Przedłużenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Billabong, nie wiem jakie są podstawy uzasadniające przedłużenie sankcji, ale tak czy siak, niech się odwołuje. Skoro sprawa zakończona to przynajmniej obawa matactwa ustała. M. wyszedł własnie z takiego odwołania i tak, jak u Tynkuli do sprawy był w domu. Więc warto próbować. A co do terminu 1-szej rozprawy to wszystko zależy od tego, jak bardzo zapracowany jest sąd. Wszystko ma swoją chronologiczną kolejkę. Warto wybrać się (zadzwonić) do właściwego sądu i zapytać panie w sekretariacie ile zwykle to u nich trwa.

Dokładnie odwołujcie sie!!! mój też wyszedł z zaskarżenia przedłużki a na pierwszą sprawę po zakończeniu postępowania przygotowawczego czekaliśmy 1,5 miesiąca. Sprawa sprawie nie równa i tyle.

fachowo..w najbliższym możliwym terminie..a w wolnym tłumaczeniu...od miesiąca..do nawet trzech można oczekiwać na pierwszą rozprawę...myśmy czekali dwa

dzieki za odpowiedz ;) jutro pojade chyba na widzenie jak je oczywiscie dostane to powiem swojemu S zeby pisal odwolanie. a tak pozatym myslalam ze wzielam dobrego adwokata a on wczoraj nawet nie wiedzial czy uchylili sankcje czy nie to ja to wiedzialm wczesnije hmmm widocznie nie zalezy mu na tej sprawie... :what: aha i dzwoniac wczoraj do sadu w (olkuszu) pani sekretarka powiedzial ze pani sedzia ciagle sie zastanawia czy nie skieowac sprawy do krakowa ale po co skoro cala spawa toczyla sie wlasnie w olkuszu.

Proszę nie pisać pogrubioną czcionka - Y

Czytam, i nie mogę uwierzyć, jakie niektórzy mają szczęście... :( ja też chcę, aby mój A czekał w domu na wolności..na wyrok..To okropne, w więzieniu powinien siedzieć człowiek skazany, a nie posądzany :(
a nie trzymają ludzi 3-4lata na sankcji :x :( i zabierają im zycie..

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki, aby nikt Wam juz nie zabrał normalnego zycia- spania w łozku z kochanym człowiekiem :!: :!:

Mam pytanie, czy jeżeli adwokat złoży zażalenie od decyzji o tymczasowym aresztowaniu (3 miesiące) to czy jest możliwe, że z tego powodu areszt może zostać przedłużony dodatkowo o 1 miesiąc?bo prokurator powiedział,że w związku z tym,że wpłyneło zażalenie,śledztwo przedłuzy się o ok 3tygodnie a przez to areszt także zostanie wydłuzony,

Byłabym naprawde wdzięczna za udzielenie w miare możliwości odpowiedzi na moje pytanie

[cytat="ewaklara"]nie wiem jakie są podstawy uzasadniające przedłużenie sankcji, ale tak czy siak, niech się odwołuje. [/cytat]

Większej głupoty to już dawno tu nie przeczytałem.
Aby komuś coś takiego doradzać, to należało by wiedzieć pod jakimi zarzutami przebywa ten ktoś w areszcie.
Uważasz, że jeżeli ktoś siedzi np za zabójstwo bądź inną zbrodnię to zostanie zwolniony bo został skierowany akt oskarżenia?
Tego typu "prady" często doprowadzają wyłącznie do tego, że postępowanie (przygotowawcze lub sądowe) trwa dłużej, bo trzeba rozpatrzeć kolejne wnioski.

Magnatex i tu masz racje, a jesli jest to jakies małe przestępstwo... :tuptup:
[cytat:3elhz2gt]
a tak pozatym myslalam ze wzielam dobrego adwokata a on wczoraj nawet nie wiedzial czy uchylili sankcje czy nie to ja to wiedzialm wczesnije hmmm widocznie nie zalezy mu na tej sprawie...
[/cytat:3elhz2gt]

Billabong, nie przejmuj sie adwokatem,jesli zapłacisz im przeciętną ich pensję to za bardzo sie nie przykładają, chyba ze są wyjątki, najwazniejsze zeby dobrze na sprawie bronił i zadawał dobre pytania oskarzonemu, swiadkom itd. ... :ok:

postepowanie przygotowawcze jest takim zawieszeniem,zwykle i adwokat nie moze nic zrobic trzeba czekac.Gdy dochodzi do sprawy wtedy ma pole do popisu.Ja takze teraz wiecej robie sama niz moj adwokat,wymyslam co rusz nowe rzeczy ktore moga nam pomoc a do adwokata chodze po porady.

Rozmawialam z adwokatka swojego faceta i ona twierdzi ze pozytywna opinia z AŚ moze miec wplyw podczas sprawy o przedluzenie aresztu. Nie mowila nic wiecej, moze ktos z was ma jakies doswiadczenia na ten temat???
osobiscie nie wydaje mi sie zeby to mialo wplyw, zwlaszcza ze on nie przyznaje sie do winy i odmowil skladania wyjasnien.
Co o tym myslicie??

U mnie Adwokat kazał sie dowiadywac u Prokuratorki kiedy pójda akta do sadu.I wtedy mamy mu dac znac.A tak nic nie zrobi.Ale cennik ma nie zły.Ciekawe ile za obrone weżmie. :wow: Poinformował mnie ze sankcje moze prokuratura przedłużac 2 lata.A i że widzenia nie dostane bo jestem świadkiem.I tu sie pomylił bo pozwolenie dostałam z czego sie ciesze.I juz w sobote sie zobacze z moim A.
Jaśka możesz mi wytłumaczyć co znaczy opinia z AŚ.I czy każdemu sie wystawia opinie.Mój A tez nie przyznaje sie do winy (bo faktycznie jest nie winny)a i nie chce wydac tego co to zrobił.
A moze powiecie mi jak skłonic go do tego by powiedział prawde.Żeby nie krył winnego.Moze to pomoże i wypuszcza go?

[cytat:2ge0wzjq]
Jaśka możesz mi wytłumaczyć co znaczy opinia z AŚ.I czy każdemu sie wystawia opinie.
[/cytat:2ge0wzjq]
chodzi po prostu o opinie wychowawcy, nagrody itd
adwokat powinien poprosic o cos takiego. pierwszy raz slysze o tym ze moze to pomoc w zmianie srodka z aresztu na kaucje i dozor, dlatego zapytalam tutaj, moze ktos mial podobna sytuacje, albo czy komus taka opinia sie przydala. 19 wrzesnia mija mu sankcja i zaczynam myslec czy jest jakas szansa ze moze wyjdzie dzieki opinii.
Joanna nie wiem jak go naklonic, to raczej zalezy od niego niz od ciebie, chyba ze dostalas widzenie bo prokurator chce zebys na niego wplynela.
napisz mi na PW jak udalo ci sie dostac widzenie, tez jestem swiadkiem, i mam na to nawet nie liczyc

[cytat="Jaska M."]Rozmawialam z adwokatka swojego faceta i ona twierdzi ze pozytywna opinia z AŚ moze miec wplyw podczas sprawy o przedluzenie aresztu. Nie mowila nic wiecej, moze ktos z was ma jakies doswiadczenia na ten temat???
(...)
Co o tym myslicie??[/cytat]

Myślę... że czas zmienić adwokata. :ok:
Zdanie adwokatki, na którą się powołujesz, jest bzdurą (aby nie powiedzieć dosadniej).
Opinia z miejsca osadzenia, jest istotna jedynie przy rozpatrywaniu wniosku o np przedterminowe zwolnienie. Podczas sankcji zdanie Aresztu o osadzonym nie jest warte funta kłaków. Choćby osadzony był w Areszcie wzorem hiperwzorowego zachowania to do czasu kiedy Prokurator nie zaprzestanie wnioskowania o dalsze aresztowanie, a Sąd nie przestanie przedłużać aresztu tymczasowo aresztowany na pewno nie opuści celi.

Jaska-mój R zbiera w AŚ najprzeróżniejsze wnioski nagrodowe itp,ale wiemy o tym,że na tym etapie nikogo to nie interesuje.Na tym etapie,bo w skali globalnej,jak najbardziej

Witam długo sie nei odzywałam w mojej sprawie dalej nic nie wiedomo zaczol sie 5 miesiac odsiadki a sprawy jak nie ma tak nie bylo nie wiecie moze ile sie przecietnie czeka na rozprawe. Ja na ta rozprawe czekam strasznie bo mowia mi ze ma na niej wyskoczyc [/b]

hmmm.....Ao w spr R trafił do sądu 30 kwietnia.Który dziś jest? :( Cisza :( Terminu jeszcze nie ma.

dzieki :) za linka:P dzis dzownil do mnie adwokat i 3 wrzesnia poszly akta z olkusza do krakowa mam nadzieje ze tam sie z tym uwinna i sprawa bedzie przed zakonczeniem sankcji bo konczy mu sie 22 pazdziernika ale jak wiemy nadzieja matka glupich a nasz dzidzus rosnie i taty nie ma:(

chciałam Wam napisać,że to co wg karnistów dzieje się niezwykle rzadko nam przytrafiło się juz dwa razy.Po raz kolejny nie powiadomiono adwokata o terminie posiedzenia w spr przedłużki i jutro ma być kolejne posiedzenie,na którym będzie adwokat :( Po pierwszym razie prezes sądu w Gdańsku przeprosił adw.Teraz naprawdę nie wiem czym sobie tłumaczyć taką sytuację.Wg mnie,delikatnie rzecz ujmując-to niepoważne.

OCEANIA nie poinformowano 2 razy? Może adwokat tylko tak twierdzi, a sąd poinformował go np. telefonicznie?

Powrót