K
kasia_milka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Innego wyjścia nie ma ;-)
Dzięki za odpowiedzi
Dzięki za odpowiedzi
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ptasior napisał:Myślę, że rozprawa zostanie odroczona, bo przecież Twój przyjaciel nie stawi się w sądzie. Posiedzenie odbędzie się w AŚ i wtedy Twój przyjaciel będzie w nim uczestniczył.
kasia_milka napisał:Witam. Nie wiem za bardzo gdzie o to zapytac wiec pisze tutaj. Mój przyjaciel został aresztowany na pół roku ale wczesniej było mówione, ze moze miec zamiast odsiedzenia wyroku nadzór elektroniczny. Nawet byli u niego w domu sprawdzać zasięg i pokazać jak działa urządzenie. Rozprawa w tej sprawie ma sie odbyć 13.01.2017r a aresztowany i przewieziony do zakładu karnego został juz w sobote 07.01.2017 i jak się dowiedział ta rozprawa 13. 01 ma odbyć się bez jego obecności. Czy to może oznaczać, że jednak nie dostanie tego dozoru tytlko bedzie musiał odsiedzieć te pół roku?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź
Musi czekac na nowy terminbiezanow_123 napisał:Posiedzenie Sądu w przedmiocie wniosku Pani przyjaciela odbędzie się w Zakładzie karnym i Pani przyjaciel powinien wziąć w nim udział. Niech dopyta wychowawcy o szczegóły
Może nie odebrał wezwania do odbycia kary?kasia_milka napisał:A jego Adwokat był zdziwiony, że jego klient został aresztowany bez wcześniejszego zawiadomienia...
Kto będzie chciał?kasia_milka napisał:niby do końca miesiąca będą chcieli żeby się odbyła
No nie wiadomo czy dostanie. Wszystko zależy od sądu. Nie trwało by tyle gdyby Twój przyjaciel nie został "zamknięty" i dziś wszystko by się wyjaśniło. Nie znamy Waszej sytuacji więc trudno powiedzieć jakie są szanse (choć przeważnie zawsze jest 50/50).kasia_milka napisał:A czy dostanie ten dozór to nie wiadomo chociaż z tego co mówił adwokat mojego przyjaciela wszystko było pozytywnie rozpatrzone więc nie rozumiem czemu to musi tyle trwać i boje się, że mimo wszystko może nie dostać tego dozoru.
Ptasior napisał:Może nie odebrał wezwania do odbycia kary?
Ptasior napisał:Kto będzie chciał?
Ptasior napisał:No nie wiadomo czy dostanie. Wszystko zależy od sądu. Nie trwało by tyle gdyby Twój przyjaciel nie został "zamknięty" i dziś wszystko by się wyjaśniło. Nie znamy Waszej sytuacji więc trudno powiedzieć jakie są szanse (choć przeważnie zawsze jest 50/50).
Słuchamy...Agnieszka199 napisał:Witam
Dopiero sie zarejestrowałam na tym forum i mam problem z zalozeniem nowego watku pomoze ktoś?
mam kilka pytan dotyczących dozoru elektronicznego (mój partner odbywa wlasnie tak kare)