbym się odwołać od tej decyzji. I teraz jak to zrobic ? Na komisji czy przed nią żeby to jak najszybciej wyprostowac ?
Dziekuję za odp

veltor napisał:
Witam wszystkich
Staram sie o przyjęcie do Sluzby Wieziennej. mam juz praktycznie podbitą calą obiegowkę, niestety Pani Psychiatra wystawiła mi negatywną opinie mianowicie Paragraf 72 (uposledzony umysłowo). Co jest kompletnie nie uzasadnione :cool: i bezpodstawne. Zauwazyłem że od razu jej sie nie spodobałem niestety... Chciałbym się odwołać od tej decyzji. I teraz jak to zrobic ? Na komisji czy przed nią żeby to jak najszybciej wyprostowac ?
Dziekuję za odp

Dopiero na komisji.

a czy komisja może np rozpatrzyc ponownie orzeczenie i zmienic je na pozytywne ? Czy bede zdolny czy nie ?

veltor napisał:
a czy komisja może np rozpatrzyc ponownie orzeczenie i zmienic je na pozytywne ? Czy bede zdolny czy nie ?

Złożysz odwolanie, i po jakimś czasie dadzą ci odpowiedź.

Jednak już mam po pracy w wieziennictwie :D Pani okulista stwierdziła że nie ma opcji żebym sie dostał gdy noszę twarde soczewki kontaktowe ...

Pozniej gadaja ze nie ma chetnych... Chetni sa ale wymagania beznadziejne...

Witam może ktoś będzie znał odpowiedz i mi pomoże. Mianowicie nastąpiła teraz zmiana zasad naboru na centralny, ciekawi mnie co teraz z kandydatami którzy przeszli wszystkie etapy według starych zasad i byli na liście rezerwy kadrowej.

normalnie dostajesz się na starych zasadach do jednostki która rozpoczeła nabór. Nowe przepisy wchodza od nowego roku i Rekrutacja odbywa się w Inspektoracie i stamtąd przydzielają Cię dopiero do danej jednostki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót