Rozwiązanie umowy telefonicznej MNI Telecom

• Autor wątku Autor wątku tommy72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam!!!
Mi teraz karzą płacić za usługe która nie działa a chodzi o prezentacje numeru. na mąją reklamacje odpisali że miałam to zgłosić w chwili usterki i tak zrobiłam potem czekałam 3 miesiące i napisałam do nich. Reklamacji nie uznali i wynika z rego że mam zapłacić skoro to nadal nie działa. KOMEDIA. MINI TELEKOM TO ZWYKLI OSZUŚCI. Wiedzą co robią i mają to sprytnie ustalone.
PROPONUJE ZBIOROWY POZEW DO SĄDU może wtedy zainteresują się tą firmą bo rzecznik praw konsumenta rozkłada tylko ręce.

no prosze a ja w całym tym galimatiasie równiez zglosiłam reklamacje ze miałam miec prezentacje numeru a nie mam i za dwa dni usługa działała.. teraz czekam na rachuneczek.. ciekawe jak mnie zaskoczy... a co do pozwu jestem za

zapłacisz 3 zł netto. Ja reklamacje złożyłam 12 września a usługa dalej nie działa i dowiedziałam się że mam płacić za nią pomimo że nie działa to jest moim obowiązkiem. Zadzwoniłam do nich i powiedziałam konsultantce że skoro oszukują ludzi to firma musi być biedna bo nawet ich nie stać na list polecony tylko wysyłają wszystko zwykłym my mamy tylko obowiązek na polecone. nerwy mi puściły :mad:

To nie MNI telecom w moim przypadku, to e-Telko sp z o.o.

Dziś dostałam telefon z TPSA, że dostali zgłoszenie w sprawie zmiany operatora (ja oczywiście nadal nie dostałam kopii umowy i wciąż nie wiem co tam stoi)
Pani z TPSA powiedziała, że jeżeli nie chcę nic zmieniać to do 31.X. mam podpisać formularz rezygnacji z WRL i oni już załatwią resztę (czyli odmowę, ale czy zapłacę jakąś karę i ile to nie wiadomo :rolleyes:)

Witam!
Problem jak u wszystkich. Teściowie podpisali umowę z nimi, będąc przekonani, że to TPSA. Zapłacili karę w TP za zerwanie umowy, bo jednocześnie przedłużyli tam, a że gość z mni wcisnął kit, że jest z TP, to podpisali i z nim umowę. Tego się już odkręcić nie da, bo minął ponad rok od tego zdarzenia. Wzięliśmy to na kark naszej bezmyślności. Ale...
Od 1go października tego roku nie mamy telefonu. Linia jest TP, bo na niej powieszona jest neostrada, która notabene działa. Jak się do nas dzwoni, to jakbyśmy byli poza zasięgiem. Dzwoniliśmy na infolinię już z 5 razy i za każdym razem Pani obiecuje naprawę w 48h. Czy takie coś może być podstawą do rozwiązania umowy? Ja już nie mam gdzie wyżej zadzwonić.A nie będę płacił za coś, z czego nie mogę korzystać.

A ja tam mam MNI i jest zajebiście, abonament tańszy niż u tych żabojadów i darmowe komórki:)

cch9 napisał:
To nie MNI telecom w moim przypadku, to e-Telko sp z o.o.

Dziś dostałam telefon z TPSA, że dostali zgłoszenie w sprawie zmiany operatora (ja oczywiście nadal nie dostałam kopii umowy i wciąż nie wiem co tam stoi)
Pani z TPSA powiedziała, że jeżeli nie chcę nic zmieniać to do 31.X. mam podpisać formularz rezygnacji z WRL i oni już załatwią resztę (czyli odmowę, ale czy zapłacę jakąś karę i ile to nie wiadomo :rolleyes:)
nie bedzie KARY -tp zalatwi to

patefoniq napisał:
witam!
Problem jak u wszystkich. Teściowie podpisali umowę z nimi, będąc przekonani, że to tpsa. Zapłacili karę w tp za zerwanie umowy, bo jednocześnie przedłużyli tam, a że gość z mni wcisnął kit, że jest z tp, to podpisali i z nim umowę. Tego się już odkręcić nie da, bo minął ponad rok od tego zdarzenia. Wzięliśmy to na kark naszej bezmyślności. Ale...
Od 1go października tego roku nie mamy telefonu. Linia jest tp, bo na niej powieszona jest neostrada, która notabene działa. Jak się do nas dzwoni, to jakbyśmy byli poza zasięgiem. Dzwoniliśmy na infolinię już z 5 razy i za każdym razem pani obiecuje naprawę w 48h. Czy takie coś może być podstawą do rozwiązania umowy? Ja już nie mam gdzie wyżej zadzwonić.a nie będę płacił za coś, z czego nie mogę korzystać.

skarga do uke

Dołączam do grona osób oburzonych działalnością Mni Telecom-u.
Moi rodzice również zostali oszukani w analogiczny sposób.

Proszę o radę - jeśli umowa została podpisana 23.05.2011 to z jaką datą wypowiedzieć umowę? Czy obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia? Jeśli tak, to czy data wypowiedzenia wypada na pierwszy czy ostatni dzień miesiąca?

Jeszcze drugie pytanie - czy jest na forum ktoś, komu udało się uniknąć kary 184zł za rozwiązanie umowy przed upływem okresu na jaki była podpisana?

Witam,
Też mam podobny problem. Moja mam jakiś czas temu (czerwiec-lipiec) otrzymała telefon z firmy mini telecom. Oczywiście tak jak było to opiane w poprzednich przypadkach podała się za pracownika TP S.A. zapewniła mamę, że nie będzie zmieniała operatora. Moja mama mimo to kilkakrotnie pytała ją czy na pewno dzwoni z TP S.A. na co dzwoniąca pani odpowiedziała twierdząco. Zaproponowała niższy abonament w którym było więcej darmowych minut. Mama przystała na tą propozycję. Po jakimś czasie przyjechał kurier, poprosił mamę o przygotowanie rachunku z TP S.A. z którego spisał jakieś dane i odjechał. Zanim wyszedł mama spytała go czy dostanie aneks do umowy (cały czas myśląc, że chodzi o TP S.A.) na co kurier odpowiedział, że dostanie nową umowę pocztą w 2 egzemplarzach z czego jeden podpisany ma odesłać. Do dnia dzisiejszego mama nie otrzymała żadnego pisma z tej firmy zawierającego umowę. Pomimo tego (zaznaczę jeszcze raz: mama niczego nie podpisywała) wczoraj (19 października 2011) mama otrzymała rachunek do zapłaty z firmy mini telecom. Jak również otrzymała rachunek z TP S.A z karą za odstąpienie od umowy. W dniu dzisiejszym pojechałam z mamą do placówki TP i otrzymałam informację, że mają procedurę polegającą na tym, że jeśli jakaś osoba odstępuje od umowy z nimi zawartej dostaje tel z potwierdzeniem jej działań. Moja mama żadnego telefonu z TP nie otrzymała. Tak naprawdę wszystko działo się za jej plecami (bo mama wyraziła zgodę tylko słownie przez tel) a teraz ma zapłacić nowy rachunek i karę w TP. Proszę o radę co w takiej sytuacji trzeba zrobić.

P.S. Próbowałyśmy się dodzwonić do firmy mini telecom jednak cały czas dostajemy informację, że wszystkie stanowiska są zajęte...

Licze na pomoc.
1. Zadzwonili w wakacje. od września miało to byc i jest i jest do niczego. nie wiadomo co pisze na rachunku nawet.
2. przyszedł rachunek

Nikt nie przyjechał by podpisać umowe. Nie została ona także przysłana. Co robić ? jakie pismo moge wysłać ? czy moge się wymigac od odpowiedzialności i rozwiązać umowe.
Prosze o szybką odpowiedz.

Chciałbym dorzucić swoje trzy grosze i prosić o radę.

Jakieś 2-3 miesiące temu zadzwoniła do mojej mamy kobieta, która przedstawiła się jako pracownica TPSA (z której to mieliśmy założony telefon) i zaproponowała obniżenie kosztów rozmów na co po krótkiej rozmowie moja mam się zgodziła. Chcieliśmy zrezygnować z telefonu bo i tak z niego mało korzystaliśmy ale obniżyć rachunek na ostatnie 2 miesiące trwania umowy zawsze można pomyślała. Po krótkim czasie przyszedł niejaki pan "kurier". Człowiek powiedział, że przyjechał w sprawie telefonu i trzeba podpisać dokumenty. Niczego nie chciał- żadnych danych, dowodu osobistego, rachunku z tpsa- NICZEGO. Moja mama nawet nie wypełniła jednej rubryki w umowie. "Kurier" powiedział, że należy podpisać umowę żeby były tańsze minuty- mama złożyła parę podpisów i tyle pan powiedział, że nowa umowa przyjdzie wraz z rachunkiem- mama się trochę zdziwiła ale pomyślała ok- zmiana warunków to i umowa może być nowa.

Minęły 3 miesiące i nagle dzwoni ktoś z TPSA czy chcemy do nich wrócić bo zmieniliśmy operatora. Na co my zdziwiliśmy się i powiedzieliśmy, że nie chcemy wrócić i chcemy w ogóle zrezygnować z telefonu stacjonarnego. Na co pani odpowiedziała, że trzeba się kontaktować w tej sprawie z nowym operatorem i się pożegnała.

Do dnia dzisiejszego nie ma umowy, nie ma cennika. Żadnego znaku o tym, że umowa podpisana ale przyszedł rachunek z MNI TELECOM. Wziąłem rachunek do ręki i pomyślałem co to za rachunek z firmy z kosmosu, o której nigdy nie słyszeliśmy. Mama pierwszy raz w życiu usłyszała o takiej firmie- wcześniej jedyna wspominana to TPSA w trakcie rozmów o obniżeniu kosztów rozmów.

To jest jakaś kpina. Najpierw wprowadzenie w błąd, że zostajemy w TPSA i obniżamy rachunki, później podpisanie umowy przez "kuriera", który się spieszy itd. Do tego brak umowy, cennika czy czegokolwiek.

Można by powiedzieć, że mama popełniła błąd bo podpisała umowę- ja jednak mam wrażenie, że mama została zwyczajnie wprowadzona w błąd- powiedziałbym dosadniej- zwyczajnie okłamano moją mamę.

Czy to w ogóle legalne w sposób w jaki działa ta firma? Czy można się z tego jakoś wyplątać to znaczy odstąpić od umowy? Nawet nie znam dokładnej daty kiedy wszystko miało miejsce- mama też nie pamięta. Brak umowy- gdzie data jej zawarcia być powinna- raczej nie ułatwia niczego.

Witam

Może ktoś mi doradzi co zrobić... moi rodzice podpisali umowę z tym operatorem w marcu tego roku, we wrześniu telefon padł - brak możliwości wykonywania połączeń wychodzących. Zgłaszaliśmy awarię kilkakrotnie i nic przez ponad miesiąc żadnej reakcji i jeden i ten sam tekst gdy dzwoniliśmy.
W związku z tym wysłaliśmy wypowiedzenie umowy powołując się na zapis w regulaminie http://mnitelecom.pl/userfiles/comm...ament Telefoniczny przez MNI Telecom S_A_.pdf
&7pkt9
W odpowiedzi oczywiście otrzymaliśmy pismo o rozwiązaniu umowy ale do zapłacenia będzie 130zł
Co z tym zrobić?

W moim przypadku to dopiero jest przekręt jaki zrobiła firma MNI Telekom
podpisali umowe z nieboszczykiem czyli moim ojcem który juz był 3 m-c na cmentarzu.
Umowę którą miał ojciec z innym operatorem rozwiazałem 3m-c po śmierci
a oni się podłączyli na dane nie żyjacego ojca
Czyli złamali prawo bo podrobili podpis i skąd mają dane klijenta(np.pesel,itp.)
Zastanawiam się gdzie z tym uderzyc (policja?)

SKARGA DO UKE!

Szanowni Państwo, skarżyć MNI Telekom do UKE!

I pamiętajcie: przy korzystaniu z prawa do ODSTĄPIENIA od umowy nie piszemy "WYPOWIEDZENIE"!

Ponieważ macie dostęp do internetu (jak widać), przeczytajcie Ustawę Prawo telekomunikacyjne (w części dot. konsumentów). Będziecie wiedzieli, na co prawo pozwala. A przede wszystkim czytajcie umowy i regulaminy - przed podpisaniem, oczywiście. Bo czytanie PO nie na wiele może się zdać.

Witam! Moi rodzice podpisali umowę z firmą MINI Telecom 19,08,2011r. Do dziś nie otrzymali żadnego rachunku. Po przeczytaniu informacji w internecie chcą zerwać umowę. Minęły 3 miesiące od podpisania. Czy jest możliwość zerwania umowy? Czy zapłacą tylko 184,50 jak jest zawarte w załączniku , czy będą jakieś dodatkowe koszty?? Oczywiście nie ma wzoru wypowiedzenia umowy, a została ona zawarta przez kuriera. Proszę o pomoc.

Witam-ja mam inny problem -mianowicie na początku roku podpisałem umowę z
"mini telecom" na abonament telefoniczny 35,29 zł. brutto na okres 24 miesięcy (abonament miałem i mam w Netii).
Umowa z mini do dziś nie weszła w życia.I tu pytanie czy jest ona ważna minęło 9 miesięcy a nie jest zrealizowana w chwili obecnej chcę zrezygnować z telefonu stacjonarnego.

witam
niestety mój 72-letni tata dołączył do osób "naciągnietych"
Scenariusz :telefon z "telekomunikacji polskiej" z super ofertą (będzie Pan płacił mniej niż dotychczas),przyjazd kuriera -szybki podpis a za 2 miesiące kara z tp sa około 600 zł.(kara naliczona słusznie gdyż umowa została zerwana bez wypowiedzenia ). Gdyby tak SZANOWNI kurierzy z firmy informowali o procedurze jaką powinno się wykonać (najpierw wypowiedzieć umowę w tp sa a potem zawrzeć umowe z MNI telecom) ale NIE -najprościej dorwać starszego człowieka , skołować go ,niech tylko podpisze umowę i po sprawie.
Tata jest starszym,schorowanym człowiekiem .Bardzo to przeżył.

Powrót