Ptasior
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 028
Doprawdy? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?pawlik 1 napisał:jeżeli zakład mu nie wystąpi to marne szanse na wpz
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Doprawdy? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?pawlik 1 napisał:jeżeli zakład mu nie wystąpi to marne szanse na wpz
Ptasior napisał:Doprawdy? Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Komisja okresowa jest co pół roku.wychowawca powiedział tez że może się starać o zmianę podgrupy no ale w bliże nieokreślonym czasie
Wychowawca pisze tylko opine a o wpz może wystąpić dyrektor. W życiu różnie bywa. Czasami jak dyrektor wnioskuje sąd nie udziela a jak sam skazany pisze to udziela.Właściwie wydaje sie to oczywiste, że jeżeli sam wychowawca nie wnoskuje to dlaczego Sąd ma być przychylny?
Ptasior napisał:Komisja okresowa jest co pół roku.
co pół roku w każdym zakładzie, czy od momentu osadzenia?
Wychowawca pisze tylko opine a o wpz może wystąpić dyrektor. W życiu różnie bywa. Czasami jak dyrektor wnioskuje sąd nie udziela a jak sam skazany pisze to udziela.
pawlik 1 napisał:na takiej że 23-05 w zk grójec z wokandy wyszli tylko ci którzy mieli wystąpione przez zk
Junona napisał:czy sad ktory wycial mu z kary 5 miesiecy <b.duzo> moze wciaz sie przychylic do wpz??
Pewnie, że możesz.czy moge iść na to posiedzenie
Powinni wpuścić. On siedzi to nie będzie doprowadzony a Ty się dowiesz o wyniku tej rozprawy.czy nie wpuszczą mnie na to posiedzenie?
aniula2107 napisał:czy moge iść na to posiedzenie biorąc pod uwage fakt że mamy dziecko razem mieszkalismy razem i jestesmy para czy nie wpuszczą mnie na to posiedzenie?
Niekoniecznie. Jeśli sąd zapyta kim owa Pani jest dla skazenego może zadać jej jakieś pytania. Tak było w moim przypadku jak moja partnerka poszła na posiedzenie o odroczenie wykonania kary, bo ja nie mogłem. Pani sędzia wpuściła ją na salę a jak się dowiedziała kim jest dla mnie to teoretycznie mówiąc przesłuchała ją jako świadka. No ale to nie jest o WPZ.2. Jedynie jako widownia. Jeśli zaczniesz się odzywać, wtrącać lub w inny sposób zakłócać przebieg posiedzenia - zostaniesz z sali wyprowadzona (najprawdopodobniej)
Ptasior napisał:Niekoniecznie. Jeśli sąd zapyta kim owa Pani jest dla skazenego może zadać jej jakieś pytania.
Jedynie powołując na świadka (dowód)
A co ja tu napisałem??Pani sędzia wpuściła ją na salę a jak się dowiedziała kim jest dla mnie to teoretycznie mówiąc przesłuchała ją jako świadka. No ale to nie jest o WPZ.
Ptasior napisał:A co ja tu napisałem??