L
lena134
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Chłopak nie dostał dozoru.
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam. Wszystko zależy od opinii kurator i sędziego.Zaneta9393 napisał:W piatek mam wokande o dozor. Mam pytanie czy ktos z duza karta karalnosci dostal sde? Odbywalam juz kare w wiezieniu 10msc,po 8 zwolniono mnie warunkowo. Zapadl wyrok stary w tym roku rok pozbawienia wolnosci. Jestem na warunkowym,tamta sprawa stara. Opinie mam dobre. Jest szansa?
Dostałam,masz racje zalezy jaki Sedzia sie trafi no i opiniedarekj71 napisał:Witam. Wszystko zależy od opinii kurator i sędziego.
Zaneta9393 napisał:Dostałam,masz racje zalezy jaki Sedzia sie trafi no i opiniepoprzednio sie staralam tez opinie dobre ale sedzina i tak nie dała. A teraz bez problemu
Dzieki wielkiedarekj71 napisał:Powodzenia. Spokojnego odbywania SDE
ciesze sie i na pewno bede sie stosowacwilkomen napisał:To teraz stosuj się do zasad SDE, i ciesz się ze można w domu odbyć karęJeśli chodzi o sędziów to słyszałem wiele od osadzonych i pracowników SW gdzie łatwiej, a gdzie trudniej o bransoletkę
![]()
Zaneta9393 napisał:ciesze sie i na pewno bede sie stosowac![]()
Zaneta9393 napisał:A orientujesz sie czy kurator moze od reki zmienic godziny harmonogramu?chodzi mi doslownie o pol godziny,bo obecnie to biegne i ledwo zdazam z pracy.. slyszalam ze moze? To prawda? Bylam u kuratora ale niestety dopiero we wtorek bedzie w pracy
Super dzieki za pomocwilkomen napisał:Jeśli kurator będzie to może od ręki zmienić. Przykładowo złożyłem wniosek o 11,i mogłem opuścić mieszkanie o 13, gdy normalnie muszę być wtedy w domu. Oczywiście trzeba przedstawić argumenty
Ile czekałaś na posiedzenie od momentu złożenia wniosku?Zaneta9393 napisał:Dostałam,masz racje zalezy jaki Sedzia sie trafi no i opiniepoprzednio sie staralam tez opinie dobre ale sedzina i tak nie dała. A teraz bez problemu
zlozylam 2listopada a posiedzenie 22 styczniaNati_pati2408 napisał:Ile czekałaś na posiedzenie od momentu złożenia wniosku?
a poprzednio to strasznie długo bo 8pazdziernika skladalam a posiedzenie 21lutegoZaneta9393 napisał:zlozylam 2listopada a posiedzenie 22 stycznia
Zaneta9393 napisał:a poprzednio to strasznie długo bo 8pazdziernika skladalam a posiedzenie 21lutego
Warszawa poprzedni raz z Zakladu Karnego a teraz z wolnosciNati_pati2408 napisał:A w jakim mieście wnioskowałas?
z adwokatem skladane teraz i on pisal o przyrpieszenie terminu i mialam 22stycznia. Z tego co wiem to roznie trwa i zalezy od sedziego. A w jakim Sadzie sie starasz?mr2021 napisał:Ile w stolicy czeka się na rozpatrzenie dozoru ? Zdania są podzielone z tego co czytamy. Jedni piszą że 1,5 miesiąca a drudzy , że 6 miesięcy. Mieliście adwokata czy sami składaliście wnioski ? Można jakoś przyśpieszyć proces oczekiwania ? Jak się występuje z wolności i nie ma się kuratora to dłużej to trwa czy krócej ? Sygnaturę dali po 5 dniach od doręczenia. Wyrok 4 miesiące
Tak a wiesz jaki sedzia? Ja w tym samym. Mialam bilet na 13listopada..ale czekalam na posiedzeniemr2021 napisał:okręgowy warszawa praga czyli od złożenia wniosku ile to trwało ?? doczytałem prawie 3 miesiące a bilet miałaś już do tego czasu ?
Tak ok. 3msc ale to akurat swieta itd wiec moze dlatego,niektorzy maja szybciejZaneta9393 napisał:Tak a wiesz jaki sedzia? Ja w tym samym. Mialam bilet na 13listopada..ale czekalam na posiedzenie