Przedłużenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to wcale nie znaczy że w ciągu tych 2 miesięcy musi odbyć się sprawa, areszt to środek zapobiegawczy na etapie śledztwa, wclale nie muszą mu go przedłużać aż do sprawy, jeśli będzie współpracował z prokuratorem najprawdopodobniej mu ten areszt uchylą, odwoływać to siemożna macie takie prowo ale to nie musi dać efektów

pracuje chyba z prokuratorem... bo przyznal sie do wsyztskiego , adwokat mowil ze ma przekonujace argumenty ... ale nie przekonaly prokuratora;/ slyszalam ze sankcje przeciagaja nawet do 2 lat ... jak myslisz jak zakonczy sie ta sprawa? :( najgorsze jest to ze nie moge sie z NIm nawet widziec bo nie jestem z rodziny;/:(

a Twoj jak dlugo siedzi i za co ?

O widzenie możesz się starać,mimo tego że nie jesteś z rodziny..
mi się udało..
a powiedz mi ile czasu już minęło od kiedy go zamknęli??
i czy sprawa jest jeszcze w prokuraturze czy akt oskarżenia jest już w sądzie??

Tzn od 24 marca siedzi... , bylam u prokuratorki plakalam prosilismy o widzenie powiedziala ze takie sa ustawy ze nie ejstem z rodziny i nie moze tego zmienic;/;/:( podejrzewam ze sa w sadzie ale nie wiem wiem ze prokurator ustalila oprzedluzenie na co sad sie przychylil... i slyszlalam tez cos ze niby prokuratoprka chce dac wniosek zeby wyrok wynosil 5lat , ale to chyba w zawieszeniu co ;o ..... juz sama nie wiem co myslec :(:(

nie szkodzi że nei jesteś z rodziny jesteś osobą bliską i o widzenei siestarać mozesz, oczywiście moga ci go nie udzielić bo to zalezy od ich widzimisię

Ja tez nie jestem z rodziny a widzenie otrzymalam jak okreslil to pan prokurator jako Konkubina...bez problemu.Z tym ze jak aresztowali mojego R to prosil zeby mnie o tym poinformowac i tak tez zrobili,ale nie wiem czy to ma znaczenie przy udzielaniu widzen

Niuteczka
wydajemi mi sie ze sprawa jeszcze jeszcze nie jest w sadzie bo wtedy sąd daje zgode na widzenie a nie prokurator . I bynajmniej u mnie tez jak śledztwo trwało nie dostałam zgody na widzenie a teraz sad poprosił by moj P napisał ze chce mnie widziec i dzsiaj bede wiedziec czy dostałam. Ale mozesz pisac listy pisz jak najwiecej !! moj siedzi juz 3 miesiace od stycznia i moze wkoncu sie to zakonczy !

Skoro to prokurator wnioskował o przedłużenie aresztu, to akta są jeszcze w prokuraturze.

Dowiedzialam sie ze akta sa juz w sadzie , co to oznacza?? paragraf maja za posiadanie i rozprowadzanie... sankcja konczy im sie pod koniec czerwca( lacznie 3 miesiace) ale jakos na poczatku ma byc apelacja o zakonczeniu sankcji . to ich pierwsze przewinienie, myslicie ze po tym co napsialam sa duze szanse na wyjscie teraz w czerwcuu np na zawiasach ?? ( mieli ok 200g) - zamieszane 4 osoby, podjerzewam ze sprzedaz nieletnim nie wchodzi w gre. jak to teraz dalej bedzie ? jakie beda postepowania?

Skoro akt oskarżenia jest już w sądzie to dowiaduj się czy wyznaczony jest już termin rozprawy..
Nie chciałabym Cię martwić, ale 200g to jest spora ilość.. spotkałam się z przypadkami kiedy za posiadanie znacznie mniejszej ilości chłopaki wyłapali od roku w góre do odsiadki..
Ale wiadomo, sprawa sprawie nie równa..
A co mówi adwokat?
Jeszcze tak wracając to jeśli nie wyznaczą terminu sprawy przed końcem sankcji to prawdopodobnie ją przedłużą..

ale sobie mysle ze moze inaczej tez spojrza ze to 200g nie przypada na jedna osobe tylko bylo ich w czworke i nie mieli nigdy zawiasow ani nic... Adwokat mowi ze jest duza szansa .... niby... wydaje mi sie ze termin rozprawy nie jest znany... jkeszcze zostalo z 50 dni do konca sankcji wiec caly czas jest szansa... na poczatku czerwca bodajże 6 ma byc apelacja... a jezeli zostanie wyznaczony termin rozprawy to juz na pewno zapadnie wyrok tak ? albo zawiasy albo odsiadka w zk ? a nie ze wyrokiem moze byc przedluzenie sankcji ? to by bylo w wyapdku jak nie ustala rozprawy tak ?

MOże być tak że na pierwszej rozprawie się nie skończy i wtedy albo uchylą areszt, albo przedłuzą sankje do następnej rozprawy..

to że było ich czworo nie znaczy że im odpowiedzialność za te 200g podzielą na 4 dużo zależy od tego co oni mówią kto kogo obwinia no i na kogo wskazują dowody. od sankcji nie można składać apelacji tylko zażalenie

Nie wiem co robić? Mój syn dostał 30 dni AS, wynajęłam adwokata. Liczyłam, że adwokat wystapi z wnioskiem o uchylenie aresztu, a on wystapił o badanie przez biegłych, gdzie w gre może wchodzić nawet 6 tygodniowy pobyt na O/Psychiatrycznym, czego bardzo obawiam sie, bo podobno pobyt w takim miejscu może poważnie odbić się na jego psychice. Co robić? Czy mimo to nalegać na złożenie tego wniosku i niech go badają biegli ambulatoryjnie?

Po pierwsze porozmawiać z adwokatem i poprosić o wyjaśnienie dlaczego tak a nie inaczej działa. Będzie mógł powiedzieć dużo dużo więcej niż ktokolwiek na forum.

Mojemu chłopakowi sankcje się kończą 22 czerwca, jak byłam u prokuratora to powiedział sprawa idzie do sądu 8 czerwca i powiedział że jego zdaniem nie przedłużą mu sankcji ale może tylko tak gadał.Z tego co wiem to dowodów jako takich na niego nie mają a siedzi za niby próbę włamania, mojego i 2 jego kolegów zabrali w ogóle z innego miejsca i policja twierdziła że to oni uciekali spod tego sklepu gdzie była ta próba włamania a oni byli tak pijani że by uciekać nie dali rade i żaden się do tego nie przyznaje bo twierdzą że to nie oni, jednego z jego kolegów puścili bo nie był wcześniej karany a nawet nie dostał dozoru ;/ mój chłopak pisał do sądu by kamery sprawdzili i świadków jakiś przesłuchali to zlekceważyli a tych świadków co trzeba przesłuchiwali dopiero 2 dni temu. Chciałabym sie dowiedzieć czy jest szansa że wyjdzie po tych 3 miesiącach sankcji czy mu je przedłuża?

Szansa zawsze jest a jak będzie, trudno prorokować.

Witam
Sprawa rozchodzi się przedłużenie odsiadki w ZK poprzez odwieszenie drugiego wyroku , ale do rzeczy o co mi chodzi
Otóż 08.07.2007 Tata otrzymał wyrok skazujący 10 miesięcy w zawieszeniu na rok oraz zakaz prowadzenie pojazdów w zakresie kategorii B na okres 24 miesięcy.
Następnie rok później znów na wywijał jadąc rowerem zatrzymali go i znów wyrok 8 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata oraz na karę dodatkową zakazu wszelkich pojazdów na okres 48 miesięcy.
I teraz mam pytanie ponieważ odwieszono tacie pierwszy wyrok sam się zgłosił jest już w ZK miesiąc i inni osadzeni mówią , że ten drugi też mu mogą odwiesić a z kolei inni mówią , że nie mogą dlatego mam pytanie jak to jest ?
Mogą odwiesić mu wyrok czy może odwieszą mu drugi wyrok jak coś zrobi ?

Jeżeli nie ten temat to przepraszam.

za pierwszym i drugim razem ojciec był na gazie?

bo jak rozumiem po pijaku złapali go na rowerze a pierwszy wyrok też za prowadzenie pod wpływem?

Powrót