System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Chłopak nie dostał dozoru.

Ostatnia edycja:
Zaneta9393 napisał:
W piatek mam wokande o dozor. Mam pytanie czy ktos z duza karta karalnosci dostal sde? Odbywalam juz kare w wiezieniu 10msc,po 8 zwolniono mnie warunkowo. Zapadl wyrok stary w tym roku rok pozbawienia wolnosci. Jestem na warunkowym,tamta sprawa stara. Opinie mam dobre. Jest szansa?
Witam. Wszystko zależy od opinii kurator i sędziego.

darekj71 napisał:
Witam. Wszystko zależy od opinii kurator i sędziego.
Dostałam,masz racje zalezy jaki Sedzia sie trafi no i opinie🙂 poprzednio sie staralam tez opinie dobre ale sedzina i tak nie dała. A teraz bez problemu

Zaneta9393 napisał:
Dostałam,masz racje zalezy jaki Sedzia sie trafi no i opinie🙂 poprzednio sie staralam tez opinie dobre ale sedzina i tak nie dała. A teraz bez problemu

To teraz stosuj się do zasad SDE, i ciesz się ze można w domu odbyć karę :) Jeśli chodzi o sędziów to słyszałem wiele od osadzonych i pracowników SW gdzie łatwiej, a gdzie trudniej o bransoletkę :D

wilkomen napisał:
To teraz stosuj się do zasad SDE, i ciesz się ze można w domu odbyć karę :) Jeśli chodzi o sędziów to słyszałem wiele od osadzonych i pracowników SW gdzie łatwiej, a gdzie trudniej o bransoletkę :D
ciesze sie i na pewno bede sie stosowac🙂

Zaneta9393 napisał:
ciesze sie i na pewno bede sie stosowac🙂

A orientujesz sie czy kurator moze od reki zmienic godziny harmonogramu?chodzi mi doslownie o pol godziny,bo obecnie to biegne i ledwo zdazam z pracy.. slyszalam ze moze? To prawda? Bylam u kuratora ale niestety dopiero we wtorek bedzie w pracy

Zaneta9393 napisał:
A orientujesz sie czy kurator moze od reki zmienic godziny harmonogramu?chodzi mi doslownie o pol godziny,bo obecnie to biegne i ledwo zdazam z pracy.. slyszalam ze moze? To prawda? Bylam u kuratora ale niestety dopiero we wtorek bedzie w pracy

Jeśli kurator będzie to może od ręki zmienić. Przykładowo złożyłem wniosek o 11,i mogłem opuścić mieszkanie o 13, gdy normalnie muszę być wtedy w domu. Oczywiście trzeba przedstawić argumenty

wilkomen napisał:
Jeśli kurator będzie to może od ręki zmienić. Przykładowo złożyłem wniosek o 11,i mogłem opuścić mieszkanie o 13, gdy normalnie muszę być wtedy w domu. Oczywiście trzeba przedstawić argumenty
Super dzieki za pomoc

Zaneta9393 napisał:
Ile czekałaś na posiedzenie od momentu złożenia wniosku?

Ile w stolicy czeka się na rozpatrzenie dozoru ? Zdania są podzielone z tego co czytamy. Jedni piszą że 1,5 miesiąca a drudzy , że 6 miesięcy. Mieliście adwokata czy sami składaliście wnioski ? Można jakoś przyśpieszyć proces oczekiwania ? Jak się występuje z wolności i nie ma się kuratora to dłużej to trwa czy krócej ? Sygnaturę dali po 5 dniach od doręczenia. Wyrok 3 miesiące. W moim przypadku było to nie obligatoryjne a fakultatywne odwieszenie wyroku będącego wcześniej w zawieszeniu. Potem złożyłem zażalenie. Tam poległem i teraz walczę o bransoletkę. Pozdro

Ostatnia edycja:
mr2021 napisał:
Ile w stolicy czeka się na rozpatrzenie dozoru ? Zdania są podzielone z tego co czytamy. Jedni piszą że 1,5 miesiąca a drudzy , że 6 miesięcy. Mieliście adwokata czy sami składaliście wnioski ? Można jakoś przyśpieszyć proces oczekiwania ? Jak się występuje z wolności i nie ma się kuratora to dłużej to trwa czy krócej ? Sygnaturę dali po 5 dniach od doręczenia. Wyrok 4 miesiące
z adwokatem skladane teraz i on pisal o przyrpieszenie terminu i mialam 22stycznia. Z tego co wiem to roznie trwa i zalezy od sedziego. A w jakim Sadzie sie starasz?

okręgowy warszawa praga czyli od złożenia wniosku ile to trwało ?? doczytałem prawie 3 miesiące a bilet miałaś już do tego czasu ?

Ostatnia edycja:
mr2021 napisał:
okręgowy warszawa praga czyli od złożenia wniosku ile to trwało ?? doczytałem prawie 3 miesiące a bilet miałaś już do tego czasu ?
Tak a wiesz jaki sedzia? Ja w tym samym. Mialam bilet na 13listopada..ale czekalam na posiedzenie

Zaneta9393 napisał:
Tak a wiesz jaki sedzia? Ja w tym samym. Mialam bilet na 13listopada..ale czekalam na posiedzenie
Tak ok. 3msc ale to akurat swieta itd wiec moze dlatego,niektorzy maja szybciej

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót