Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Re: PRZEPUSTKA

Witam serdecznie! mam pytanko czy moze orientujecie sie jak to jest z losowkami na p1?? Konkretnie chodziłoby mi o to czy moj J. piszac o taka losowke moze powołac sie na slub jego brata ciotecznego?? Niedawno sie dowidział ze panstwo młodzi planowalo ze bedzie u nich swiadkiem przed pojsiec do wiezienia :( wiadomo ze raczej juz nim nie zostanie ale czy myslicie ze przychililiby sie gdyby podał taki powod?? Moj bardzo chciałby byc choc na slubie bo to jego bliski przyjaciel a do tego rodzina moze nie z pierwszej linii ale zawsze...czy taki powod wchodzi w ogole w gre?? w maju mija mu 1\4 kary a slub jest we wrzesniu.Nigdy sie nie dowiadywałam o to wiec moze ktos z was by mi nakreslił czy w ogole jest sens składac o taka losowke... Z gory dziekuje za odpowiedz

Asienko24 moim zdaniem probowac zawsze mozecie my sie staralismy o losowke na R1!!!!!!!!! tez na slub mojej kuzynki (ale nic z tego niewyszło bo mielismy kolejna sprawe wiec wiadomo)ale z tego co wiem to bedziecie musieli miec na zaproszeniu pieczatke parafi w ktorej odbedzie sie slub powodzenia

Moniko dziekuje za informacje, waze i to :) w sumie masz racje warto sprobowac czemu nie!!! Nie wiedziałam o tej pieczatce z parafi a to cenna inforacja :) dzieki!!! a nie wiesz jak to jest z pokrewienstwem??? czy musiałby przedstawiac ze to jakas rodzina?? To jest jego kuzyn tylko ze osobami ktore moga miec jakies papiery dokumentujace to sa pewnie rodzice tego kuzyna a oni niestety sa w Stanach i raczej nie mozliwe jest zeby jakiekolwiek pismo mogi podesłac czy przedstawic...Nie wiem za wiele na ten temat moze poprostu w jakims urzedzie maja takie informacje, chyba ze to w ogole nie jest potrzebne!!! A jak juz bedziemy miec to zaproszenie to mamy isc do parafii i spytac czy moga podsteplowac? Czy to bedzie dla parafii jakis problem??

niewiem jak to jest z tym pokrewienstwem najlepiej niech Twoj podpyta wychwawce lub jak jutro moj zadzwoni i nie zapomne to sie go spytam jak jest z pokrewienstwem bo naprawde nie wiem,jesli chodzi o pieczatke to poszłam z moja mama i powiedziałysmy ze moj maz jest za granica i ze szef niechce go poscic bez potwierdzenia (taka mała sciema :ooo: )dałam "co łaska w kopercie" i podbił proboszcz :D :D :D ja wychodze z załozenia ze probowac zawsze warto :D :D

Hehehe no dobra malutka sciema :P No bede musiała powiedziec mojemu zeby podpytał wychwawcy tak bedzie najlepiej... Ale Moniczko ale jak nie zapomnisz to mozesz wspomniec mezowi :) przynajmiej ja bede juz co nieco wiedziec a bardzo mi zalezy zeby moc juz cos działac jakby na przykłąd było to pokrewienstwo potrzebne..Dziekuje Ci serdecznie Pozdrawiam Asia...Trzeba probowac bo przynajmniej takie malutkie nadzieje trzymaja nas przy zyciu...

[cytat="loli":1smmk4yk]Adwokat napewno by pomógł ale nie jestem pewna czy na takic komisjach może on reprezentować skazanego...wydaje mi się,że nie....

:([/cytat:1smmk4yk]

Loli pytałam się mojego, i niby może go reprezentować, podobno od razu inaczej patrzą, więc już sie stara o adwokata, sam - bo nie chce mnie dodatkowymi obowiązkami obciążać :) nie to nie, a mi się nudzi ostatnio, tylko ciekawe jak on to załatwi???

Melka- może leiej jak weźmie adwokata stamtąd który lepiej zna to środowsiko, niż z waszego wojew...

wydaje mi sie ze potwierdzenia pokrewienstwa nie beda rzadac :what: chociaz roznie to bywa roznie jest najlepiej dowiedziec sie w tym z.k w ktorym przebywa Twoj ksiaze,

Moniko dziekuje za wiesci :) no juz dałam wskazowki mojemu i ma sie wszystkiego wypytac :P dobrze ze jeszcze jest troche czasu to mozna sie przygotowac :) pozdrawiam

Cześć dziewczynki!
Czy nie wiecie przypadkiem, czy na przepustce skazany może kierować samochodem? Dostaliśmy przepustkę na ten weekend i nie wiem czy on może prowadzić :o No bo dowód osobisty jest tam w zakładzie, a on ma ze sobą przepustkę zamiast tego. Ale prawko zostawił w domu, więc je mamy, no i samochód jest zarejestrowany na niego.
Tylko teraz jak zatrzymuje policja to oprócz prawka i dow. rej. i OC sprawdzają tez dowody, bo jest kara jak ktoś ma stary. Więc czy pan władza, gdy on pokaże przepustkę zamiast dowodu, nie czepnie się o to że on jeżdzi zamiast siedziec w domu?

Moim zdaniem nie powinno być zadnego kłopotu skoro bedzie miał prawo jazdy

Mój też jeździ samochodem na przepustce, zakład karny wydał mu prawo jazdy, wg policji można jeździć jesli posiada się ważne prawo jazdy ale SW lepiej w oczy się nie pchać- czyli nie podjeżdżać przed bramę i kamerę... :ok: Ponieważ u nich jest to poprostu źle widziane...

Dzięuję bardzo za odpowiedzi :)
Ciesze sie ze wychodzina weekend, dostał 30 h :D
Tylko i tak nie bedzie wesoło. Wczoraj umarł mu dziadek, wychowawca zgodził się żeby pojechał na pogrzeb . . . . zadziwiające może zlitowali sie bo chcial wyjsc na święta porzegnac sie z dziadkiem i nie dali - pogrzeb jest we wtorek. Więc jak w niedziele na wieczór wroci z pierwszej przepustki to we wtorek idzie na następną i to nie okolicznościową tylko kolejne 30 h. Czy to możliwe? Wychowawca powiedział, ze go puści, ale boję sie zeby sie nei wykrecili w ostatniej chwili . . :roll: tak jak w święta . . .

powiedzcie mi prosze jak przeskoczyc wyjscie na przepustke bez opini kuratora? czy jest wogole jest taka mozliwosc?bo ja juz niewiem co zrobic aby moj był na chwilke chociaz w domu :x opinia gdzies jest została wysłana z Krakowa ale dziwnym trafem nie moze jakos trafic do własciwego odbiorcy :x czyli sadu czy tam z.k :x

czesc:) rozpaczliwie probuje uzyskac gdzies pomocy... moze wy dacie rade:) otoz moj zostal zatrzymany i osadzony w areszcie sledczym na monte w krakowie(bez prawa do telefonu?). po miesiacu czasu udalo mu sie ze mna skontaktowac(przekupili jakiegos funkcjonariusza), i powiedzial ze przeniesli go do tarnowa, za tydzien ma sprawe sadowa, po ktorej bedzie mogl zadzwonic lub dostanie przepustke. jak to jest? ja za dwa tygodnie rodze i wiem ze malo kogo pewnie to obchodzi ale nie wyobrazam sobie tego bez niego. wprowadzilam sie do mamy(sama nie jestem w stanie sie utrzymac). niestety mama po 15 latach meczarni z ojcem i braku pracy ma problem z tym zeby ja znalezc. do tego kwestia wieku. na utrzymaniu jest jeszcze 16letni brat... w sumie utrzymuja nas dziadkowie (maja ok 3tys emerytury lacznie) na 5 osob plus teraz jeszcze corcia... czy jest jakas mozliwosc warunkowego wyciagniecia go z tamtad na jakichkolwiek warunkach? ja sie nie bronie sie przed praca ale boje sie ze sobie nie poradzimy... musi byc jakis sposob...

herra- musisz mieć świadomość, że przepustki przysługują tylko osadzonym- osobom które mają juz prawomocny wyrok, odsiadują karę i odbyły już co najmniej 1/4 tej kary- to tak w skrócie. Twój facet został aresztowany a to znaczy, że możecie kontaktować się jedynie za pomocą listów, ewent widzeń jeśli prok wyrazi zgodę na nie...

Skoro za tydz ma sprawę sądową to oznacza, że liczy na to, że może uzyska już wyrok ale nawet jeśli otrzyma wyrok musi się on uprawomocnić- to też potrwa, cvhyba że sąd go puści od razu ze sprawy.

HERRA- musisz uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac do sprawy moze wyjdzie z wyrokiem w zawieszeniu? jesli nie to moze sie starac o przerwe w karze,a przepustki przysługuja tak jak napisała MARTA 222 osadzonym po prawomocnym wyroku i odbyciu 1/4 kary

dzieki:) zastanawiam sie jak to zniose... powiecie ze wydziwiam bo nie tylko mnie sie to zdarza ale jestem przerazona...

tak bardzo bym chciała żeby i Mój dostał przepustkę......ale 1/4 kary dopiero w maju..:( juz sie nie moge doczekac :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót