System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska)

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A moze byc taka opcja bo i takowa slyszalam ze na czas euro beda odwolane posiedzenia sadow penitencjarnych?Czy to jest kolejna bzdora?

karina1979 napisał:
A moze byc taka opcja bo i takowa slyszalam ze na czas euro beda odwolane posiedzenia sadow penitencjarnych?Czy to jest kolejna bzdora?
Pewnie następna bujda na resorach.

no nie wiem czy bzdura.. w w-wie 8czerwca w Sądzie Okr. nie pracują (odpracowują). Co do reszty dni to chyba soboty i.. zresztą niewiem! pewnie różnie w różnych miastach pracują(..) ale pozytywna ploteczka do mnie doszła: a mianowicie że rzeczywiście pozytywniej przed EURO rozpatrują wnioski o SDE (warszawa- 9na9 dostało obrączki).
:D DZIŚ MIAŁAM POMIAR, (był tajemniczy) przyjechała Pani z trzema urządzeniami i sprawdzała które najlepiej odbiera (trzy sieci kom.) Co do zasięgu nic nie chciała powiedziec, bo obowiązuje Ją właśnie tajemnica..

karina1979 napisał:

Nieprawda. Wczoraj dzwoniłam do sądu Warszawie i powiedziano mi tam że rozprawy będą odbywać się normalnie, a na sprawę o SDE czeka się max 3 tyg od złożenia wniosku

IRyna na sprawe mozna czekac dluzej. Niektorym udaje się szybko, a niektorym nie. My czekalismy od 28 lutego do 5 kwietnia. Moj P. mowił mi, ze facet składal wniosek i czekał ponad 4 miesiace i nie wiem kiedy w koncu mial wokande poniewaz P. został zwolniony na bransoletke. Po samym pomiarze czekalismy 2 tyg. na wokande. Wiec pewnie zalezy to jak szybko wysle ZK pismo itd.

Dzis do mnie dzwonili ze przyjadą o 13 na pomiary w końcu :D 2 miesiące czekania od złożenia wniosku.

zang napisał:
Dzis do mnie dzwonili ze przyjadą o 13 na pomiary w końcu :D 2 miesiące czekania od złożenia wniosku.
A termin wokandy już masz czy nie bo my mamy termin rozprawy a z pomiarami cisza.

karola1309 napisał:
A termin wokandy już masz czy nie bo my mamy termin rozprawy a z pomiarami cisza.

Tak termin mam na 15 czerwca ale ja dzwoniłem i do sadu i do biura dozoru i od tamtej pory coś ruszyło a tak to przez dłuższy czas była cisza może lepiej zadzwonić do biura i się spytać czy maja zlecenie z sadu żeby wykonać pomiary

Ostatnia edycja:
zang napisał:
Tak termin mam na 15 czerwca ale ja dzwoniłem i do sadu i do biura dozoru i od tamtej pory coś ruszyło a tak to przez dłuższy czas była cisza może lepiej zadzwonić do biura i się spytać czy maja zlecenie z sadu żeby wykonać pomiary
Dzwoniłam przed chwilą i wniosek od sądu dopiero wczoraj dostali w sprawie pomiarów i mam czekać za telefonem. Mam nadzieje że zdążą bo sprawa 8 czerwca. Ale już coś bo bałam się że sąd z niewiadomych przyczyn przedłuży to wszystko.

karola1309 napisał:
Dzwoniłam przed chwilą i wniosek od sądu dopiero wczoraj dostali w sprawie pomiarów i mam czekać za telefonem. Mam nadzieje że zdążą bo sprawa 8 czerwca. Ale już coś bo bałam się że sąd z niewiadomych przyczyn przedłuży to wszystko.

Zdążą jeśli już dostali zlecenie od sadu to na dniach przyjadą do wokandy muszą to wykonać bo później to było by bezcelowe.

Iryna551 napisał:
Nieprawda. Wczoraj dzwoniłam do sądu Warszawie i powiedziano mi tam że rozprawy będą odbywać się normalnie, a na sprawę o SDE czeka się max 3 tyg od złożenia wniosku

Może nie piszemy o tym samym Sądzie? bo ja również dziś dzwoniłam na Solidarności do Sądu Okr. i w dniu 8czerwca wszyscy mają wolne a odpracowują po EURO..

Przepraszam, że być może, zaczynam niejako temat od początku, ale to co tutaj czytałam jakoś trudno było mi ogarnąć.
Dzisiaj podczas widzenia mąż powiedział, że jego wychowawca wypełnił mu papiery dotyczące DE.Nie ogarnęłam tego do końca, ale coś ma przyjść do mnie, coś do sądu.
Jak to z tym wszystkim jest.Mógłby mi to ktoś po kolei wyjaśnić??? Tak jak upośledzonemu dziecku???Bo ostatnio słabo kojarzę.
Może być na PW, żeby nie zaśmiecać tematu.

jankooo8 napisał:
Wiadomo juz cos czy Prezydent podpisal ustawe w zwiazku WPZ w DE?????

nie podpisał jeszcze.

nIe bedzie dozoru dla tych co maja wyroki do 2 lat, nie było takich planów, aby wydłuzyć SDE z max roku do max dwóch lat

a weszło już SDE dla człowieków z dwuletnimi wyrokami?
A miało wejść dla takich człowieków?
Przepraszam, że być może, zaczynam niejako temat od początku, ale to co tutaj czytałam jakoś trudno było mi ogarnąć.
Dzisiaj podczas widzenia mąż powiedział, że jego wychowawca wypełnił mu papiery dotyczące DE.Nie ogarnęłam tego do końca, ale coś ma przyjść do mnie, coś do sądu.
Jak to z tym wszystkim jest.Mógłby mi to ktoś po kolei wyjaśnić??? Tak jak upośledzonemu dziecku???Bo ostatnio słabo kojarzę.
Wystarczy cofnąć się kilka stron aby wszystkiego się dowiedzieć. Z sądu nic do Ciebie nie przyjdzie. Mąż wypełnił wniosek o DE a załącznikiem do tego wniosku musi być zgoda wszystkich osób pełnoletnich zamieszkujących wraz z nim. Do Ciebie tylko zadzwonią z centrali monitoringu żeby sprawdzić sygnał. No i na wywiad przyjdzie pewno kurator.

Ostatnia edycja:
A sam wychowawca może tak sam od siebie chcieć wypełniać taki wniosek???
Pytam, bo słyszałam, że to nie mój ślubny to wypełniał, tylko właśnie wychowawca po rozmowie z nim.

Owieczka311 napisał:
A sam wychowawca może tak sam od siebie chcieć wypełniać taki wniosek???
Pytam, bo słyszałam, że to nie mój ślubny to wypełniał, tylko właśnie wychowawca po rozmowie z nim.
Wypełnić może i może tylko, że się pod nim raczej nie podpisze.

Dzięki za odpowiedź ;)
Ale mam ochotę drążyć temat dalej.
Mąż będzie się starał o DE ponieważ kiedy trafił za kratki pozbawił rodzinę środków do życia.Co prawda jego praca już poszła się....wiadomo o co chodzi.Ale jeśli by był w domu ja mogła bym iść do pracy.Bez jego obecności jest dno i kupa mułu. Jest jakaś szansa, że sąd weźmie pod uwagę takie okoliczności???
Czy można sobie darować dalszą zabawę w tym temacie???

Złożyć wniosek zawsze może. Jesli przyjdzie kurator na wywiad to mu wszystko powiesz. A czy sąd weźmie te okoliczności pod uwagę? Sąd jeden wie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót