E
Emilka 28
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
ale już praktycznie może tak? Ma jakąś komisję 28.07. sama nie wiem czego ona bedzie dotyczyc, przedwokandowa albo o grupę p3 .dziękuję za odpowiedź
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kajeczka napisał:uprawnień do przepustki nabywa się po 1/4 kary
zloto100 napisał:Z tego co wiem to przepustkie dostaje skazany po odbyciu 1/3 kary,
wszystko zależy tez od długości odsiadki niestety.zloto100 napisał:Z tego co wiem to przepustkie dostaje skazany po odbyciu 1/3 kary,ale to też jest forma nagrody,i zależy jaki to zakład karny, za co jest skazany. Ale warto sie starać.POWODZENIA.
Jeżeli nabył już uprawnień do starania się o przepustki - czyli tak jak była mowa powyżej - jeżeli minęła mu połowa tego okresu, po którym może ubiegać się o wpz i jest na P-2 to obojętnie ile by tam nie był, o przepustki już może zacząć się starać, ale sęk w tym czy ktoś zdecyduje się udzielić mu przepustkę tak od razu, bo wiadomo, że wychowawca musi mieć czas na poznanie osadzonego, musi postawić go na komisję itd.MiśkaOczko napisał:Czy przebywanie na p2 ma jakiś minimalny okres zeby dostał pierwszą przeustke. no nie wiem np musi byc 2 m-c i wtedy, czy tak naprwe moze byc na p2 2 tygodnie ale liczy sie ze ta dana polowa kary mineła, prawo do przeustek...proszę o odpowiedz
Akte napisał:o przepustki już może zacząć się starać,
No co Ty powiesz i to są pewnie te moje półprawdy, które mi kiedyś zarzuciłeś... tylko, że pytanie było o przesłanki formalne, a nie materialne tak więc pudło Forg. A poza tym do nich też się odniosłam pisząc o poznaniu osadzonego no ale jeśli jesteś chory na jakieś ciągłe poprawianie mnie to wybaczam atak choroby.forg napisał:O przepustki należy starać się od pierwszego dnia odsiadki. Od pierwszego dnia należy próbować pokazać, że można skazanemu zaufać.
Akte napisał:tylko, że pytanie było o przesłanki formalne, a nie materialne tak więc pudło Forg.
No to źle się odniosłeś, bo ja odpisywałam na konkretne pytanie - czy jest wymagany jakiś minimalny okres pobytu na P-2, żeby otrzymać przepustkę więc określenia "starać się o coś" użyłam w tym kontekście, którego Ty jak widzę nie zrozumiałeś albo źle zinterpretowałeś, a nie w kontekście "co musi zrobić osadzony, żeby otrzymać przepustkę jeśli okres co do możliwości jej otrzymania ma już za sobą".forg napisał:Nie, nie pudło. "Starać się" należy od początku odbywania kary pozbawienia wolności. Tylko do tego się odniosłem.
Wątpię.forg napisał:I odpuść sobie personalne wycieczki, bo nawet nie spojrzałem, na czyj post odpisuję.
Magdaalena21 napisał:czesc jestem tu bo za bardzo nie wiem a chchiałąbym sie upewnic i dowiedziec paru rzeczy na tezmat tych przepustek moj łobuz mały ma do odsiadki 14 misiecy i odsiedział juz 2 miesiace czy on moze sie starac o przepustke i jakie sa szanse jej zdobycia. prosze o odpowiedz
zerosix napisał:może się strać nie ma określonego limitu czasu po którym osadzony może się strarac o tą forme nagrody przepustki są losowe może a nie musi jej dostać
W przypadku nagród też obowiązuje zasada, która mówi, że osadzony może ubiegać się o przepustkę po połowie tego okresu, po którym nabywa uprawnień do wpz.zerosix napisał:może się strać nie ma określonego limitu czasu po którym osadzony może się strarac o tą forme nagrody przepustki są losowe może a nie musi jej dostać
mysszka napisał:a moj ma p2 polowa kary mija mu w grudniu, byl na AS ale nie dostal przepustek najprawdopodobniej dlatego ze bratowa pow ze jego ojciec nhie przebywa w domu kuratorce ktora robila opinie <po zlosci bo jej dzieci mieszkaja u niego w pokoju !> od miesiaca jest na pol otworku, po jakim czasie wypada sie pytac o przepustki ? moj twierdzie ze z 3 miesiace bo musza go poznac itd a jakie jest wasze zdanie ?