P
Paweł kierowca
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 52
Witam otrzymałem zgode na blokadę jestem zainteresowanym kupnem blokady ,pozdrawiam 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wysłałem wiadomości na priv.Paweł kierowca napisał:Witam otrzymałem zgode na blokadę jestem zainteresowanym kupnem blokady ,pozdrawiam![]()
Ja przy warunkowym umorzeniu postępowania na okres 3lat i zakaz na dwa lata ,zero badań tylko ,że ja nie miałem prawa jazdy nigdy ..... ale teraz już posiadam takie uprawnienia ,Pani w Urzędzie powiedziała ,że w moim przypadku było prosto ,bo nigdy nie posiadałem takich uprawnień. Wyrabiałem na nowo,podchodziłem jak każdy inny kierowca.Prawko zdane za pierwszym razem ,teoria i praktyka.lamelaj napisał:Mam pytanie, minęło mi pół roku od zatrzymania PJ - przestępstwo (0.38mg/dm3). Sąd dał mi warunkowe i zakaz na rok. Czy zdarzyło się komuś albo po prostu czy jest to możliwe, że nie będę musiał robić badań w WOMP? Jak wspomniałem minęło pół roku, więc i zostało pół roku, a skierowania jak do tej pory brak...
Ja byłem normalnie ale wspominali, że chyba Białystok ma takie coś (miał rok temu - nie wiem czy to działa nadal) https://word.bialystok.pl/szkolenia/reedukacyjny/Paweł kierowca napisał:Witam słyszał ktoś o kursie reedukacyjnym online/zdalnie ?
blokada napisał:Ja robiłam online w zeszłym roku w Olsztynie
Projekt ustawy był w lipcu czy sierpniu 2022, faktycznie teraz jest miesiąc -> https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kierujacy-pojazdami-17683547/art-101lamelaj napisał:Witam!
(...) czytałem, że to skierowanie jest ważne 3 miesiące, a i mimo to nie warto się spieszyć
JaksonBB napisał:Te skierowania są wysyłane administracyjnie i muszą je wysłać. Ja je dostałem jakoś od razu a prawko mam zabrane na 4 lata. 13 kwietnia minie 3 lata. Badania psychologiczne zrobiłem bo robiłem uprawnienia na wózek widlowy. Reszta czeka aż będzie mi się kończył zakaz.
Witam, ja tego nie robiłem, tylko zaświadczenie od diagnosty że blokada działa poprawnie , 50 zł i tyle.mati9595 napisał:Ja chciałem się zapytać czy po założeniu blokady trzeba iść do WK po odpowiednią adnotacje w dowodzie rejestracyjnym.
mati9595 napisał:Ja chciałem się zapytać czy po założeniu blokady trzeba iść do WK po odpowiednią adnotacje w dowodzie rejestracyjnym.
Co do samego tego punktu, to jest min. 3 lata, chociaż patrząc na poprzednie wpisy - może być i więcej. Do tego kasa: 5000 na fundusz, grzywna będzie wyliczona wg. stawek dziennych, wszelkie koszty dojazdów, womp (badania, psycholog, kursy) itd...Stefand napisał:Doprowadziłem do kolizji z 1 promilem. (...) Na jak długo mogę stracić prawo jazdy tak realnie? :/