Pytania do komornika

• Autor wątku Autor wątku bodgoski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
jestem jednak pod wrażeniem fachowości i wiedzę jeżeli chodzi o egzekucje kilku z uczestników tego forum pozdrawianie i ukłony dla :bedek

Rok temu przegrałam sprawę z pracownicą,która podała mnie do sądu za godziny nadliczbowe.Przegrałam tylko dlatego,że mój adwokat nie pojechał na sprawę i też mnie o niej nie powiadomił.Sąd zasądził mi kwotę 15 tyś+4 tyś.koszty sądowe.Prowadzę mały sklepik na wsi,więc nie miałam możliwości wpłacenia takiej kwoty naraz.Zaraz po otrzymaniu wyroku wysłałam do wierzyciela pismo,że zobowiązuje się do wpłacenia kwot z zależności od tego na jakie będzie mnie stać.Dokonywałam tego regularnie.Teraz dostałam pismo od komornika,że w ciągu dwóch tygodni muszę dokonać wpłaty tej kwoty bo do licytacji pójdzie sklep.Czy można w jakiś sposób dogadać się z komornikiem żeby nie robił egzekucji ?

Witam,
komornik też człowiek - mozna spróbować porozmawiać o wpłatach gotówki w ratach, ale decujący głos w tej sprawie ma wierzyciel. Komornik wykonuje tylko swój zawód - jesli na wysokość kwot wpłat nie zgodzi się wierzyciel, nie będzie miał innego wyjścia.
Proszę spróbować polubownie dogadać się z ex pracownikiem.
Nie wiem, jaka suma została do spłaty, ale może Pani poszukać pożyczki, w ostateczności u XXX - za to ochroni Pani sklep przed licytacją.
pozdr

Ostatnią edycję dokonał moderator:
irma116 napisał:
Rok temu przegrałam sprawę z pracownicą,która podała mnie do sądu za godziny nadliczbowe.(...) Sąd zasądził mi kwotę 15 tyś+4 tyś.koszty sądowe.Prowadzę mały sklepik na wsi,....
A ileż tych godzin nadliczbowych musiało by być :?:

meg-ann napisał:
Witam,
Nie wiem, jaka suma została do spłaty, ale może Pani poszukać pożyczki, w ostateczności u XXX - za to ochroni Pani sklep przed licytacją.
pozdr

To jest jawna reklama podmiotu, którego nie należy reklamować!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam serdecznie.
Czy ktoś potrafi określić ile Komornik przy długu 20 tys. zł na rzecz wierzyciela zabierze dla siebie?
Podobno koszty komornicze są olbrzymie.

Witam!
Mam pytanie związane z pracą komornika,a w szczególności z jego kosztami. Złożyłem do komornika wniosek o odzyskanie długu. Posiadam wyrok z klauzula wykonalności.
Dzisiaj otrzymałem od komornika pismo, w którym opisuje, jakie wykonał kroki oraz rachunek za jego działania w kwocie 240 zł. Było mi wiadomo, że kosztami komornik obciąża dłużnika a nie wierzyciela, tym bardziej, że na razie nie odzyskał on dla mnie ani złotówki.
Pytanie czy ten rachunek mam podstawy prawne?

Jaką część renty może zająć komornik.renta netto wynosi 1011 zł.za długi bankowe.

Mam pytanie moja żona ma komornika za mieszkanie a ja rozliczyłem się z podatku osobno i mam zwrot ja jestem gdzie indziej zameldowany .Czy komornik mojej żony może mi zająć mój zwrot podatku podkreślam że rozliczamy się osobno i mamy różne adresy zameldowania choć w tym samym mieście

artur34 napisał:
Mam pytanie moja żona ma komornika za mieszkanie a ja rozliczyłem się z podatku osobno i mam zwrot ja jestem gdzie indziej zameldowany .Czy komornik mojej żony może mi zająć mój zwrot podatku podkreślam że rozliczamy się osobno i mamy różne adresy zameldowania choć w tym samym mieście
nie

Dziękuje za odpowiedz i mam pytanie czy to na pewno i jeszcze raz dziękuje za odpowiedz

Tak tylko że ostatnio jak rozliczaliśmy się razem to mi zabrali , potem przyszedł zwrot tylko że w grudniu jak żona była się pytać po trzech miesiącach od złożenia to powiedzieli że mają prawo zabrać i koledzy mi mówią że jak nie masz rozwodu to mogą ci zabrać więc dlatego się pytam bo już nic nie wiem

artur34 napisał:
Tak tylko że ostatnio jak rozliczaliśmy się razem to mi zabrali , potem przyszedł zwrot tylko że w grudniu jak żona była się pytać po trzech miesiącach od złożenia to powiedzieli że mają prawo zabrać i koledzy mi mówią że jak nie masz rozwodu to mogą ci zabrać więc dlatego się pytam bo już nic nie wiem
A kto jest wierzycielem ?

mieszkanie jest na teściowa ona zalega a moja żona ma komornika

teściowa nie płaciła czynszu a żona z powodu iż jest tam zameldowana ma komornika
więc głównym wierzycielem jest teściowa

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót