M
Mariusz_79
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
krzysiek 1976 napisał:Masz wypis?
Mam. Na wypisie jest.. Więc wolę się upewnić czy to po takim czasie ze szpitala jest wiążące
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
krzysiek 1976 napisał:Masz wypis?
dawid0017 napisał:Witam, po krótce opiszę swoją historię: blisko rok temu zostałem zatrzymany podczas jazdy na podwójnym gazie (badania kolejno 0.32 0.32 0.28 028 mg/dm3). Wiem że źle zrobiłem jadąc na kacu ale teraz za wszelką cenę próbuje się jak najszybciej wydostać z tego szamba w którym jestem. Od razu wziąłem adwokata w celu walki o warunkowe umorzenie. Sąd rejonowy przychylił się do wniosku i dostałem 2 lata zakazu prowadzenia pojazdów i karę finansową. Niestety prokurator złożył apelację i zaskarżył wyrok w całości – chce ponownego rozpatrzenia sprawy przez sąd I instancji (szkoda że się nie pofatygował na rozprawę i od razu nie wnosił sprzeciwu tylko dopiero po fakcie). Wraz z moim obrońcom również złożyliśmy apelację wnioskując o skrócenie zakazu na rok. I tutaj moje pytanie czy ktoś miał podobną sytuację? Jak zachował się sąd II instancji – przychylił się do obrońcy czy prokuratora czy utrzymał wyrok bez zmian?
Druga sprawa to badania – ogólnie od tamtego czasu stronię od alkoholu i biorę za siebie. Próby wątrobowe ok, ALAT ASPAT GGTP po środku normy jedynie bilirubina jest w górnej granicy (na 3 badania od 1.1-1.3 gdzie norma do 1.2). Lekarz orzecznik w WOMP bierze pod uwagę bilirubinę jako wskaźnik spożywania alkoholu?
SawikII napisał:Ja zrobiłem sobie dodatkowo usg jamy brzusznej (wraz z wątrobą) miałem wszystko w porządku brak oznak stłuszczenia powiększenia wątroby itp zabrałem te badania ze sobą miałem również badania krwi z przed miesiąca ( wszystko w normie) i poprosiłem lekarza rodzinnego o adnotację że widzi z badań iż wskazania wątrobowe są prawidłowe. Nie wiem czy to miało wpływ ale dostałem pozytywny w WOMP Sosnowcu.
nofuture napisał:Witam.Zatrzymano mnie do kontroli podczas jazdy motorowerem 50 cm3.Po pierwszym badaniu alkomatem wynik : 0,10mg/l po kwadransie spadło do 0,08.W związku z tym otrzymałem wezwanie na lokalną komendę. Dodam,że kilka dni wcześniej zdałem egzamin na kat.B i oczekuję na wydanie Prawa Jazdy.Z racji na stężenie % było "na granicy" mam pytanie.Czy jest jakakolwiek szansa na umorzenie postępowania czy nie ma opcji by uchronić się przed sprawą w sądzie?
nofuture napisał:Na mObywatelu wyskakuje mi dalej ,że nie posiadam dokumentu.Czyli nie ma opcji ,że puszczą mnie bez zatrzymania prawa jazdy/sprawy sądowej?
nofuture napisał:Rozumiem,pytam o te "po cichu" gdyż policjant który wręczał mi wezwanie poinformoawał mnie ,że przy takim stężeniu plus drugim tzn 0,08mg/l mozliwe jest umorzenie.Nie potrafię go teraz dokładnie zacytować ,ale zabrzmialo to tak jak gdyby byla szansa zamknięcia sprawy juz na komisariacie
Jak mam rozumiećjakim napisał:I jeszcze co do utrzymywania w tajemnicy, żeby ci nie wpadło do głowy siadanie teraz za kółko. Jazda bez uprawnień po zatrzymaniu to od 1500 do 30 000 zł grzywny, kolejny zakaz prowadzenia do nawet 15 lat i 5 lat więzienia więc lepiej się zastanowić trzy razy.
nofuture napisał:Jak mam rozumieć
To TERAZ ?Bo na dzień dzisiejszy to ani nie otrzymałem uprawnień fizycznie (ani na mObywatel) (więc tak czy siak nie móglbym wsiąść za kółko)Ani też mi niczego nie zatrzymano