System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
SusanahB napisał:
Wnioski o odroczenie są złożone termin na 21.12 nie zostały wstrzymane. Nie rozpatrzy wniosku o wstrzymanie do.piatku A bilet już mam .
Skoro Ci nie wstrzymali to sprawa jasna. Nie chcę być złym prorokiem ale Święta spędzisz już w ZK

RE: Dozór elektroniczny

To czemu nie odrzucili wniosku jak jest nie zasadny?
W ZK nie odzywasz 2 wyroków tylko najpierw jeden potem drugi to dlaczego nie mogę najpierw odbyć SDE i w między czasie złożyć o wyrok łączny?

Pit75 napisał:
Skoro Ci nie wstrzymali to sprawa jasna. Nie chcę być złym prorokiem ale Święta spędzisz już w ZK

A o łączny pisz może coś urwiesz z tych dwóch wyroków i wtedy z ZK wniosek o SDE. Masz 20 miesięcy czyli potrzebujesz 18 żeby się do SDE kwalifikować.

Po to są adwokaci że chyba wiedzą co i jak?

Jest szansa żeby jeszcze jakoś wstrzymać wykonanie kary?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
SusanahB napisał:
To czemu nie odrzucili wniosku jak jest nie zasadny?
W ZK nie odzywasz 2 wyroków tylko najpierw jeden potem drugi to dlaczego nie mogę najpierw odbyć SDE i w między czasie złożyć o wyrok łączny?
Bo to tak nie działa. W ZK będą oba po kolei i z ich sumy po połowie możesz się starać o warunkowe. A łączny to jeden wyrok i jeśli Ci go no zsumuja to tak pod SDE nie podejdzie.

Nie było nigdy przypadku żeby dali SDE A drugi wyrok odroczyli?

SusanahB napisał:
Po to są adwokaci że chyba wiedzą co i jak?

Ja już tłumaczyć nie będę i odpuszczam. Sam więcej zrobiłem niż adwokat bo jemu kasa w głowie. Ty się uparlas przy swoim to ok. Zdziwisz się na posiedzeniu w Sądzie a adwokat rozłoży ręce i pójdzie spokojnie do domu a Ty do ZK. Polecam lekturę KKW. Sąd na posiedzeniu będzie miał wgląd we wszystkie Twoje akta i nie dostaniesz zgody na SDE bo masz drugi wyrok do odsiadki. Nie wybierasz sobie który i kiedy i jak chcesz odbyć i zrozum to wreszcie.

SusanahB napisał:
Nie było nigdy przypadku żeby dali SDE A drugi wyrok odroczyli?

A nie pomyślałaś że obie te sprawy rozpatruje inny Sąd? O odroczenie i wstrzymanie sąd który ten wyrok wydał a o SDE Okręgowy Wydział Penitencjarny

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ja moze opowiem z mojego doswiadczenia bo widze zle ci doradzaja... Ja dokaldnie rok temu 6 listopada mialem sprawe apelacyjna rok pozbawienia wolnosci ktora podtrzymali doslownie pol h pozniej mialem sprawe o dozor elektroniczny 8 miesiecy z innej sprsawy i otoz ten dozor dostalem:) Potem mecenas zlozyl odroczenie tego roku i odroczyli mi na rok teraz konczy mi sie 30 stycznia to odroczenie i na dniach bede skladal znowu o dozor zobaczymy moze sie uda:) Jeszcze na koniec oczywiscie argumenty nie byly takie ze odbywam SDE lecz sprawy rodzinne podparte papierami POWODZENIA!

Ostatnia edycja:

Mam pytanie odnośnie dozoru elektronicznego, moje pytanie brzmi ponieważ mój kolega miał 6 miesięcy do odsiadki i miał mieć wokandę ale ze względu na jego przeniesienie zostały papiery odesłane do właściwego sądu i sprawa została przesunięta , tydzień temu brali opinie ZK o nim to co mi powiedział i chciałbym mu jakoś doradzić po jakim czasie jest termin bo czeka już 4 tydzień i dalej nie ma terminu . Ktoś coś wie? Kto miał oczywiście dozór elektroniczny ? Po jakim czasie dają termin ?

Micha76 napisał:
Mam pytanie odnośnie dozoru elektronicznego, moje pytanie brzmi ponieważ mój kolega miał 6 miesięcy do odsiadki i miał mieć wokandę ale ze względu na jego przeniesienie zostały papiery odesłane do właściwego sądu i sprawa została przesunięta , tydzień temu brali opinie ZK o nim to co mi powiedział i chciałbym mu jakoś doradzić po jakim czasie jest termin bo czeka już 4 tydzień i dalej nie ma terminu . Ktoś coś wie? Kto miał oczywiście dozór elektroniczny ? Po jakim czasie dają termin ?
Ja starałem się o dozór z wolności. Mimo że kodeksowi Sąd ma na to 30 dni to ja czekałem 3 miesiące na posiedzenie. Zależy ile już siedzi i czy były pomiary. Ale teraz święta zaraz więc może pod koniec stycznia jeśli sądy sprawnie się wymienia aktami, ale akta i tak podobno leżą po dwa tygodnie na kwarantannie. Więc loteria teraz i może wcześniej wyjść niż się doczekać terminu

Pit75 napisał:
Już tłumaczyłem Ci w innym wątku i naprawdę posłuchaj tych którzy to samo przechodzili i jak udało się to rozwiązać.
Hej, chciałam Ci powiedzieć że nie miałeś racji dozor otrzymałam.Pozdrawiam

Pit75 napisał:
A nie pomyślałaś że obie te sprawy rozpatruje inny Sąd? O odroczenie i wstrzymanie sąd który ten wyrok wydał a o SDE Okręgowy Wydział Penitencjarny
Chciałam Ci tylko powiedzieć że dozor otrzymałam więc nie jest tak jak mówiłeś, warto słuchać adwokata.
Pozdrawiam

W moim przypadku Sąd wyznaczył termin właśnie 30 dni po wniosku. W międzyczasie zostałem przeniesiony do innego ZK, tam wokanda była prawie 30 dni od przeniesienia do ZK

SusanahB napisał:
Chciałam Ci tylko powiedzieć że dozor otrzymałam więc nie jest tak jak mówiłeś, warto słuchać adwokata.
Pozdrawiam

To tylko pogratulować. Widać co Sąd to obyczaj. Gorzej będzie jak Ci nie odroczą tego drugiego wyroku i Ci go nie wstrzymają i przyjdzie go odsiedzieć. Przypilnuj sobie tego

Pit75 napisał:
To tylko pogratulować. Widać co Sąd to obyczaj. Gorzej będzie jak Ci nie odroczą tego drugiego wyroku i Ci go nie wstrzymają i przyjdzie go odsiedzieć. Przypilnuj sobie tego
Musimy myśleć pozytywnie termin o odroczenie jest 21.12 .
Pozdrawiam

SusanahB napisał:
Musimy myśleć pozytywnie termin o odroczenie jest 21.12 .
Pozdrawiam
Ode mnie jeszcze parę słów i pytań. Jaki harmonogram? Ile godzin w ciągu dnia i czy wszystkie dni w tygodniu. Bo ciekaw jestem bo wiem jak u mnie i chciałem porównać.
A z doświadczenia jeśli mogę doradzić. Pamiętaj że te 10 miesięcy to nie mało. Teraz będzie łatwo bo krótki dzień i może się przyzwyczaisz. Ale później z każdym miesiącem będzie ciężej. Bo harmonogramu trzeba ściśle pilnować. I to więzienie w domu musisz zbudować we własnej głowie i to jest najtrudniejsze. Bo będziesz zamknięta w czterech ścianach wtedy kiedy inni ludzie normalnie żyją. Zależy też na jakiego kuratora trafisz no dobry kontakt z nim to podstawa. I jeśli masz harmonogram tylko na pracę to nawet zakupów nie zrobisz. U mnie 10 godzin dziennie tylko na pracę od poniedziałku do piątku i dwie godziny niedziela na kościół i potem nic. I święto w dzień powszedni mimo harmonogramu wyjść Ci nie wolno. Mimo że centrala SDE i tak Cię wyłącza w tych godzinach z systemu to i tak jest rejestracja wejść i wyjść.do tego nawet nie próbuj w czasie kary przesunąć o centymetr urządzenia bo zaraz będą dzwonić. W każdym razie nie jest łatwo.

Pit75 napisał:
Ode mnie jeszcze parę słów i pytań. Jaki harmonogram? Ile godzin w ciągu dnia i czy wszystkie dni w tygodniu. Bo ciekaw jestem bo wiem jak u mnie i chciałem porównać.
A z doświadczenia jeśli mogę doradzić. Pamiętaj że te 10 miesięcy to nie mało. Teraz będzie łatwo bo krótki dzień i może się przyzwyczaisz. Ale później z każdym miesiącem będzie ciężej. Bo harmonogramu trzeba ściśle pilnować. I to więzienie w domu musisz zbudować we własnej głowie i to jest najtrudniejsze. Bo będziesz zamknięta w czterech ścianach wtedy kiedy inni ludzie normalnie żyją. Zależy też na jakiego kuratora trafisz no dobry kontakt z nim to podstawa. I jeśli masz harmonogram tylko na pracę to nawet zakupów nie zrobisz. U mnie 10 godzin dziennie tylko na pracę od poniedziałku do piątku i dwie godziny niedziela na kościół i potem nic. I święto w dzień powszedni mimo harmonogramu wyjść Ci nie wolno. Mimo że centrala SDE i tak Cię wyłącza w tych godzinach z systemu to i tak jest rejestracja wejść i wyjść.do tego nawet nie próbuj w czasie kary przesunąć o centymetr urządzenia bo zaraz będą dzwonić. W każdym razie nie jest łatwo.[/QUOT

Pracuje w gastronomii , mam wolny wtorek i czwartek od 8-12 reszta dni 7 - 17 .
Bylam już na dozorze,wyciągnęli mnie w zeszłym roku z ZK w Grudziądzu i dałam radę ani razu nie spóźniłam się . Kuratorkę mam straszną to dzieci niej odwiedzone mam kary zrobiła wszystko by Tak się stało. Ja tamtym razem jak mialam wolne w niedzielę czytaj święto to mogłam opuścić dom aż dziwię się że nie mogłeś.

SusanahB napisał:
Pit75 napisał:
A z doświadczenia jeśli mogę doradzić. Pamiętaj że te 10 miesięcy to nie mało. Teraz będzie łatwo bo krótki dzień i może się przyzwyczaisz. Ale później z każdym miesiącem będzie ciężej. Bo harmonogramu trzeba ściśle pilnować. I to więzienie w domu musisz zbudować we własnej głowie i to jest najtrudniejsze. Bo będziesz zamknięta w czterech ścianach wtedy kiedy inni ludzie normalnie żyją. Zależy też na jakiego kuratora trafisz no dobry kontakt z nim to podstawa. I jeśli masz harmonogram tylko na pracę to nawet zakupów nie zrobisz. U mnie 10 godzin dziennie tylko na pracę od poniedziałku do piątku i dwie godziny niedziela na kościół i potem nic. I święto w dzień powszedni mimo harmonogramu wyjść Ci nie wolno. Mimo że centrala SDE i tak Cię wyłącza w tych godzinach z systemu to i tak jest rejestracja wejść i wyjść.do tego nawet nie próbuj w czasie kary przesunąć o centymetr urządzenia bo zaraz będą dzwonić. W każdym razie nie jest łatwo.[/QUOT

Pracuje w gastronomii , mam wolny wtorek i czwartek od 8-12 reszta dni 7 - 17 .
Bylam już na dozorze,wyciągnęli mnie w zeszłym roku z ZK w Grudziądzu i dałam radę ani razu nie spóźniłam się . Kuratorkę mam straszną to dzieci niej odwiedzone mam kary zrobiła wszystko by Tak się stało. Ja tamtym razem jak mialam wolne w niedzielę czytaj święto to mogłam opuścić dom aż dziwię się że nie mogłeś.
Nadal nie mogę. Zostało mi jeszcze dwa i pół miesiąca. W styczniu sprawa w sprawie warunkowego ale wycofam wniosek bo już niewiele zostanie i będę miał spokój. No nie wolno mi wyjść tak kuratorka to interpretuje.a i innych problemów z nią sporo ale ściśle się trzymam ograniczeń i nie ma się do czego przyczepić. Najgorzej że muszę się leczyć prywatnie u urologa i nie daje na to zgody bo wizyty są u lekarza po 18. Teraz jeden dzień świąt w piątek i mimo harmonogramu już dzwoniła że zabrania mi wyjść z domu.

Pit75 napisał:
SusanahB napisał:
Nadal nie mogę. Zostało mi jeszcze dwa i pół miesiąca. W styczniu sprawa w sprawie warunkowego ale wycofam wniosek bo już niewiele zostanie i będę miał spokój. No nie wolno mi wyjść tak kuratorka to interpretuje.a i innych problemów z nią sporo ale ściśle się trzymam ograniczeń i nie ma się do czego przyczepić. Najgorzej że muszę się leczyć prywatnie u urologa i nie daje na to zgody bo wizyty są u lekarza po 18. Teraz jeden dzień świąt w piątek i mimo harmonogramu już dzwoniła że zabrania mi wyjść z domu.

A pytałeś Sądu bo ja miałam Tak że jak było to święto to.moglam wyjść bez problemów. Ka tamtym razem odbyłam 10.miesiecy od kwietnia do lutego dałam radę wyszłam z Grudziądza po 2 miesiącach i nie chce tam nigdy wrócić. Miałam dziś ogromnego stresa już za mną wiem że dam radę potem będę wnioskowana o kolejne 8 miesięcy w SDE . Wiem że nie jest łatwo ale wiem jak było w ZK i wolalabym sobie Coś zrobić niż tam wrócić!

Pit75 napisał:
Ja starałem się o dozór z wolności. Mimo że kodeksowi Sąd ma na to 30 dni to ja czekałem 3 miesiące na posiedzenie. Zależy ile już siedzi i czy były pomiary. Ale teraz święta zaraz więc może pod koniec stycznia jeśli sądy sprawnie się wymienia aktami, ale akta i tak podobno leżą po dwa tygodnie na kwarantannie. Więc loteria teraz i może wcześniej wyjść niż się doczekać terminu
Siedzi już 4 miesiące zostało mu 2 wszystko jest zrobione pomiary ,wywiad
Opinia itp strasznie długo to trwa nawet jeśli się ma wszystkie dokumenty. Gdyby nie przeniesienie z ZK to by był już dawno na wolności .

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót