M
mama65
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 455
Dzięki za wyczerpujaca odpowiedz. A dziecko, gdzie było zameldowane u Ciebie czy w PL? pzdr
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mama65 napisał:tak, nalezy sie. Adwokat ma racje. Zachwuje status studenta.
mirror89 napisał:Mowie niech maz sie wybierze osobiscie moze to przyspieszy sprawe.
A tak przy okazji, moja ex mi dzis pisala ze dostala z mopsu pismo ze ma zwrocic caly zasilek rodzinny bo nie mozna niby pobierac go w dwoch panstwach. Jednak ja mam przyznana roznice i na decyzji jak byk jest napisane ze z kwoty KG potracaja mi jej polski zasilek. Nie to, abym sie przejmowal bo i tak caly kg wysylam jej a za wyrownanie kupilem mlodemu duzo zabawek, komputer a reszte przelalem matce. Ale ona teraz lamentuje bo sie okazalo ze swoja czesc tez juz wydala (nie wiem na co bo jak rozmawialem z synem mama nic mu nie kupila i remontu nie robila zadnego ani nic sie w domu nie popsulo)
MAMA2000 napisał:Do świadczeń rodzinnych ta Pani nie jest SAMOTNĄ MATKĄ- ojciec znany, żyjacy, wpisany w akcie urodzenia, płacący alimenty. Widocznie coś zataiła składając wniosek
samotnamamusia napisał:Niestety MAMA2000 ma rację. Właśnie poczytalam na temat zasiłku dla samotnych matek na jakiejś stronie, bo dla mnie to było też trochę nielogiczne i tak tam napisali:
Dodatek z tytułu samotnego wychowywania
dziecka przysługuje samotnie wychowującym
dziecko matce lub ojcu, opiekunowi faktycznemu
dziecka albo opiekunowi prawnemu dziecka, jeżeli
nie zostało zasądzone świadczenie alimentacyjne
na rzecz dziecka od drugiego z rodziców dziecka,
ponieważ:
drugi z rodziców dziecka nie żyje;
ojciec dziecka jest nieznany;
powództwo o ustalenie świadczenia
alimentacyjnego od drugiego z rodziców zostało
oddalone.