Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. IV

• Autor wątku Autor wątku biezanow_123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ku pokrzepieniu serc - za miesiąc oficjalnie konczy mi się zakaz prowadzenia pojazdów oraz jazda z zamontowaną blokadą alkoholową.

Nie było warto!

Witam,
pytanie - mam skierowanie na badanie do WOMP ale na skierowniu mam do mazoweickiego czy mogę te badania zrobić w pomorskim ? Przeprowadziłem się już dawno ,ale zameldowanie miałem w Mazowieckim i dali mi do Mazowieckiego - jaki koszt jest tych badań ?
No i czy na egzamin mogę iść wtedy do dowolnego ośrdoka egzaminacyjnego dla kierowców?

Edit. No i skierowanie jest z 2018 roku, zakaz mi się skończył w maju 2021 - natomiast dopiero teraz się za to zabieram, czy to nie problem ?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Cześć
Mam pytanie ile czasu trzeba czekać od złożenia wniosku na odpowiedz sądu o jazdę samochodem z blokadą alkoholową

Nie ma reguły. Ale średnio z przypadków na forum to bywa od jednego do trzech miesięcy

Prawda to że jeśli po pierwszej próbie nie uda nam się zdać jazdy w WORD to później trzeba cały kurs robić od nowa? Czy to wyssane z palca?

Witam, posiadam skierowanie wystawione przez Starostę na badania w WOMP. Skierowanie zostało wystawione 4,5 roku temu. Sądowy zakaz prowadzenia pojazdów skończył mi się 1,5 roku temu. Czy tak stare skierowanie będzie jeszcze ważne w WOMP czy muszę mieć wystawione nowe skierowanie? Z góry dzięki za odpowiedź.

Złożyłem 01.02.2022r. wniosek o zamianę kary na zakaz jazdy samochodami niewyposażonymi w blokadę alkoholową.
Wczoraj, równo po 3 miesiącach, otrzymałem pismo o przyjęciu mojego wniosku przez sąd.
Tak jak wiele osób tutaj pisało - mniej więcej te 3 miesiące musiałem poczekać, w momencie, gdy zacząłem się niecierpliwić, akurat przyszło pismo z sądu.
Był tylko dzielnicowy, który spytał, czy mieszkam pod wskazanym adresem, nie wchodził, kuratora nie było.

Decyzja pozytywna, ale trochę nie wiem co dalej. Mam badania psychotechniczne z 2020r. ważne bezterminowo. Czas umówić się do WOMP, bo badań lekarskich nie mam.
Skierowania na kurs reedukacyjny nie dostałem.
Czyli wystarczy zrobić badania w WOMP i co dalej? Z wynikami tych badań + wynikami badań psychotechnicznych idę do urzędu komunikacji po PKK?

WOMP trzeba zrobić. Reedukacyjne też w Ośrodku.

JaksonBB napisał:
WOMP trzeba zrobić. Reedukacyjne też w Ośrodku.

Nie dostałem żadnego skierowania na kurs reedukacyjny, więc chyba nie muszę go robić?

No i moje pytanie dotyczyło bardziej co po badaniach WOMP. Dostaję wyniki, zanoszę je do wydziału komunikacji i robię PKK, a z tym zapisuję się na kurs/egzamin?

Ja dostałem po miesiącu od razu skierowanie do Sosnowca i na kurs reedukacyjny i kurs psychotechniczny. Minęło dwa lata a jeszcze dwa zostały zakazu. Psychotechniczne zrobiłem przy okazji na wózek widłowy. Resztę z tych dwóch poczekam na koniec kary. Wtedy mając wszystkie papiery ok idziesz do wydziału komunikacji o ppk.

Witam serdecznie. Pol roku temu odebrano mi prawo jazdy za bycie pod wplywem.wykroczenie Zgodzilem sie na zaproponowana karę 6 msc i 300zl. Czas minął,sad podbil. Dzwoniac do wk jeszcze nie widnieje wyrok sadu poniewaz dzisiaj sie uprawomacnia. Pytajac o dokumenty dowiedzialem sie ze skieruja mnie na badania lekarskie, psychotesty i jakas reedukacje. Teraz tak : Badania mam wazne do 2025 rowniez na potrzeby wlasne robione pd kątem kat b, psychotesty mam dwukrotnie robione tez do 2025. Czy oni to uwzglednia czy skieruja mnie na nowe badania?
I jak to wyglada z tym kursem, czy to sad w postanowieniu wpisuje aby dana osobe wyslac czy tak to weszlo juz prawnie ?

Z gory dziekuje

Witam,byłem zatrzymany przez policję , alkomat 0.27 - 0.28, w oddziale 0.33, trochę więcej później podobno 0.37, bez kolizji i wypadków, pj jazdy posiadam mniej miesiąca, przyznałem się, na przesłuchaniu jeszcze nie byłem, wiem że jestem debilem ale nauka na całe życie, jak myślicie co grozi? Jaka optymalna kara za to? W jakim razie warto zgadzać się na dobrowolne poddanie?

@muddwinter
Najpierw napisz jaką karę proponuje prokuratura?

Jo0kee napisał:
Witam serdecznie. Pol roku temu odebrano mi prawo jazdy za bycie pod wplywem.wykroczenie Zgodzilem sie na zaproponowana karę 6 msc i 300zl. Czas minął,sad podbil. Dzwoniac do wk jeszcze nie widnieje wyrok sadu poniewaz dzisiaj sie uprawomacnia. Pytajac o dokumenty dowiedzialem sie ze skieruja mnie na badania lekarskie, psychotesty i jakas reedukacje. Teraz tak : Badania mam wazne do 2025 rowniez na potrzeby wlasne robione pd kątem kat b, psychotesty mam dwukrotnie robione tez do 2025. Czy oni to uwzglednia czy skieruja mnie na nowe badania?

I jak to wyglada z tym kursem, czy to sad w postanowieniu wpisuje aby dana osobe wyslac czy tak to weszlo juz prawnie ?

Z gory dziekuje
Reedukacje. Badania WOMP i psychotesty musisz zrobić. Powinieneś dostać od Urzędu Miasta odpowiednie skierowania. Jak zrobisz wszystko jest ok to odbierzesz nowy dokument prawka w Wydziale Komunikacji. Z kodem 69

janix napisał:
@muddwinter
Najpierw napisz jaką karę proponuje prokuratura?
Niekiedy lepiej iść do Sądu. Prokurator jak Kurator to szuja i wklepie największą karę bo to jego praca i poddajesz się dobrowolnie. W Sądzie już więcej Ci może nie dowalą. Ja miałem 1.5 promila poddałem się karze i 4 lata zakazu i 1000zl grzywny. 13 kwietnia, lany poniedziałek. ZERO aut na drodze. Można było iść do sądu.

JaksonBB napisał:
Reedukacje. Badania WOMP i psychotesty musisz zrobić. Powinieneś dostać od Urzędu Miasta odpowiednie skierowania. Jak zrobisz wszystko jest ok to odbierzesz nowy dokument prawka w Wydziale Komunikacji. Z kodem 69

Z kodem 69? Nic mi na policji ani w starostwie o tym nie mowili. Mialem ponizej pol promila, kare odbyłem.

Jo0kee napisał:
Z kodem 69? Nic mi na policji ani w starostwie o tym nie mowili. Mialem ponizej pol promila, kare odbyłem.

Nie chce wmioskowac po polowie kary o oddanie prawka tylko juz po minieciu 6 miesiecy odebrac, wiec pierwsze slysze aby kazdemu dawali tenze kod, sie pogubilem

Każdemu nawet jak ma wykroczenie to WOMP Sosnowiec badania psycho i reedukacje w WORD. Jak masz komplet papierów i są ok to idziesz do wydziału komunikacji że oddali PJ ale masz wpisane kod 69 żeby Policja wiedziała że już miałeś zatrzymane za alko. I nie możesz mieć nic w organizmie podczas takiej kontroli.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót