H
hipek15
forg napisał:Jak widzę nie odpowiadasz na niewygodne dla Ciebie pytania, sposobu odrzucania niezdolnych do resocjalizacji nie podałeś. Ok, idźmy dalej.
Gwarantuję Tobie, że każdy więzień, który przedstawi rozsądny i realny projekt resocjalizowania jego samego lub innych więźniów zostanie wysłuchany. Nawet z uwagą. Dlaczego jednak prawie żaden z więźniów nie chce nic takiego zgłosić? A o resocjalizacji przypomina sobie najczęściej gdy zaczyna zbliżać się termin wpz??
Jakie to zmiany? Bo na razie przeczytałem, że należy segregować więźniów: na tych straconych dla społeczeństwa i na tych, którzy ewentualnie mogą być przywróceni.
Jakie niewygodne pytania ? Czy ja pisałem o odrzucaniu kogokolwiek czy wiekszej selekcji ?
Ja nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale proponuję ogólnie możliwośc zmian, a to jak dokładnie miałoby to wyglądać, powinny przedstawić "znawcy".
Wiem jedno - potrzeba zmian. ( m.in. wiekszej ilości więzień - tak nie ma pieniędzy ale np w Niemczech i Hiszpanii powstały nowe z ...pieniędzy unijnych )