Przerwa w odbywaniu kary - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mam jeszcze jedno pytanie czy jesli po tej przerwie w karze wróci do zk to można sie starac po połowie wyroku o warunkowe przedterminowe zwolnienie ??

Jeśli dostanie sie taka przerwe to można wyjechac za granicę czy jest zakaz??

No wiesz niby można ale.....Przerwa jest dawana na podstawie czegos uzasadnień itd wyjazd hmy na wyjazd nie dostaje się przerwy

NO wiem ale jeśli moj mąz ma mozliwosc pracy za granicą to może dostanie zgode na wyjazd

Nie po prostu o przerwę z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej

Nie pomoge nie wiem ale wydaje mi się że chyba nie za bardzo

A mogłabys mi powiedziec jak wyglada taka wokanda zadaja jakieś pytania skazanemu??czy wszystko mowi adwokat

Zadaja i adwokat też pytają sie osadzonego czy ma coś do powiedzenia no jak sprawa w sądzie ja nie wiem mojego męża poprostu zwolnili z posiedzenia na ktorym nie byl bo posiedzenie było w sądzie tak zwane nie jawne

Dzisiaj mój mąż mial posiedzenie o przerwe w karze ale zostało odroczone z powodu braku opinii kuratora co do warunków życia co to znaczy że przyjedzie do domu i będzie oceniał jak mieszkamy

Powolujecie się zapewne na ciężką sytułacje materialną więc pani kurator przyjdzie do Ciebie żebys jej opowiedziała jaką macie sytułacje

a co jeśli jesteśmy zameldowani w 2 różnych miejsach mąż w swoim domu rodzinnym a ja w swoim ?

ale wskazujesz ze mieszkacie razem i ze wam jest ciezko to wskazaliscie miejsce zamieszkania każdy osobno? bo jesli tak to pojdzie kurator tam gdzie wskazaliście że mieszka mąż

No i tu jest problem bo ja teraz mieszkam z rodzicami i moi rodzice maja dobre warunki i teraz oni mnie utrzymuja czy to bedzie miało jakiś negatywny wpływ

jaimojimperatyw napisał:
No i tu jest problem bo ja teraz mieszkam z rodzicami i moi rodzice maja dobre warunki i teraz oni mnie utrzymuja

NO to wypuszczanie przestępcy z więzienia nie jest - jak widać - konieczne.

Sądzę, że będzie miało negatywny wpływ. Trzeba mieć faktycznie mocne powody, żeby sąd wypuścił na przerwę.Z doświadczenia wiem, że nie wystarczy sama potrzeba posiadania męża w domu.
Ja, żeby mój mąż dostał przerwę musiałam zgromadzić masakryczną ilość dokumentów potwierdzających zarówno ciężką sytuację materialną, jak i mój i córeczki nieciekawy stan zdrowia.Nie mówiąc o zaświadczeniach ze szkoły synów, poradni psychologiczno- pedagogicznej...nawet zaświadczenie, że jak otrzyma przerwę będzie miał zatrudnienie...
No i jeszcze nasza rodzina miała i ma nas w ...głębokim poważaniu, więc pomocy żadnej znikąd. I to w postanowieniu było wyraźnie zaznaczone. Że rodzina się nie interesuje, nie pomaga.

jaimojimperatyw napisał:
No i tu jest problem bo ja teraz mieszkam z rodzicami i moi rodzice maja dobre warunki i teraz oni mnie utrzymuja czy to bedzie miało jakiś negatywny wpływ

No to jak pisaliście o ciężkie warunki skoro ty mieszkasz z rodzicami a oni je mają dobre? Przerwa na ciężkie warunki tak jak napisała Owieczka naprawde musi mieć podstawy albo osadzony musi być chory i nie nadaje się do leczenia w warunkach więziennch jak mój mąż

martetta napisał:
No to jak pisaliście o ciężkie warunki skoro ty mieszkasz z rodzicami a oni je mają dobre?

Ale później to oczywiście wina sadów, że długo trzeba czekać na posiedzenie. Ludzie składają wnioski "bo papier wszystko przyjmie", "bo co mi szkodzi" a inni, naprawdę potrzebujący, czekają.

Powrót