Witam!
Mnie wczoraj "naciął" ich Kod przedstawiciela dlatego trafiłem na to Forum.
Dziwię się że ten ich proceder i ta firma trwa już kilka lat.
W świetle powyższego ostatnio krytykowane wypowiedzi Ojca Dyrektora na temat kto Polską rządzi, w moim przekonaniu nie są pozbawione sensu.
W istocie rzeczy, poniżej wskazuję pismo jakie dzisiaj do nich wysłałem, do ewentualnego wykorzystania przez poszkodowanych.
"Do
Mni Telecom S.A. Potkanowska 54a 26-600 Radom
Do korespondencji: Plac Czerwca 1976 r. 4, 00-495 Warszawa
O Ś W I A D C Z E N I E
Ja . . . . . . . . . . . . . . niniejszym oświadczam iż odstępuję od umowy o świadczenie usługi Abonament Telefoniczny (WLR) zawartej w dniu .. . . . . . . .. pomiędzy Kod Przedstawiciele 2234 (prawdopodobnie . . . . . . . . . . ), a dotyczącą numeru telefonu . . . . . . . . . .
. . . . . . . . ., .dnia . . . . . . . . .. . podpis. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
N A L I C Z E N I E O D S Z K O D O W A N I A
W związku z tym, że wskazana w oświadczeniu umowa została podpisana podstępnie i oszukańczo na skutek celowo błędnych informacji udzielanych przez osobnika wskazującego się Kodem przedstawiciela 2234. (M.in. powiedział że jest z Telekomunikacji Polskiej i przysłali go aby mi obniżył płatności, bo unia tak kazała) co jest najprawdopodobniej nieprawdą. Ponadto została napisana na nadruku nieczytelnym w normalnych warunkach (istotne elementy nadrukowane miniaturową czcionką, nie stosowaną przez firmy szanujące zasady kodeksowe). Osobnik nie zostawił nawet całej podpisanej umowy z załącznikami wskazanymi miniaturową czcionką, tylko kopię jej pierwszej strony, ponadto zataił informację o ustawowej możliwości odstąpienia od niej w terminie 10-ciu dni.. Pomimo prośby Firma odmówiła rozszyfrowania co mieści się pod Kodem Przedstawiciela 2234. Okoliczności powyższe spowodowały utratę zaufania do osób, do firm, do instytucji, do Państwa, jak również spowodowały konieczność szukania środków obronnych i stratę czasu – dlatego tytułem należnego odszkodowania naliczam zaliczkowo kwotę 10.000,- pln. (słownie dziesięć tysięcy złotych).
Na ewentualność gdyby powyższa kwota nie została mi wypłacona w terminie do dni 14-tu, albo były czynione utrudnienia w realizacji, odszkodowanie może ulec zwielokrotnieniu, niezależnie od informacji do stosownych instytucji w przedmiocie sprawy.
. . . . . . . . ., dnia . . . . . . . . . podpis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
PS. Należność należy przesłać na adres:
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . ."