RE: fotoradary nowy temat - 2
Witam po raz pierwszy. Opiszę swoją historię z prośbą o wskazanie drogi:
1. Otrzymałem pismo ze Straży Miejskiej ze specyfikacją fotoradaru (Multanova 6F) oraz niewyraźnym zdjęciem kierowcy
2. Odpisałem, że urządzenie nie miało prawa być używane ponieważ pracuje w zakresie częstotliwości 34,3 GHz +/- 100 MHz, a więc częstotliwości która nie jest wymieniona w obowiązującym Rozporządzeniu Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 12 grudnia 2014 r. w sprawie urządzeń radiowych nadawczych lub nadawczo-odbiorczych, które mogą być używane bez pozwolenia radiowego. Jednocześnie poprosiłem o przesłanie wyraźnego zdjęcie, a także zezwolenia Urzędu Komunikacji Elektronicznej na korzystanie z częstotliwości 34,3 GHz.
3. W odpowiedzi Straż przesłała wyraźne zdjęcie, a także napisała, że urządzenie posiada wszelki ceryfikaty i tak dalej natomiast nt. zezwalania Urzędu Komunikacji Elektronicznej na korzystanie z częstotliwości 34,3 GHz. nawet się nie zjąknęła.
4. Odpisałem więc, że przesłane zdjęcie tym razem umożliwia jednoznaczną identyfikację osoby prowadzącej pojazd, ale dane kierowcy przekażę niezwłocznie po otrzymaniu zezwolenia o którym mowa powyżej.
5. W nagrodę otrzymałem wyrok nakazowy
Moje pytanie brzmi czy w waszej ocenie odwołanie od wyroku ma sens i co jeśli przegram. Czy wiązać to się może z dodatkowymi kosztami?
PS. Tak to ja jechałem... ;0
Dziękuję