M
mmm24
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Mój siedzi na P2 ,nawet wychowawca jego powiedział że po długim weekendzie w maju będzie w domu.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mmm24 napisał:nawet wychowawca jego powiedział że po długim weekendzie w maju będzie w domu.
forg napisał:Wychowawca nie udziela warunkowego przedterminowego zwolnienia. Wielokrotnie wałkowano na tym forum, że wystąpienie dyrektora jednostki mocno zwiększa prawdopodobieństwo otrzymania wpz, ale nie jest to 100% gwarancja.
zerosix napisał:i tu też się z tobą nie zgodzę [...] więc trzymam się tego iż wychowawca w większości wie kto wyjdzie a kto nie bo to w końcu wychowawca
zerosix napisał:więc trzymam się tego iż wychowawca w większości wie kto wyjdzie a kto nie bo to w końcu wychowawca
zombie198222 napisał:Art. 152.
Jeżeli odroczenie wykonania kary nie przekraczającej 2 lat pozbawienia wolności trwało przez okres co najmniej jednego roku - sąd może warunkowo zawiesić wykonanie tej kary na zasadach określonych w art. 69-75 Kodeksu karnego.
Twój mąż się nie kwalifikuje bo ma wyrok powyżej 2 lat, a poza tym z tego co wiem odroczenie wykonania kary w tym przypadku musi być ze względu na zły stan zdrowia, a za dobre sprawowanie można wyjść tylko na warunkowe, najwcześniej po połowie kary
Barbie napisał:Ancoll, szczerze - opłaca mu się wychodzić na warunkowe 3 miesiące przed końcem? Później zawiasy, kurator itp
Gdyby u nas zdarzyła się taka sytuacja, to zarówno mąż ani ja nie chcielibyśmy warunkowego