E
elfinal
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
A jakieś listy mogą tam dostawać czy coś takiego??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
anthony napisał:listy są czytane przez wyznaczonego funkcjonariusza, czy przypadkiem nie są przekazywane w nich nielegalne treści i wiadomosci lub pieniądze, bez różnicy czy to P-1 czy P-2.
emi_im napisał:Nikt nic nie czyta![]()
emi_im napisał:Nikt nic nie czyta![]()
Może zapoznaj się najpierw z odpowiednimi artykułami mówiącymi o tym tj. art. 90 i 91 KKW zanim kolejny raz udzielisz takiej odpowiedzi i to jeszcze z wykrzyknikiem "bzdura", bo pisząc tak ktoś może naprawdę pomyśleć, że mówisz prawdę. A czytać może tak jak już było napisane nie tylko wychowawca.emi_im napisał:Bzdura . Listy otwiera jedynie wychowawca przy skazanym i sparwdza czy nie ma w nim jakiś nielegalnych rzeczy. Nikt nic nie czyta![]()
Akte napisał:Może zapoznaj się najpierw z odpowiednimi artykułami mówiącymi o tym tj. art. 90 i 91 KKW zanim kolejny raz udzielisz takiej odpowiedzi i to jeszcze z wykrzyknikiem "bzdura", bo pisząc tak ktoś może naprawdę pomyśleć, że mówisz prawdę. A czytać może tak jak już było napisane nie tylko wychowawca.
elfinal napisał:A osoba która nie dostała jeszcze wyroku ma prawo pisać listy oraz mieć widzenia?? I czy ja mam wysłać tam jakieś znaczki i kartki papieru czy oni tam to dostają?
Tak, tylko, że przepisy odnośnie sytuacji, w których cenzura ma miejsce dotyczą wszystkich ZK, tak więc nie można powoływać się na to, co piszesz, bo może akurat wychowawca jednak weźmie list i go przeczyta. Regułą jest to, o czym mówi KKW, a nie to, co się dzieje w danym ZK.emi_im napisał:Wiesz , wątek dotyczy Załęża .. Uwierz mi że tam się nie czyta listów .. Jak napisałam wychowaca otwiera go jedynie w obecności skazanego..
zuza4 napisał:Witaj elfinal. Z widzeniem nie powinno byc problemuZalatwiasz je w prokuraturze. Tam ustalaja date i czas widzenia. Jezeli chodzi o znaczki to ja sama osobiscie wysylalam znaczki i koperty. A warunki? Jak w kazdym zk. Nie zbyt przyjemnie. Moj jest tam 6 miesiecy na sankcji a dostalam tylko 3 listy. a to wszystko przez tą cenzure.