Przerwa w odbywaniu kary - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Owieczka zapomniałaś dodać że można się starać o zawieszenie jak wyrok nie przekracza 3 lat....

Owieczka311 napisał:
A jeśli uda się utrzymać przerwę przez rok, to można starać się o zawieszenie pozostałego wyroku.

Nie można się starać o warunkowe zawieszenie wykonania kary - jest to jest zupełnie inna instytucja, aniżeli warunkowe przedterminowe zwolnienie.

Regulują je zupełnie rożne przepisy i zupełnie różne Sądy zajmują się ich rozpoznawaniem.

martetta napisał:
Owieczka zapomniałaś dodać że można się starać o zawieszenie jak wyrok nie przekracza 3 lat....
Ano zapomniałam ;) Chyba dlatego, że nas to akurat nie dotyczy.My mamy wyrok nieznacznie przekraczający rok :D

witam mam pytanko jesli wokanda w zk jest np. 11 sad powiedzmy przychyli sie do mojej prosby o przerwe to co potem musze odczekac 14 dni na uprawomocnienie sie wyroku?? a jesli tak to czy te 14 dni liczy sie jako dni robocze czy tak wogole??
z gory bardzo serdecznie dziekuje za odpowedz

To nie wychodzi sie tego samego dnia co jest wokanda ??

z tego co wiem to nie tylko teraz nie wiem czy w czas uprawomocnienia sie wyroku tj. 14 dni wchodzi sobota i niedziela czy nie no chyba ze sie myle

na przerwe w karce chyba wychodzi się tego samego dnia lub następnego chyba że prok się sprzeciwił to wtedy czeka się 7 dni czy prok złożył zażalenie jeśli nie to po 7 dniach się wychodzi a jeśli nie ma sprzeciwu to w tym samym dniu lub następnym

My mamy 11 posiedzenie jestem dobrej myśli,mąże bedzie na tym posiedzeniu??

Mój mąż miał posiedzenie w sądzie bez jego obecności tak sie akurat wylosowało a jak jest posiedzenie w areszcie bąz zk to twój mąż będzie obecny to 3mamy kciuki

Taka przerwe zawsze daja na 6 miesiecy ??czy np na 3

to też zależy u nas już powrotu nie będzie jeśli kara jest do lat 3 można starać się ją zawiesić ponownie

martetta napisał:
to też zależy u nas już powrotu nie będzie jeśli kara jest do lat 3 można starać się ją zawiesić ponownie

Nie można zawiesić wykonania kary, która jest już wykonywana...

No tak ale podobno jak juz odsiedzial 6 miesiecy a moj maz jest dopiero miesiac w zakladzie

Powrót